Οι «ιδιώτες» της τοπικής πολιτικής

28/11/2018 - 11:59

Πλησιάζουν οι εκλογές για την τοπική διοίκηση και ήρθε η ώρα να «ανθίσει» ξανά το γνωστό φυτό της εποχής, οι ιδιώτες της πολιτικής. Θα τους αναγνωρίσετε εύκολα από τη μυρωδιά της απαραίτητης κοπριάς, αναγκαίο τους λίπασμα. Επίσης τιμούν και τις δύο οπτικές του τίτλου τους, δηλαδή την κυρίαρχη σημασία που αποδίδουν στην ενασχόληση των προσωπικών υποθέσεων και τη συνεπακόλουθη κοινωνική «αμορφωσιά». Αφενός βλέπουν το δημόσιο χώρο ως μορφή προσωπικού προσπορισμού και κέρδους (όπως και σχεδόν το σύνολο του οικονομικού χώρου τους) αφετέρου ακριβώς λόγω αυτής της λειτουργίας έχουν μια έλλειψη στην πολιτική και κοινωνική αγωγή που θα χαρακτηρίζει και το σύνολο των αξιών της ζωής τους. Χαμαιλέοντες, «παρτάκηδες», όχι μόνο δεν κατανοούν τις κοινωνικά προβληματικές συμπεριφορές τους (άλλωστε η σύνδεση τους με το κρατικοεπιχειρηματικό έγκλημα λόγω αυτής της κοινωνικής σχέσης που αναπτύσσουν είναι παραπάνω από πιθανή), αλλά τις νομιμοποιούν επικαλούμενοι την «εμπειρία» τους. «Για το καλό του τόπου» και «αν δεν με ήθελε ο λαός δεν θα με ψήφιζε», είναι κοινά τους μότο αλλά ξεχνούν ότι αρκεί μια έκλαμψη κριτικής σκέψης για να αφήσει «το βασιλιά χωρίς ρούχα, γυμνό».

Για να δούμε κάποια στοιχεία αναγνώρισης:

  1. Η σχέση με την ευρύτερη πολιτική. Θα σου πουν ότι η «αυτοδιοίκηση» δεν έχει σχέση με κυβέρνηση, κράτος, ΕΕ. Αλλά αμέσως μετά τις εκλογές, το «παραμύθι» ξεχνιέται και η πραγματικότητα εμφανίζεται για το ρόλο της τοπικής διοίκησης ως ένας άλλος μηχανισμός υλοποίησης πολιτικών που έχουν οριοθετηθεί από τους από πάνω. Τι σου λένε πραγματικά όταν επικαλούνται μια δήθεν ανεξαρτησία της «αυτοδιοίκησης»; Μην ανησυχείτε. Ότι μας πει η κυβέρνηση θα το κάνουμε. Άρα να περιμένετε να δείτε αύξηση των δημοτικών τελών με τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει στον Δήμο Λέσβου ως ανταποδοτικό και κατασχέσεις σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
  2. Η πολιτική μονομέρεια. Θα σου πουν το πρόβλημα είναι το προσφυγικό. Τυφλωμένοι από την μόδα του νεοφασισμού και μην μπορώντας να δουν πέρα από τα στενά όρια που καθορίζει ο παραμορφωτικός φακός τόσο των χρυσαυγιτών όσο και μιας κυρίαρχης πολιτικής τόσο σε υπερεθνικούς οργανισμούς όσο και στα «νόμιμα» πλέον μέσα μαζικής εξαπάτησης, φωνάζουν και απειλούν, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν (κρυφά) τη διατήρηση της Μόριας (γιατί έχει λεφτά εκεί), το γεωγραφικό αποκλεισμό ανθρώπων (γιατί ψωνίζουν). Μη τυχόν και πουν τίποτα για το ΝΑΤΟ και τους πολέμους του, την ΕΕ και τους φράκτες της. Είναι κακές οι ΜΚΟ, εκτός αν κάνουμε και εμείς μια, ή έχουμε οικονομική συναλλαγή μαζί της. «Είμαστε υπέρ της πατρίδας και της σημαίας», αλλά δεν πειράζει να αξιοποιήσουν ξένες εταιρίες το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τη μαρίνα και ότι άλλο.

Λοιπόν για να το πούμε ξεκάθαρα. Οι εκλογές για την τοπική διοίκηση εδώ στη Λέσβο είναι πολύ σημαντικές. Αν θέλουμε να δούμε υπέρογκα τέλη, κατασχέσεις περιουσιών, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου πόρου και άρα χρήση του μόνο από αυτούς που έχουν χρήματα, διαφθορά, και ως αντιστάθμισμα, δημοτική περιστασιακή φιλανθρωπία ως πανάκεια, τότε ας ακολουθήσουμε τους ιδιώτες της πολιτικής. Σίγουρα θα είναι καλό για την τσέπη τους τουλάχιστον.

ΥΓ. Για όλα τα παραπάνω, μια υπόσχεση. Θα γίνουν ονόματα, σύντομα, και θα αποκαλυφθούν από αυτή τη στήλη, δημόσια όπως πρέπει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey