Πέντε λεπτά ήταν καθοριστικά για να… σκοτώσουν την αποδεκατισμένη από απουσίες Καλλονή, δίνοντας την νίκη με 5-2 στον δικέφαλο του Βορρά. Τα γκολ έβαλαν ο Περόνε (πέναλτι) και ο Μανούσος στο τέλος. Παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία, διαθέτει όμως την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και επιβάλλεται να ενισχυθεί.

Αποδυναμωμένη και… χαμένη

17/12/2013 - 15:01

Στην Καλλονή γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα ήταν απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά βάσει απουσιών και μάλιστα βασικών παικτών, που δεν μπόρεσαν να ενισχύσουν την ομάδα.

Στην Καλλονή γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα ήταν απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά βάσει απουσιών και μάλιστα βασικών παικτών, που δεν μπόρεσαν να ενισχύσουν την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 5ο μόλις λεπτό όταν ο Γλύκος ανέτρεψε καθαρά τον ορμώμενο στην εστία του, Περόνε και το πέναλτι μετέτρεψε ο ίδιος ο Αργεντινός σε γκολ. Το καλό ξεκίνημα ήταν γεγονός, αλλά όχι και η συνέχεια.

Ο Ματζουράκης προσπάθησε με αλχημείες να ανακατέψει την τράπουλα με όσους παίκτες είχε στην διάθεση του, βάζοντας τους Στρατή Βαλιό, Ραφαήλ Γιουκαρή και Νίκο Γάλα βασικούς, αλλά η γρήγορη απάντηση των Θεσσαλονικιών άλλαξε το παιχνίδι από το 11΄.

Ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης, Λούκας με τρομερή ενέργεια από τα πλάγια, σέρβιρε στον Ολίσε και αυτός από κοντά με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε. Από κει και πέρα η μηχανή της ομάδας του Στέφενς πήρε μπροστά και άφησε τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Διεκδίκηση της μπάλας από Λάζαρ και Γκαρσία (φωτό: intime.gr)

Έτσι στο 28΄ με ομαδική ενέργεια που ξεκίνησε από τον Κατσουράνη, η μπάλα πήγε στον Βούκιτς και αυτός στον κενό χώρο βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Βασικός ο Ραφαήλ Γιουκαρής αν και άπειρος στα μεγάλα σαλόνια, έδωσε τη μεγάλη του μάχη (φωτό: intime.gr)

Από το σημείο αυτό, ο τεχνικός της Καλλονής μετέφερε αριστερά τον Ποντάνι και ανέβασε στην μεσαία γραμμή τον Γάλα, για να κλείσει τους διαδρόμους που ήταν ανοικτοί. Η Καλλονή πάντως μέχρι το ημίχρονο δεν απείλησε.

Πεντάλεπτη τρικυμία με γκολ

Ο νεαρός Κάλφας, που μαζί με το Ντο Σάντος και το Ντάμπο, έκαναν το ντεμπούτο τους στη Σούπερ Λιγκ, μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να δέσει κάπως το κέντρο, όμως μια τρικυμία στην άμυνα της Καλλονής έφερε την καταστροφή με άλλα τρία γκολ.

Άλλαξε θέσεις ο Ποντάνι, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν καλυτέρεψε (φωτό: intime.gr)

Στο 53΄, ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το στρώσιμο της μπάλας με το στήθος από τον Πέρες και την έφερε στην περιοχή, όπου ο σκόρερ έδειξε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως ο βοηθός δεν σήκωσε σημαία και το γκολ του επιθετικού του ΠΑΟΚ, μέτρησε κανονικά. Δύο λεπτά μετά ο Λούκας κτύπησε φάουλ, φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή του Χογκ και εκεί ο Αναστασιάδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει, την ακούμπησε και την έστειλε στα δίχτυα. Η ζημιά μεγάλωσε στο 59΄ με τον Βούκιτς να στρώνει στον Ολίσε και αυτός βάζοντας φάλτσο στην μπάλα, την έστειλε για πέμπτη φορά στα δίχτυα του Χογκ.

Η Καλλονή δημιούργησε μια ακόμη φάση, η οποία της έφερε το δεύτερο τέρμα, ένα γκολ ποίημα από τον αρχηγό της, Γιώργο Μανούσο, ο οποίος από μακρινή απόσταση σημάδεψε σωστά, ξεγελώντας τον Γλύκο, ο οποίος έμεινε άναυδος, γράφοντας το τελικό 2-5. Η τελευταία φάση έγινε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Βίτο από κόρνερ, ο Χογκ όμως επενέβη σωστά.

 

Με την προσθήκη των Λεοζίνιο και Φαρία, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς του, αλλά και του Μαρσέλο, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής, αναμένεται να παραταχθεί η Καλλονή στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι στην Κομοτηνή κόντρα στον υπολογίσιμο Πανθρακικό, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρώτου γύρου. Όσον αφορά τον Χουανλού, ο οποίος υπολογιζόταν από τον προπονητή του στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, στάθηκε άτυχος, αφού υπέστη τραυματισμό και έμεινε εκτός αποστολής. Η συμμετοχή του για τον αγώνα της Τετάρτης θα κριθεί σήμερα.

 

Οι συνθέσεις

ΑΕΛΚ: Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης (65΄ Ντο Σάντος), Ποντάνι, Γάλας (46΄ Κάλφας), Βαλιός, Γιουκαρής, Μανούσος, Γκαρσία (64΄ Ντάμπος), Περόνε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67΄ Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς (67΄ Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης 2-0

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-0

ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ 2-5

Απόλλων Σμύρνης – Πανθρακικός 3-2

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 1-0

Βέροια – Παναιτωλικός 1-0

Άρης – Ολυμπιακός 0-2

 

Η Βαθμολογία σε 15 αγώνες

1. Ολυμπιακός 43

2. ΠΑΟΚ 35

3. Ατρόμητος  28

4. Παναθηναϊκός 24

5. Αστέρας Τρίπολης 24

6. Skoda Ξάνθη 21

7. ΠΑΣ Γιάννινα 20

8. Εργοτέλης 18

9. ΟΦΗ 18

10. Πανθρακικός 18

11. Παναιτωλικός 18

12. ΑΕΛ Καλλονής 18

13. Λεβαδειακός 17

14. Πανιώνιος 17

15. Πλατανιάς 15

16. Απόλλων Σμύρνης 13

17. Βέροια 13

18. Άρης 10

 

Η επόμενη 16η αγωνιστική

Τετάρτη 18-12-13

Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης

Skoda Ξάνθη – ΟΦΗ

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

Παναιτωλικός – Πλατανιάς

Πανθρακικός – ΑΕΛ Καλλονής

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Πανιώνιος – Βέροια

Άρης – Αστέρας Τρίπολης

 

Γιάννης Ματζουράκης, προπονητής ΑΕΛΚ

«Διαφορά ποιότητας και τρικυμία»

«Δύο ήταν τα στοιχεία του σημερινού αγώνα. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και η δική μας “τρικυμία” από το 55΄ ως το 60΄. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που προσπάθησαν με το παραπάνω. Κοντεύει να βουλιάξει το αεροπλάνο με τόσα γκολ που δεχόμαστε… Όσο για τους φιλάθλους έχω να πω ότι νιώσαμε συμπαράσταση στο σημερινό παιχνίδι. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί βοηθούν αυτά τα παιδιά».

Χουμπ Στέφενς,προπονητής ΠΑΟΚ

«Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι»

«Πρέπει να πω ότι στα πρώτα 30 λεπτά παρουσιάσαμε πραγματικά καλή εικόνα. Μετά το 1-2 δεν με ικανοποίησε αυτό που είδα. Στο δεύτερο ημίχρονο στα πρώτα 20 λεπτά κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και πετύχαμε τα γκολ. Στη συνέχεια μας επηρέασαν οι αλλαγές, αλλά ήθελα να ξεκουράσω κάποιους παίκτες. Συνήθως όταν πηγαίνει καλά ένα παιχνίδι, δεν θέλω κάνω αλλαγές, αλλά κάποιοι παίκτες έπρεπε να ξεκουραστούν. Αν παίζουμε όπως σήμερα, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι».



Σεκού Ολίσε, ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ


«Σημαντική νίκη»

«Για μένα η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική και θέλαμε να την κατακτήσουμε τόσο πολύ. Βλέπετε δεν θέλουμε να χάνουμε βαθμούς όπως συνέβη με τον Απόλλωνα. Κάθε νίκη θα είναι σημαντική για την ομάδα μου και τώρα στην διακοπή του πρωταθλήματος, θα προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα για να μπορέσουμε με την νέα χρονιά να δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Με την Καλλονή πάντως, ο κόσμος πρέπει να ικανοποιήθηκε από το θέαμα που είχε η αναμέτρηση».

Στρατής Βαλιός, ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ


«Ανασύνταξη για την συνέχεια»

«Δεν μπήκαμε από το ξεκίνημα του αγώνα μέσα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να δεχθούμε τα γκολ από τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι το σκορ είναι δίκαιο και το μόνο που έχουμε τώρα να κάνουμε είναι να ανασυνταχθούμε για την συνέχεια γιατί έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο και ο στόχος μας είναι η σωτηρία».

Ραφαήλ Γιουκαρής, ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ


«Μας μένει η πίκρα»

«Στεναχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να βοηθήσω πολύ την ομάδα μου ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο από αυτό που πήρε. Παρόλα αυτά, μένει, πιστεύω, μια πικρία από το σκορ που δεχθήκαμε, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια τα οποία θα πάμε να τα κτυπήσουμε». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey