ΑΕΛΚ

Επέτειος του άθλου

27/05/2014 - 19:08

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που το όνειρο της ανόδου στη Super League έγινε πραγματικότητα. Ήταν το απόγευμα της 26ης Μαΐου τού 2013, στον κατάμεστο από κόσμο θρυλικό Ταρλά, όπου με τον Ολυμπιακό Βόλου παίζονταν οι κόποι της χρονιάς και η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που το όνειρο της ανόδου στη Super League έγινε πραγματικότητα. Ήταν το απόγευμα της 26ης Μαΐου τού 2013, στον κατάμεστο από κόσμο θρυλικό Ταρλά, όπου με τον Ολυμπιακό Βόλου παίζονταν οι κόποι της χρονιάς και η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια.

«Τελικός των τελικών» είχε χαρακτηριστεί τότε το παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ανέβουν. Με τη διαφορά, όμως, ότι η Καλλονή βολευόταν και με την ισοπαλία, που θα τη έστελνε στην άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε λοιπόν από το μεγάλο άθλο και ακόμα ο κόσμος δεν το έχει ξεχάσει. Και πώς να ξεχαστεί ένα παιχνίδι που είχε τέτοιες ανατροπές στο σκορ!

Από την κόλαση στον παράδεισο, ξανά στην κόλαση και στο τελευταίο πεντάλεπτο πάλι στον παράδεισο. Παιχνίδι όχι για καρδιακούς, έτσι όπως το ζήσαμε εμείς αλλά και όλος ο κόσμος. Η άψογη μπαλιά του Κάντζι στον Ηλία Κώτσιο και το καταπληκτικό τελείωμα του έμπειρου αμυντικού έστειλε τους πάντες στα ουράνια. Νωρίτερα, ο Πινδώνης πάγωσε το γήπεδο με το 0-1, φρόντισε όμως ο Μαρσέλο να αποκαταστήσει την τάξη λίγο πριν το ημίχρονο.

Όμως πάλι η εξέλιξη δεν ήταν με το μέρος των νησιωτών, που βρέθηκαν πίσω ξανά με τρομερό γκολ (αλλά και τυχερό) του Στογιάνοφ, βυθίζοντας σε απόγνωση τους γηπεδούχους.

Το πείσμα, η γενναία καρδιά και το γκολ από τον Κώτσιο υπέγραψαν τον ιστορικό θρίαμβο, ο οποίος πάντα τέτοια εποχή θα μας θυμίζει το έπος της ανόδου.

Για την Καλλονή και ολόκληρη τη Λέσβο η 26η Μαΐου είναι επέτειος. Ένα χρόνο μετά, η ομάδα έδωσε συνέχεια στο όνειρο, παραμένοντας, έστω και χωρίς γήπεδο, στη Super League κι έχοντας επιτύχει για τέταρτη χρονιά τους στόχους της: άνοδος - play-off - νέα άνοδος στο υψηλότερο σκαλοπάτι - παραμονή. Και όλα αυτά, με υπομονή, πίστη και επιμονή, αλλά πολύ περισσότερο δουλειά, που την κατατάσσει σε μια από τις πιο νοικοκυρεμένες ΠΑΕ.

Αρκετοί στη λίστα
Στο μεταγραφικό μέτωπο, τώρα, τα τελευταία 24ωρα δε σημειώθηκε κάποια εξέλιξη, αφού προτεραιότητα είχαν οι εκλογές, όμως οι διαπραγματεύσεις με μελλοντικούς στόχους συνεχίζονται και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Στην ατζέντα του Νίκου Μιχαλάκη βρίσκονται δύο πολύ καλά ονόματα, τα οποία αν συμφωνήσουν, θα προκαλέσουν πάταγο, με τον ισχυρό άνδρα να εκφράζει την αισιοδοξία του για θετική κατάληξη. Εξ άλλου, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μέσος τού ΟΦΗ Μακρής βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας του Γιάννη Ματζουράκη. Ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από την κρητική ομάδα, όμως στο παιχνίδι για την απόκτησή του βρίσκονται κι άλλοι.


Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν όλοι το απόγευμα της περσινής 26ης Μαΐου

Απ’ την άλλη, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να παραμείνει ο Γκαμπριέλ Ζακουανί, γι’ αυτό στην ομάδα θα κινηθούν για την απόκτηση ενός καλού ονόματος που θα τον αναπληρώσει στο κέντρο άμυνας.

Και γεννητούρια!
Είχαμε και γεννητούρια τις τελευταίες μέρες! Ο ερχομός των παιδιών των Ανέστη Αγρίτη και Άντριαν Χογκ γέμισε χαρά και μεγάλωσε ακόμη πιο πολύ την οικογένεια της Καλλονής.
Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η σύζυγος του Ανέστη Αγρίτη, Μάρθα, με τον ποδοσφαιριστή να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Ο ίδιος ο Αγρίτης ετοιμάζει τη δική του μεγάλη επιστροφή στα γήπεδα μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, διψώντας να παίξει ποδόσφαιρο και να βοηθήσει την ομάδα του.
Το άλλο νεοφερμένο, από το ζεύγος Άντριαν και Σαμπρίνα Χογκ, είναι αγοράκι κι όλοι μιλούν για το διάδοχο του Μαλτέζου γκολκίπερ.

Η ΠΑΕ εξέδωσε ευχετήριο δελτίο για τους δύο παίκτες, να τους ζήσουν οι απόγονοι και να τους καμαρώσουν όπως επιθυμούν!

Στο πλευρό τού ΠΑΟΚ
Κοντά στα ευχάριστα, όμως, και τα δυσάρεστα. Ο απροσδόκητος θάνατος του πρώην Ολυμπιονίκη της πάλης Παναγιώτη Ποικιλίδη σκόρπισε απέραντη θλίψη στο χώρο του αθλητισμού, και ειδικότερα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Ένας αγαπητός άνθρωπος, που ήταν στο επιτελείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και είχε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του μόλις στα 49 του χρόνια. Η ΠΑΕ διά του προέδρου της, Νίκου Μιχαλάκη, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην ΠΑΕ του δικεφάλου του Βορρά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey