ΑΕΛΚ

Και τώρα νίκη με Απόλλωνα

22/01/2014 - 14:07

Η νίκη στα Γιάννενα το βράδυ της Κυριακής ήταν μια... πτήση παραμονής στο Πρωτάθλημα των μεγάλων, μια νίκη που έφτιαξε το κλίμα και τη διάθεση των παικτών μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Ελλάδας.

Η νίκη στα Γιάννενα το βράδυ της Κυριακής ήταν μια... πτήση παραμονής στο Πρωτάθλημα των μεγάλων, μια νίκη που έφτιαξε το κλίμα και τη διάθεση των παικτών μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Ελλάδας.

Δικαιολογημένες λοιπόν οι χαρές των ανθρώπων της ομάδας, αφού αυτό το τρίποντο της επιτυχίας μπορεί από τώρα να θεωρείται καταλυτικό για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, αν και ακόμη ο δρόμος μέχρι τη 13η Απριλίου είναι μακριά. Ωστόσο η νίκη αυτή δείχνει ότι η καταξίωση της ομάδας σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο ανέβηκε και ήρθε για να παραμείνει, είναι πλέον πολύ κοντά.

Η νίκη με τον ΠΑΣ δε σημαίνει ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Ίσα - ίσα, τώρα που έγινε το μεγαλύτερο βήμα με τις δύο απανωτές νίκες στο β΄ γύρο, ο βαθμός ετοιμότητας και η προσοχή πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, ήταν μια νίκη χαράς και δικαίωσης των παικτών, οι οποίοι με την αγωνιστική τους παρουσία πραγματοποίησαν δύο συνεχόμενες ανατροπές, χαρίζοντας στην ομάδα πολύτιμους βαθμούς για το στόχο που έχει βάλει.

Δικαιώνεται
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το νικηφόρο παιχνίδι ο πρόεδρος, Νίκος Μιχαλάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τα μέλη της αποστολής δίνοντας πολλά συγχαρητήρια για το σπουδαίο τρίποντο στους κατακτητές της Ηπείρου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δικαιώνεται για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει σε μια ομάδα που δεν έχει γήπεδο και φιλάθλους δίπλα της, οι παίκτες της οποίας όμως παίζουν πρώτα για τη φανέλα και μετά για το όνομά τους. Ο πρόεδρος δικαιώνεται και για τις μεταγραφές του χειμώνα, που αναδεικνύουν αξιόλογες μονάδες στον πραγματικό άθλο που διαγράφεται στη Σούπερ Λίγκα.

«Μπράβο»
Τα συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε και ο Γιάννης Ματζουράκης, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό που είδε στο γήπεδο.

Ο πολύπειρος προπονητής δήλωσε: «Αν δεν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι, τότε ποιο θα παίρναμε;», δείχνοντας πως πίστευε ότι το παιχνίδι αυτό δε θα χανόταν με τους παίκτες του να επιδεικνύουν επιθετικό θράσος, όπως είπε.

Σε αυτό, μάλιστα, συνετέλεσε και το γεγονός ότι η 11άδα διέφερε σε μεγάλο βαθμό από αυτή με τον ΟΦΗ, με φρέσκους παίκτες που έριξε στον αγώνα. Για αυτό και δε φάνηκε η διαφορά κούρασης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και για την επιλογή του αυτή, δικαιώθηκε.

Αυτός όμως που... έβγαζε μάτια, ήταν ο Λεοζίνιο, o παίκτης που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι, που έτρεχε, έκοβε, μοίραζε μαγικές μπαλιές και πέτυχε το καταπληκτικό γκολ με το φάουλ, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη. Από εκεί και μετά, ποιον να πρωτοδιαλέξεις;

Το Μαρσέλο, ο οποίος είχε τη βολίδα στο δοκάρι, με το Βραζιλιάνο να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις; Το Νιαμπούγιου, με τις εκπληκτικές του μπαλιές στον κενό χώρο, ή το Γιώργο Μανούσο που όταν γινόταν κάτοχος της μπάλας, οι αμυντικοί τού ΠΑΣ πελαγοδρομούσαν; Θετικός και ο Περόνε, ένας παίκτης που μυρίζεται το γκολ και το νικητήριο τέρμα που έβαλε, το χρωστούσε πρώτα στο Γιώργο Μανούσο που έκανε άνω - κάτω τους αμυντικούς τού ΠΑΣ σερβίροντάς του, αλλά και στον εαυτό του.

Φυσικά και οι υπόλοιποι έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Ο σταθερός Χογκ, που επανήλθε στα δοκάρια, οι Χωριανόπουλος και Ποντάνι, αλλά και οι κεντρικοί αμυντικοί Αναστασιάδης και Ζακουανί, που κράτησαν τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας. Γενικά ήταν ένα σύνολο που τα έδειξε όλα στο γήπεδο.

Η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα το Σάββατο, ξεκίνησε χθες.
Εδώ να σημειώσουμε πως μέσα στα τρία γκολ που θα ψηφιστούν για το καλύτερο της αγωνιστικής που πέρασε, περιλαμβάνεται και αυτό του Αργεντινού Εμμάνουελ Περόνε.

Ένας Ισπανός στη δύναμή της
Όπως αναμενόταν, η Καλλονή προχώρησε στην έκτη χειμερινή προσθήκη, ενισχύοντας ακόμη πιο πολύ την αμυντική της γραμμή με την απόκτηση του Ισπανού αριστερού μπακ Raúl Llorente Raposo (Ραούλ Γιορέντε) για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Με την προσθήκη αυτή, θα μπορέσει να παίρνει ανάσες ο Γιακούμπ Ποντάνι, αφού ο Τσέχος έχει αγωνιστεί σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα και το νέο απόκτημα θα δώσει μάχη να κερδίσει μια θέση στην αμυντική διάταξη των νησιωτών.

Ο Ραούλ Γιορέντε γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 2 Απριλίου τού 1986, ενώ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης Β΄, στην οποία παρέμεινε από το 2005 έως το 2008. Η επόμενη μεταγραφή του ήταν για την Ντεπορτίβο Αλαβές, στην οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια και από εκεί «μετακόμισε» στη Χερέθ.

Ο τελευταίος του σταθμός πριν την Καλλονή, ήταν η ομάδα της Τενερίφης, με την οποία αγωνιζόταν από το 2012. Ο Ραούλ Γιορέντε έχει συμμετοχές τόσο με την Εθνική Ισπανίας Νέων (Κ-17), όσο και με την Εθνική Ισπανίας Κ-19.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη μια μεταγραφή μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και οι πληροφορίες μιλούν για παίκτη που θα παίζει στην επιθετική γραμμή, κάτι που θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα.

Τέλος, στην Εθνική Ομάδα Νέων Κ-19 κλήθηκε ξανά ο νεαρός Ραφαήλ Γιουκαρής, ο οποίος θα λάβει μέρος στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που θα γίνουν στην Αθήνα, από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 29 του μήνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey