ΑΕΛΚ

Με σοβαρότητα για την πρόκριση

16/01/2014 - 14:52

Με την ίδια συνταγή όπως στο Πρωτάθλημα της Super League και με οδηγό τη σημαντική νίκη με τον Άρη την περασμένη Δευτέρα, θα παραταχθεί σήμερα (17:00, ΟΑΚΑ) η Καλλονή κόντρα στον ΟΦΗ, στη ρεβάνς τού 0-1 το Δεκέμβριο του 2013, για το θεσμό του Κυπέλλου.

Με την ίδια συνταγή όπως στο Πρωτάθλημα της Super League και με οδηγό τη σημαντική νίκη με τον Άρη την περασμένη Δευτέρα, θα παραταχθεί σήμερα (17:00, ΟΑΚΑ) η Καλλονή κόντρα στον ΟΦΗ, στη ρεβάνς τού 0-1 το Δεκέμβριο του 2013, για το θεσμό του Κυπέλλου.

Στην ομάδα έχουν πλέον αφήσει στην άκρη το παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο έδωσε μετά από καιρό ένα σημαντικό τρίποντο στους νησιώτες, αλλάζοντας την ψυχολογία τους και δίνοντάς τους κίνητρο να συνεχίσουν δυναμικά στο β΄ γύρο του Πρωταθλήματος. Τώρα κοιτούν την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, έχοντας όμως πάντα ως πρώτη προτεραιότητα το Πρωτάθλημα και την παραμονή της ομάδας σ' αυτό.

Απόψε με τον ΟΦΗ, άπαντες πιστεύουν ότι η νίκη στο «Γεντί Κουλέ» (σκόρερ ο Καζάκης) θα αποδειχθεί οδηγός για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και εκεί θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς να επαναπαυτούν στη νίκη του πρώτου ματς, καθώς η κρητική ομάδα θα είναι ακόμη πιο δυναμική και επικίνδυνη στο παιχνίδι της, επιδιώκοντας το εκτός έδρας γκολ. Ο ΟΦΗ μπορεί να έκανε με την ήττα του από τη Βέροια πισωγύρισμα στα αποτελέσματά του, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τον περιμένουν παιχνίδια-κλειδιά με δυνατούς αντιπάλους (Πλατανιάς, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), αλλά με τον αγώνα Κυπέλλου με την Καλλονή, οι Κρητικοί θέλουν να αποκτήσουν και πάλι αισιοδοξία και ανεβασμένη ψυχολογία, για τη δύσκολη συνέχεια στο Πρωτάθλημα.

Αλλαγές
Ο Γιάννης Ματζουράκης μάλλον θα φρεσκάρει σήμερα την 11άδα, αφού στην αποστολή έχει πάρει 22 παίκτες και τέσσερις νεαρούς.

Οπότε σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, ώστε να ξεκουραστούν και να προφυλαχτούν ορισμένοι παίκτες εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή. Η ομάδα προπονήθηκε στο βοηθητικό τού ΟΑΚΑ την Τρίτη και χθες, κάνοντας χαλάρωμα, με παίκτες και προπονητή να αισιοδοξούν για την έκβαση της αναμέτρησης, η οποία θα ξεκινήσει στις 17:00, με τηλεοπτική μετάδοση από τον ΟΤΕ Sport και διαιτητή το Σταύρο Τριτσώνη του Συνδέσμου Αθηνών.

Πρώτο του Μανούσου
Το καλύτερο γκολ στην αγωνιστική τής Super League που πέρασε, ήταν αναμφίβολα του Γιώργου Μανούσου στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής συγκέντρωσε 81,4% των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πάολο Φαρινόλα του Απόλλωνα Σμύρνης, με 9,76% των ψήφων.

Στις 13 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, θα γίνει το φινάλε στο Πρωτάθλημα, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Μάλιστα, όπως συμβαίνει κάθε φορά, οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα διεξαχθούν με κοινή ώρα έναρξης, στις 19:00.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αθηναϊκού αθλητικού Τύπου, οι πολύ καλές εμφανίσεις τού Γιακούμπ Ποντάνι με τη φανέλα της Καλλονής έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τής ΑΕΚ, η οποία καλοβλέπει την περίπτωση του Τσέχου ακραίου οπισθοφύλακα, όπως συμβαίνει και με άλλους παίκτες ομάδων τής Super League.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για τη μεταγραφή τού Πελέ ο Ούγκο Φαρία, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά, δηλώνοντας απολύτως σίγουρος ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, στον οποίο ανήκει.

Εμπλοκή

Τέλος, εμπλοκή παρατηρήθηκε στα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, μετά την ένσταση την οποία υπέβαλε εργολήπτης στο Σύλλογο Εργοληπτών Ελλάδας, με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συμβούλιο να μην επικυρώσει την έγκριση του έργου, διαδικασία τυπική. Υπομονή λοιπόν για ακόμη 15 ημέρες. Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής βρέθηκαν κοντά στην ομάδα παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον Άρη και την επομένη έτρεξαν να δώσουν λύση στο νέο εμπόδιο το οποίο προέκυψε, καθησυχάζοντας τους πάντες.

Για καλό και για κακό, πάντως, η ΠΑΕ της Καλλονής δήλωσε στη Super League το Ολυμπιακό Στάδιο της Καλογρέζας ως έδρα για τα εντός έδρας παιχνίδια της μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey