Προδόθηκε από τα λάθη της

08/01/2014 - 16:53

Μια δύσκολη υποχρέωση έβγαλαν οι παίκτες της Καλλονής χωρίς όμως να καταφέρουν να φράξουν το δρόμο για τη νίκη των γηπεδούχων, χάνοντας εύκολα με 4-0.

Μια δύσκολη υποχρέωση έβγαλαν οι παίκτες της Καλλονής χωρίς όμως να καταφέρουν να φράξουν το δρόμο για τη νίκη των γηπεδούχων, χάνοντας εύκολα με 4-0.

Για την νησιώτικη ομάδα αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Άρη με την νίκη πλέον να αποτελεί μονόδρομο.

Μπορεί η Καλλονή να πήγε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκοπό να δυσκολέψει τους Πειραιώτες, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, τώρα όμως η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, κάνοντας πολλά λάθη και μη μπορώντας να φανεί αποτελεσματική με αποτέλεσμα να δεχθεί εύκολα γκολ τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.


Για 60 λεπτά ο Λεοζίνιο και οι συμπαίκτες του, προσπάθησαν να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό χωρίς όμως αποτέλεσμα (φωτό: intime.gr)

Πάντως για εξήντα λεπτά η Καλλονή προσπάθησε να μείνει μέσα στο παιχνίδι χωρίς όμως να κάνει κάποια τελική ευκαιρία. Βέβαια σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι ο Καζάκης βγήκε νωρίς από το παιχνίδι μετά από κτύπημα στην μέση από τον Μανωλά χωρίς να τιμωρηθεί με κίτρινη ο αμυντικός του Ολυμπιακού, ενώ ο Ματζουράκης στο παραπέντε έχασε και τον Περόνε, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω θλάσης στο πόδι, που θα τον αφήσει εκτός για πάνω από ένα μήνα.

Και επιστρατεύθηκε στην παρθενική του εμφάνιση, ο Γκι Νιαμπούγιου, ο οποίος έδειξε ότι ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί και χρειάζεται λίγο χρόνο.

Μόνο 20 λεπτά αγωνίστηκε ο Καζάκης, αφού το χτύπημα από το Μανωλά τον έστειλε εκτός αγώνα (φωτό: intime.gr)

Ωστόσο ο Γάλλος είχε επαφή με τους υπόλοιπους παίκτες και μάλιστα στις καθυστερήσεις άγγιξε το γκολ χωρίς όμως να το πετύχει.

Στο παιχνίδι πάντως με τον Άρη που χαροπαλεύει και με την Καλλονή παίζει την ύπαρξη του στην Σούπερ Λίγκα, όσοι θα παίξουν, θα πρέπει να ματώσουν τη φανέλα, να υπερβάλουν εαυτό και το σημαντικότερο, να αποφύγουν τα λάθη.

Είναι παιχνίδι κατηγορίας και επιτέλους παίκτες και τεχνική ηγεσία ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας ανασκουμπωθούν τώρα που το πρωτάθλημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Καλλονή επιβάλλεται να βγει νικήτρια από τις μάχες που έχει να δώσει και να παραμείνει στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας, κερδίζοντας και πάλι το θαυμασμό του κόσμου.


Στα βαθιά έπεσε ο Νιαμπούγιου, αλλά έδειξε ότι θέλει χρόνο προσαρμογής (φωτό: intime.gr)

Νωρίς πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει και να ζοριστεί στο παιχνίδι, έφθασε στον στόχο του, αφού από νωρίς πήρε το προβάδισμα στο σκορ με γκολ από τον Σαβιόλα σε πάσα του Κάμπελ, ενώ στην συνέχεια έχασε καλές ευκαιρίες με Κάμπελ, Φουστέρ και Ντομίνγκεζ με τις περισσότερες να αποκρούονται από τον Σιδεράκη.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με τον Ντομίνγκεζ στο 50΄ και τέσσερα λεπτά μετά πέτυχαν και το 2-0 από θέση οφσάιντ του Ντομίνγκεζ μετά από ασίστ του Σαλίνο, γκολ που κακώς μέτρησε από τον διαιτητή Παπαπέτρου. Το 3-0 έκανε ο Μανωλάς ο οποίος μετά από κόρνερ και λάθος εκτίμηση του Αναστασιάδη, στόπαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 74΄ ο Μασάντο εκμεταλλευόμενος κάθετη πάσα από τον Βάις. Η Καλλονή απείλησε στο 85΄ με τον Ντο Σάντος με σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών και με τον Νιαμπούγιου στις καθυστερήσεις.

 

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπογκ, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σάμαρης (66΄ Εντιγκά), Μανιάτης (72΄ Μασάντο), Κάμπελ, Φουστέρ (56΄ Βάις), Ντομίνγκεζ, Σαβιόλα.

ΑΕΛΚ: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Μαρσέλο, Γιουκαρής (79΄ Ντάμπος), Μανούσος (69΄ Βαλιός), Λεοζίνιο, Ντο Σάντος, Καζάκης (20΄ λ.τ. Νιαμπούγκιου)

Σε σουίτα

Από σουίτα η οποία είχε παραχωρηθεί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρακολούθησαν το παιχνίδι ο πρόεδρος Νίκος Μιχαλάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο Κώστα Παπαδόπουλο και τον γενικό διευθυντή Προκόπη Καρτάλη, οι οποίοι φιλοξένησαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, που είναι ένθερμος οπαδός της εκπροσώπου μας στην Σούπερ Λίγκα. Ο πρόεδρος της Καλλονής την επομένη του αγώνα, αναχώρησε για το εξωτερικό, αφού οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις είναι αρκετές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Μανούσος, ανήμερα των Φώτων και φορώντας τη φανέλα της Καλλονής, στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην περιοχή Πληγωνίου (Νεάπολη), βούτηξε στη θάλασσα, πιάνοντας μάλιστα τον Τίμιο Σταυρό.

Τέλος, η σύζυγος του Ανέστη Αναστασιάδη, Αγγελική, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Από εμάς πολλές ευχές και να τους ζήσει.

Πάει για 2 ή 3 ακόμη μεταγραφές!

Η ήττα από τον Ολυμπιακό και έτσι όπως ήρθε, έδειξε ότι η ομάδα θέλει περαιτέρω ενίσχυση παρά τις τέσσερις μεταγραφικές προσθήκες που έγιναν. Πρόθεση του προέδρου Νίκου Μιχαλάκη είναι η ομάδα να πάρει ακόμη δύο με τρεις παίκτες και να ενισχύσει τις γραμμές της. Λέγεται ότι εκεί που θα κτυπήσει η διοίκηση θα είναι στην απόκτηση ενός πλαγίου οπισθοφύλακα για να δίνει στα δεξιά, ανάσες στον Χωριανόπουλο, ενός επιθετικού αν ο Περόνε με βάση τα όσα γράφονται, φύγει στην Στεάουα, αλλά κι ενός ακόμη μέσου αν κριθεί αναγκαίο.

Στον αντίποδα δεν θα συνεχίσει στην ομάδα ο Χουανλού και απλά αναζητείται η χρυσή τομή για να αποχωρήσει, ενώ τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Βραζιλιάνο Μάρκο Ντο Σάντος, ο οποίος ήταν βασικός στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, να παραχωρηθούν δανεικοί σε ομάδες οι Ανδρέας Ντάμπος και Νίκος Κάλφας, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει ο Ματζουράκης.

Σήμερα αναμένεται να σταλεί και η μπλε κάρτα του Γκαμπριέλ Ζακουανί ώστε ο Άγγλος αμυντικός να μπορέσει να κάνει το ντεμπούτο με τον Άρη και να βοηθήσει την ομάδα.

Τέλος, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ θα αποφασίσουν σήμερα για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν, δηλαδή αν θα είναι αυτές δύο ή τρεις.

Τα αποτελέσματα

18η  αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρ. 0-2

Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-1

Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0

Βέροια-Πλατανιάς 2-2

Πανθρακικός-Λεβαδειακός 1-0

Πανιώνιος-ΟΦΗ 0-0

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2

Άρης-Απόλλων Σμ. 0-2

 

Η βαθμολογία

σε 18 αγώνες

1. Ολυμπιακός  52   57-6

2. ΠΑΟΚ  42   36-16

3. Ατρόμητος 35   29-14

4. Παναθηναϊκός  30  28-17

5. Αστέρας Τρ. 29  25-17

6. Ξάνθη  24  24-27

7. Πανθρακικός 24  23-27

8. Παναιτωλικός 24  19-16

9. ΠΑΣ Γιάννινα 23  20-25

10. ΟΦΗ  22   16-21

11. Πανιώνιος 21  46-20

12. Εργοτέλης 20   19-22

13. Καλλονή  19  17-35

14. Πλατανιάς 19  18-24

15. Απόλλων Σμ. 17  19-31

16. Λεβαδειακός 17  17-34

17. Βέροια 15  16-30

18. Άρης 11   19-31

 

Η επόμενη 19η αγωνιστική

ΟΦΗ-Βέροια

Λεβαδειακός-Εργοτέλης

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Απόλλων Σμ.-Γιάννενα

Αστέρας Τρ.-Πλατανιάς

Πανθρακικός-Ξάνθη

Ατρόμητος –Ολυμπιακός

Καλλονή-Άρης (Δευτέρα)

 

ΕΙΠΑΝ…

Μίτσελ,προπονητής Ολυμπιακού


«Απλό το ματς για μας»

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Σε γενικές γραμμές το ματς για εμάς ήταν απλό. Χρειάστηκε βέβαια προσπάθεια. Αμυντικά δεν συναντήσαμε καθόλου δυσκολίες και στην επίθεση πετύχαμε τέσσερα γκολ, ενώ θα μπορούσαμε και κάποια ακόμη. Στο ημίχρονο ζήτησα από τους παίκτες να ανεβάσουν την απόδοση τους γιατί στο πρώτο 45λεπτο κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν βρίσκαμε στόχο, κάτι που θέλαμε να αλλάξουμε την επανάληψη και το πετύχαμε. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε ένα επιθετικό παιχνίδι, με εναλλαγές και καλό ρυθμό. Αλλά θέλουμε και να κερδίζουμε την μπάλα γρήγορα όταν την χάνουμε».

