Από το «θα κάνουμε το come-back» στην απόλυτη σιωπή του Νίκου Μιχαλάκη. Το «Ε» αναλύει τα δεδομένα της επόμενης ημέρας της ΑΕΛΚ

Ο προβληματισμός που έγινε αβεβαιότητα

18/05/2016 - 15:58

Αν ακόμα και από τις αρχές Γενάρη -περίοδο κατά την οποία η Καλλονή ήταν ήδη αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού της- επικρατούσε προβληματισμός σε πολύ κόσμο ως προς τις εξελίξεις που θα δρομολογούσε η απώλεια της Super League, σήμερα που και το Διαιτητικό Δικαστήριο απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, τον προβληματισμό έχει διαδεχθεί πια η αβεβαιότητα.

Αν ακόμα και από τις αρχές Γενάρη -περίοδο κατά την οποία η Καλλονή ήταν ήδη αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού της- επικρατούσε προβληματισμός σε πολύ κόσμο ως προς τις εξελίξεις που θα δρομολογούσε η απώλεια της Super League, σήμερα που και το Διαιτητικό Δικαστήριο απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, τον προβληματισμό έχει διαδεχθεί πια η αβεβαιότητα.

Μία αβεβαιότητα που πηγάζει από τον ίδιο φορέα από τον οποίο πηγάζει και η όποια ελπίδα για μία αντάξια συνέχεια της ομάδας με την πρόσφατη ιστορία της. Και αυτός ο φορέας δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Μιχαλάκη. Τι θα γίνει όμως με την ΑΕΛΚ; Θα παίξει με μικρούς στη Β΄ Εθνική και ό,τι… βγει; Θα επιλέξει το δρόμο της Γ΄ Εθνικής μέχρι να βρεθούν ξανά πόροι για την επιστροφή; Θα υπάρχει Καλλονή τη σεζόν 2016-2017;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα των φίλων της ομάδας, που πλέον πρέπει να απαντηθούν.
Η τελευταία δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ στη σεζόν χρονολογείται από την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, τότε που ο κ. Μιχαλάκης είχε δηλώσει πως στο μυαλό του είναι το «come-back», αλλά στη συνέχεια της τοποθέτησής του δεν μπόρεσε να κρύψει και τα… πολλά άλλα που υπήρχαν στο μυαλό του.

Εξ αυτών το πρώτο και κυριότερο ήταν ο οικονομικός παράγοντας που, αν τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήταν δεδομένος και έκανε τη διαφορά στην ομάδα που ανέβηκε «τρένο» τις κατηγορίες ως το κορυφαίο επίπεδο, φέτος φαίνεται πως αποτελεί ζητούμενο.

Τα δεδομένα
Βάσει των προσφυγών που έχουν υποβληθεί από ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετών διαρροών από το εσωτερικό μιας ομάδας που είχε στο παρελθόν τόσο ισχυρά στεγανά σε βαθμό… παρεξηγήσεως, φαίνεται πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ έχει να καλύψει μία «τρύπα» που εκτιμάται πως ξεπερνάει ακόμα και τις 350.000 ευρώ, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι και απλό να πληρωθεί για να μπορέσει να ανοίξει έστω και το Γενάρη του 2017 ο δρόμος των μεταγραφών. Δηλαδή ο δρόμος για να επενδυθούν κι άλλα χρήματα.

Με το Διαιτητικό Δικαστήριο να στερεί οριστικά την αδειοδότηση στην Καλλονή όμως, επιβεβαιώθηκε καταρχάς πως ο μοναδικός οικονομικός αιμοδότης της ομάδας έχει εξαντληθεί από την τεράστια επένδυσή του τα τελευταία χρόνια και δεν είναι σε θέση (ή δεν θέλει, ή δεν έχει το κουράγιο, ακόμα και την οικονομική δυνατότητα) να ξοδέψει ένα ακόμη μεγάλο ποσό για την επιστροφή της ομάδας στη Super League.

Μονόδρομος ένας «συμπαίκτης»;
Τούτο όμως δεν μπορεί να σημαίνει απαραίτητα πως δεν μπορεί η ομάδα να αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική, έστω και χωρίς πρωταγωνιστικούς στόχους. Και εκεί ακριβώς πια εστιάζει η όλη κουβέντα. Η Καλλονή, με παίκτες ηλικίας κάτω των 23 ετών, εκτιμάται πως μπορεί να δώσει τη μάχη της παραμονής με παίκτες όπως οι Μπουρούς, Ευαγγελιδάκης, Αγριμάκης, Κροτσίδας, Γκαμάγκας, Φιορέτος.

Και φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ «ζυγίζει» αυτήν την περίοδο το νέο στοίχημα που καλείται να βάλει, με προϋπόθεση όμως ίσως για πρώτη φορά να βάλει και έναν οικονομικό «συμπαίκτη» στην ΠΑΕ, γνωρίζοντας παράλληλα πως το «προϊόν» του θα έχει αξία αν η ομάδα διατηρηθεί στη Β΄ Εθνική έστω και με το ρόστερ των μικρών και με μία μίνιμουμ οικονομική συντήρηση για τα λειτουργικά μέχρι το Γενάρη ή ακόμα και το καλοκαίρι του 2017.

Αυτά βέβαια είναι μόνο σκέψεις. Για τις πράξεις ίσως είναι καιρός ο πρόεδρος να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας, να περάσει τα μηνύματα που επιθυμεί και να μιλήσει ανοιχτά στον κόσμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey