Ισόπαλη (2-2) αναδείχθηκε η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη με την ομάδα του Φάνη Γκέκα, ο οποίος τιμήθηκε και αποθεώθηκε

Φιλικό-γιορτή με την Ακίσαρσπορ

14/10/2014 - 15:06

Το σπουδαίο διεθνές φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου με την Ακίσαρσπορ, ήταν κάτι σα «βάλσαμο» για το Γιάννη Ματζουράκη και για την αγωνιστική απραξία της ομάδας του.

Το σπουδαίο διεθνές φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου με την Ακίσαρσπορ, ήταν κάτι σα «βάλσαμο» για το Γιάννη Ματζουράκη και για την αγωνιστική απραξία της ομάδας του.

Με τη βασική σύνθεσή της, η Καλλονή έδειξε πως παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο εν όψει της επιστροφής της στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, με το τελικό 2-2 να αφήνει ικανοποίηση στο τεχνικό επιτελείο, που πλέον προετοιμάζει την ομάδα για την Κέρκυρα.

Το μεγάλο αγωνιστικό κενό που προέκυψε από την απόφαση αναβολής των αγώνων στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού, σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής μας Ομάδας στη Φινλανδία για τα προκριματικά τού Euro 2016, ασφαλώς και είναι ένας σημαντικός λόγος προβληματισμού για το τεχνικό επιτελείο της Καλλονής.


Ο Κώστας Παπαδόπουλος βραβεύει το Φάνη Γκέκα

Στην καταπολέμηση αυτού, η διοίκηση είχε ήδη προβλέψει, ακόμα και πριν την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή των πρωταθλημάτων, τη διοργάνωση ενός σημαντικού φιλικού αγώνα, με την ομάδα-έκπληξη φέτος του Τουρκικού Πρωταθλήματος, Ακίσαρσπορ.

Πρόσωπο του αγώνα, φυσικά, δεν ήταν άλλο από εκείνο του σπουδαίου Έλληνα διεθνή Φάνη Γκέκα και πρώτου σκόρερ της τουρκικής ομάδας, ο οποίος τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ για την εντυπωσιακή καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους της Λέσβου.

Ο ίδιος ο Γκέκας, μετά το τέλος του αγώνα, χάρισε τη φανέλα του στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, Νίκο Μιχαλάκη.

Άρεσαν οι βασικοί
Στα καθαρά αγωνιστικά του φιλικού, ο Ματζουράκης κατέβασε στο γήπεδο τη βασική του ομάδα και περίμενε από αυτούς σοβαρότητα, σα να επρόκειτο για επίσημο παιχνίδι. Φυσικά, απέναντι σε μία ανταγωνιστική ομάδα, έμεινε ευχαριστημένος, αφού η Καλλονή πέτυχε δύο γκολ στο α΄ ημίχρονο -ένα με τον Αντέτζο στο 16΄ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ τού Λεοζίνιο και ένα ακόμη από το Βραζιλιάνο μέσο, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 25΄ έκανε το 2-0.

Νωρίτερα ο Βραζιλιάνος είχε σε σουτ του και οριζόντιο δοκάρι, αλλά οι Τούρκοι μείωσαν πριν τη συμπλήρωση του μισαώρου σε 2-1, με γκολ τού Τζουμ.

Στην επανάληψη, ο «Ρουμάνος» αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει και το β΄ ημίχρονο να μη διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Στην επανάληψη, για την τουρκική ομάδα αγωνίστηκε και ο Φάνης Γκέκας, με την Ακίσαρσπορ να ισοφαρίζει πέντε λεπτά πριν το τέλος με γκολ τού Ρόσα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛΚ: Μπράνιμιρ (59΄ Δαύκος), Αναστασιάδης (46΄ Τσαμπούρης), Βαλιός (75΄ Κριπιντίρης), Αντέτζο (46΄ Μπαρέρα), Γιορέντε (46΄ Πιπίνης), Καλτσάς (65΄ Γιώργου), Κεϊτά (65΄ Χωριανόπουλος), Λεοζίνιο (59΄ Στεφάνοβιτς), Μανούσος (46΄ Μίνγκας, 80΄ Μπουρούς)), Ναβάρο (59΄ Ραζάκ), Χουάνμα (46΄ Κύπρου)
ΑΚΙΣΑΡΣΠΟΡ: Tuncel (70΄ Temel), Zengin, Ferreira, Sonko, Keleş, Yüce, Güler (46΄ Konuk), Çalış, Mombra Rosa, Akyüz, Köse (46΄ Γκέκας)

 

Γιάννης Ματζουράκης:
«Καλό τεστ…»



«Ήταν ένα καλό, δυνατό τεστ το σημερινό παιχνίδι. Γρήγορος φάσεις σε ένα όμορφο πρώτο και ένα αρκετά καλό β΄ ημίχρονο.

Στόχος ήταν να κρατηθεί ένας ρυθμός για τη συνέχεια στις απαιτήσεις του Πρωταθλήματος. Φυσικά και μας προβληματίζει η διακοπή του Πρωταθλήματος, αλλά θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο παιχνίδι με την Κέρκυρα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey