Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Συνέχεια εκτιμήσεων σήμερα για τα «υπέρ» και τα «κατά» των συνδυασμών - σε τεχνικό επίπεδο πάντα, και όχι σε επίπεδο πολιτικό.
Ποια είναι, δηλαδή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συνδυασμών (χρόνος προετοιμασίας, πολιτικό εύρος του συνδυασμού κ.λπ.) και όχι υποκειμενικές εκτιμήσεις τού... ποιος τα λέει καλύτερα. Αυτό - δόξα τω Θεώ - οι αναγνώστες μας έχουν μπόλικο μυαλό για να το κρίνουν χωρίς τη βοήθειά μας!
Για να τελειώσουμε με τα δημοτικά, μας μένει η Λήμνος. Εκεί όμως φαίνεται ότι τα πολλά λόγια περισσεύουν, αφού σε ακριτομυθίες στελέχη όλων των συνδυασμών φαίνεται να θεωρούν ότι η αναμέτρηση έχει κριθεί και πιθανότατα από τον α΄ γύρο.
Πάμε λοιπόν στην Περιφέρεια, και πάλι αλφαβητικά.
Γιακαλής: Στα «υπέρ» του, πρώτον ότι κατά γενική ομολογία ξέρει να κάνει εκλογές. Δεύτερον ότι διατήρησε τον κορμό των ισχυρών προσώπων του συνδυασμού του, εμπλουτίζοντάς τον και με αξιόλογο νέο αίμα.
Αδύνατο σημείο ότι, καίτοι ο ίδιος δεν έχει κομματικό χρίσμα, το κόμμα από το οποίο προέρχεται και από το οποίο προέρχεται ο βασικός πυρήνας των στελεχών του - το ΠΑΣΟΚ -, έχει κακή δημοσκοπική εικόνα.
Καλογήρου: Είναι μεθοδική και αντιπαρατάσσει μια πιο «επιστημονική» προσέγγιση των εκλογών στην πιο ενστικτώδη λειτουργία του Γιακαλή. Στα «υπέρ» της, ότι έχει κάνει έναν αρκετά φρέσκο συνδυασμό, που τουλάχιστον καλύπτει πλήρως τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. Και φυσικά, έχει την υποστήριξη του χώρου αυτού, που παρά την κυβερνητική φθορά παραμένει ισχυρός.
Στα αδύνατα σημεία είναι η άλλη πλευρά δύο εκ των πλεονεκτημάτων της. Το φιλοκυβερνητικό προφίλ που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοί της και το γεγονός ότι ο συνδυασμός της καλύπτει μεν πλήρως το χώρο της, όμως - και αυτός - δεν έχει σημαντικά ανοίγματα σε άλλους χώρους.
Κυρίτση: Στα «υπέρ» ότι ήταν το πιο νέο πρόσωπο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Επίσης, το σημαντικό ρεύμα που φαίνεται να έχει το κόμμα που την υποστηρίζει (ΣΥΡΙΖΑ).
Στα αδύνατα σημεία, πρώτον η, αρχικά τουλάχιστον, μειωμένη αναγνωρισιμότητα και δεύτερον ότι ο συνδυασμός της είναι και αυτός σχεδόν αμιγώς μονοκομματικής προέλευσης.
Αυτά για τους τρεις βασικούς διεκδικητές, αφού οι άλλοι συνδυασμοί (Κόρακας, Σπιλάνης, Οικολόγοι και «Ανταρσία») διεκδικούν απλά μια καλή παρουσία στις εκλογές. Χωρίς αυτό - ξαναλέμε - να εμπεριέχει την παραμικρή αξιολογική κρίση για την ποιότητα των επικεφαλής ή των στελεχών που τους πλαισιώνουν.
Άσχετο. Αυτό με το κομματικό στέλεχος και υποψήφιο που ανακοίνωσε «πληροφορίες» από «έγκυρο» γκάλοπ, πώς σας φάνηκε;
Αμ, οι άλλοι «έγκυροι» δημοσιογράφοι ή δημοσιογραφούντες που έσπευσαν να αναπαραγάγουν τις... πληροφορίες με επιφύλαξη; Τι να σας πω. Αύριο θα σας έχω εξίσου «έγκυρες» πληροφορίες για το Τέρας τού Λοχ Νες! Με επιφύλαξη βεβαίως - βεβαίως!