 

Γιάννης Ματζουράκης, προπονητής Καλλονής


«Προβληματιζόμαστε για την εικόνα μας»

«Πρέπει να πω πως για 55 με 60 λεπτά είμαστε μια ομάδα συγκροτημένη και όσες φορές βγήκαμε στον χώρο του αντιπάλου, δεν είχαμε καλές τελικές πάσες και μοιραία δεν δημιουργήσαμε ευκαιρία. Η διαφορά του Ολυμπιακού, όχι μόνο με εμάς, αλλά με όλες τις ομάδες, είναι πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο στήριξε το παιχνίδι του στα πλάγια και δημιούργησε πολλές φάσεις. Βοήθησαν και τα δικά μας λάθη σε αυτό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, οι διαφορές μας, επαναλαμβάνω, είναι μεγάλες. Προβληματιζόμαστε για την εικόνα μας και ψάχνουμε να ενισχυθούμε γιατί τα πρώτα 17 παιχνίδια μας, τα στηρίξαμε σε 12-13 παίκτες. Έχουμε μεγάλη φθορά σε κούραση, σωματική και πνευματική. Περιμένουμε να μας βοηθήσουν οι νέοι παίκτες. Λάθη γίνονται, αλλά για μια ώρα περίπου σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Καλή χρονιά σε όλους».

 

Τσόρι Ντομίνγκεζ, ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού

«Να προσπαθούμε για το καλύτερο»

«Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Ήταν ένα πολύ καλό ματς για την ομάδα αλλά και για μένα τον ίδιο. Θέλω να συνεχίσω έτσι. Μακάρι να πηγαίνει καλά η ομάδα, να βελτιώνεται και να παίρνει τους βαθμούς. Δεν έχει σημασία να ψάχνουμε για κίνητρο. Το κίνητρο είναι πως φοράμε τα χρώματα του Ολυμπιακού. Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο για την ομάδα και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους είτε παίζουμε με μικρότερες είτε με μεγαλύτερες ομάδες».

 

Τζόελ Κάμπελ, ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού

«Να παίρνουμε όλα τα ματς»

«Ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που ήταν πολύ σημαντικό για μας. Θα προσπαθούμε να παίρνουμε όλα τα ματς, να πηγαίνουμε βήμα βήμα και να γινόμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται. Είναι καλές ομάδες οι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε πολλούς παίκτες και είμαστε έτοιμοι όταν μας το ζητήσει ο προπονητής, να κάνουμε αυτό που πρέπει».

 

Γιώργος Μανούσος, ποδοσφαιριστής Καλλονής


«Δεν ήταν στις δυνατότητες μας»

«Παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Νομίζω ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε κάποια αμυντικά στοιχεία παραπάνω και για αυτό ήρθε αυτό το κακό αποτέλεσμα. Κακά τα ψέματα, το παιχνίδι αυτό δεν ήταν μέσα στις δυνατότητες μας. Έχουμε μπροστά μας κάποια παιχνίδια τα οποία είναι τελικοί για μας και θα πάμε οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Έχει δίκιο ο προπονητής μας για όσα μας έλεγε κατά τη διάρκεια του αγώνα, χάναμε πολύ εύκολα μπάλες και για αυτό κουραστήκαμε παραπάνω. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός δεν βρισκόταν στην τόσο καλή κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Πρέπει να το ξεχάσουμε το παιχνίδι αυτό. Κακώς βέβαια που χάνουμε με τέτοιο σκορ».

 

Γιώργος Χωριανόπουλος, ποδοσφαιριστής Καλλονής

«Να διορθώσουμε τα λάθη»

«Καταρχάς να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο και μη. Είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι, είχαμε δουλέψει κατάλληλα αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τόσο ποιοτική ομάδα, μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ που διαπρέπει εντός και εκτός συνόρων, τα πράγματα είναι δύσκολα. Θεωρώ ότι παίζοντας απέναντι στον Ολυμπιακό, η κλωστή ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία είναι πάρα πολύ κοντά. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που το λάθος το τιμωρεί, δεν το αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτο, έχει παίκτες μεγάλης ποιότητας, διεθνούς εμβέλειας. Από κει και πέρα τα όποια λάθη κάναμε σαν ομάδα, τα εκμεταλλεύτηκε και έφτασε σε μια εύκολη γι’ αυτόν νίκη. Όταν μια ομάδα κάνει λάθη είναι ομαδικά, το θέμα είναι να τα διορθώσουμε και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey