Άχρωμοι και χωρίς αγωνιστική ταυτότητα, οι νησιώτες έχασαν δίκαια με 2-0 (35΄ Χουάνμα και 72΄ Καράσκο)

Υποταγή στους Αρκάδες…

04/02/2014 - 18:33

«Ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος και έφθασε στη νίκη.» Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Ματζουράκης προσπάθησε με τη λήξη του παιχνιδιού να αποκρυπτογραφήσει την εμφάνιση και την ήττα της Καλλονής στο παγωμένο και χωρίς κόσμο Ολυμπιακό Στάδιο, από τον Αστέρα με 2-0.

«Ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος και έφθασε στη νίκη.» Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Ματζουράκης προσπάθησε με τη λήξη του παιχνιδιού να αποκρυπτογραφήσει την εμφάνιση και την ήττα της Καλλονής στο παγωμένο και χωρίς κόσμο Ολυμπιακό Στάδιο, από τον Αστέρα με 2-0.

Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, στην ουσία έστησαν μπλόκο στο γήπεδο, υποχρεώνοντάς τους στην ήττα μετά τα τελευταία καλά αποτελέσματα που είχαν το τελευταίο διάστημα.

Δε βρέθηκαν σε καλή μέρα οι παίκτες της Καλλονής, με αποτέλεσμα καμμία γραμμή να μη διακριθεί. Ήταν μια ομάδα κομμένη στα δύο, ακίνδυνη επιθετικά και με ρήγματα στην άμυνα, τα οποία οι αντίπαλοι δε συγχώρησαν.


Μακριά από τις καλές της εμφανίσεις έμεινε η Καλλονή (φωτό: intime.gr)

Βρήκαν πρώτα ρυθμό στο παιχνίδι τους και μετουσίωσαν την υπεροχή τους, σε γκολ, τα οποία τούς χάρισαν το πολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει στον πόντο με τον Παναθηναϊκό και ακόμη πιο κοντά στα πλέι-οφ.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. 19 τελικές προσπάθειες έκανε η ομάδα του Βεργέτη έναντι 9 των τυπικά γηπεδούχων, που έδειξαν να έχουν έντονο πρόβλημα.

Ο Ματζουράκης ξεκίνησε βασικούς στην 11άδα για πρώτη φορά τούς Γιορέντε και Καλτσά, φρεσκάροντας την ομάδα, αλλά και πάλι η ουσία δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, αφού και οι δύο μεταγραφές θέλουν επιπλέον χρόνο για να προσαρμοστούν και να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο. Νιαμπούγιου και Καζάκης που μπήκαν, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο, αφού ήδη το παιχνίδι είχε κριθεί.


Διεκδίκηση της μπάλας από το Γιορέντε (φωτό: intime.gr)

Ήταν μια δίκαιη νίκη, από μια ομάδα που ασφαλώς και έχει διαφορετικούς στόχους και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες της Ελλάδας.

Ρυθμός από το ξεκίνημα

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 24΄, με τον Χουάνμα έτοιμο στην περιοχή να σκοράρει, αλλά το πόδι τού Ζακουανί να απομακρύνει τον κίνδυνο. Πέντε λεπτά μετά, ήταν η σειρά τού Ντεμπλάσις να σουτάρει ψηλά.

Στο 35΄ η εστία τού Χογκ παραβιάστηκε με το γκολ από το Χουάνμα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γέμισμα στην περιοχή, με άψογο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα Τρ. 0-1.


Βρήκαν κενούς χώρους και έφτασαν στο τρίποντο οι Αρκάδες

Με τον Ουσέρο να σουτάρει έξω από τα δοκάρια, η Καλλονή πλησίασε στο γκολ επτά λεπτά πριν την ανάπαυλα, με το Λεοζίνιο να πασάρει στο Μανούσο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν ολοκλήρωσε. 

Ψαχνόταν...

Ό,τι και αν έκανε ο Ματζουράκης στην ανάπαυλα να συμμαζέψει την ομάδα, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο Χογκ σώζει την Καλλονή από βέβαιη παραβίαση σε συρτό σουτ από τον Ουσέρο και στο 61΄ ο Κοντοές γυρίζει χαμηλά από τα πλάγια την μπάλα στην περιοχή, με τον Καράσκο να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι. Το μοιραίο όμως ήρθε στο 71΄, με το δεύτερο γκολ από τον Καράσκο μετά από κάθετη μπαλιά από το Μουνάφο και άψογο τελείωμα του σκόρερ. Λίγο έλειψε ένα λεπτό μετά να γίνει και το 3-0, αλλά ο Λουί σούταρε ψηλά μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή τού Χογκ. Η τελευταία φάση ήταν ένα σουτ από καλή θέση από τον Τσιαμπούρη, το οποίο κατέληξε έξω από το δοκάρι.

Καλή η διαιτησία του Θρακιώτη Τοπούζη, ο οποίος δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος και γενικά τα σφυρίγματά του ήταν σωστά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛΚ

Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Κεϊτά (75΄ Φαρία), Καλτσάς, Γιορέντε (75΄ Καζάκης), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (68΄ Νιαμπούγιου)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.

Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Σαγκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο Ουνάφο (81΄ Τσαμπούρης), Ντεμπλάσις (78΄ Ζησόπουλος), Καράσχο (85΄ Κάφα) Χουάνμα

Super League

Τα αποτελέσματα

22η Αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 2-1

Άρης - Skoda Ξάνθη 1-1

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-1

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-1

ΑΕΛ Καλ. - Αστέρας Τρ. 0-2

Απόλλων Σμ. - Ατρόμητος 2-3

Βέροια - Πανθρακικός 0-0

Πανιώνιος - Εργοτέρης 0-1

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1

Η βαθμολογία σε 22 αγώνες

1. Ολυμπιακός 62 63-7

2. ΠΑΟΚ 48 42-21

3. Ατρόμητος 43 33-16

4. Παναθηναϊκός 40 34-19

5. Αστέρας Τρ. 39 32-18

6. Πανθρακικός 31 30-32

7. Παναιτωλικός 30 24-20

8. ΟΦΗ 27 19-23

9. ΑΕΛ Καλ. 26 22-39

10. ΠΑΣ Γιάννινα 26 23-33

11. Skoda Ξάνθη 26 28-34

12. Εργοτέλης 24 22-27

13. Πανιώνιος 24 19-26

14. Λεβαδειακός 23 24-41

15. Πλατανιάς 22 20-31

16. Απόλλων Σμ. 21 26-36

17. Βέροια 19 19-37

18. Άρης 13 19-39

Η επόμενη 23η Αγωνιστική

Skoda Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα

Εργοτέλης - Βέροια

Ατρόμητος - ΑΕΛ Καλλονής

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης

Ολυμπιακός - Πανιώνιος

Πανθρακικός - Πλατανιάς

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Παναιτωλικός - Άρης

Στάικος Βεργέτης

προπονητής Αστέρα Τρίπολης

«Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει»

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια μεστή εμφάνιση. Είχαμε ποιοτική κατοχή της μπάλας και πολλές εύστοχες πάσες. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Κρατάμε την καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία και μακάρι να έχουμε το ίδιο καλό παιχνίδι κατοχής και με τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι που θα το επιδιώξουμε.».

 

Γκαμπριέλ Ζακουανί
ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ

«Το ξεχνάμε αμέσως»

«Σήμερα ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς και αγωνίστηκε καλά. Δεν πρέπει να μείνουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού την Τετάρτη έχουμε ακόμη ένα δύσκολο και πρέπει να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.»

 

Σάββας Τσιαμπούρης
ποδοσφαιριστής Αστέρα Τρίπολης

«Σημαντικό το παιχνίδι»

«Νομίζω ότι ήμασταν καλοί σε όλες τις γραμμές μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και ευτυχήσαμε να σημειώσουμε τα γκολ που μας έδωσαν τη νίκη. Η νίκη αυτή αποκτά μεγάλη σημασία γιατί πλησιάσαμε στον πόντο τον Παναθηναϊκό, μεγαλώσαμε και τη διαφορά με την πεντάδα, οπότε ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η νίκη, που μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά και χωρίς άγχος.»

 

Χουάν Μουνάφο
ποδοσφαιριστής Αστέρα Τρίπολης

«Βρήκαμε αρκετούς χώρους»

«Βρήκαμε πολλούς χώρους στο κέντρο και βάζοντας κάτω την μπάλα, δημιουργήσαμε φάσεις και προβλήματα στον αντίπαλο. Με λίγη τύχη, θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει και άλλα γκολ, αλλά και τα δύο γκολ μάς ικανοποιούν, αφού μας έδωσαν τους τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι μας πήγε όπως το θέλαμε και πιστεύω ότι θα βγούμε στα πλέι-οφ. Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερους ρυθμούς και θα δοκιμάσουμε τις αντοχές μας με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.»

 

Νίκος Καλτσάς
ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ

«Δίκαια νίκησε ο Αστέρας»

«Ξέραμε από την αρχή ότι ο Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά κενά που είχαμε. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε αυτούς τους χώρους, δίχως αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά κενά και στο κέντρο, αλλά και στις μεταξύ μας γραμμές, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μας πιέσει σε μεγάλο βαθμό και να μας δημιουργήσει προβλήματα, έχοντας και αξιόλογες ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε και εμείς σε δύο περιπτώσεις να είχαμε σημειώσει κάποιο γκολ, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό. Το ξεχνάμε και κοιτάζουμε το επόμενο με τον Ατρόμητο.»

 

Ραούλ Γιορέντε
ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ

«Άλλο στόχο έχουμε εμείς»

«Ο Αστέρας είναι ομάδα υψηλών βαθμολογικών θέσεων, είναι στις πέντε καλύτερες ομάδες. Η Καλλονή παλεύει για άλλους στόχους και θέλουμε να παραμείνουμε στην Κατηγορία, ενώ εκείνοι στοχεύουν την Ευρώπη. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ό,τι περνούσε από το χέρι μας, αλλά διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες και αυτό μας κόστισε με τα λάθη που κάναμε πίσω. Και αυτό σε δύο περιπτώσεις το πληρώσαμε με γκολ.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey