Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Αυτή την εποχή υπηρετούν στο ΕΣΥ, σ' όλα τα νοσοκομεία της χώρας 20.000 νοσηλευτές όλων των κατηγοριών και απαιτούνται άλλοι τόσοι και περισσότεροι.
Το πρόβλημα δεν διορθώνεται διότι οι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ προτιμούν να φεύγουν στο εξωτερικό. Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία κλπ. Γιατί βρίσκουν καλύτερες αποδοχές και ευνοϊκότερους όρους εργασίας.
Δεκάδες άλλοι νοσηλευτές του ΑΣΕΠ προτιμούν να εργαστούν ως Σχολικοί νοσηλευτές γιατί το ωράριο εργασίας είναι ελάχιστο και το περιβάλλον πιο ευχάριστο.
Τον Φεβρουάριο 180 νοσηλευτές αρνήθηκαν τον διορισμό τους ως μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΣΥ.
Οι 82 προέρχονταν από τα ΤΕΙ Νοσηλευτικής, οι υπόλοιποι είναι βοηθοί νοσηλευτές και οι άλλοι Αδελφοί νοσοκόμοι. Ένας πρωτοδιορισμένος νοσηλευτής λαμβάνει 760 βασικό μισθό συν 200 ευρώ επίδομα ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα, συν τα νυχτερινά, Σαββατοκύριακα, υπερωρίες. Κάνετε κράτει παιδιά γιατί νεαροί δικηγόροι δεν εξασφαλίζουν ούτε το ενοίκιο του γραφείου τους. Άσχημος καιρός για τα νέα παιδιά.
Οι πρώην πρωθυπουργοί εν ζωή
Σήμερα στη χώρα μας βρίσκονται στη ζωή οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γεώργιος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς.
Ο Κώστας Σημίτης μετά από οκτώ χρόνια Πρωθυπουργίας απεσύρθη από την ενεργό δράση και κάνει, κατά καιρούς, παρεμβάσεις για σοβαρά εσωτερικά θέματα με άρθρα στον Τύπο και ενίοτε συνεντεύξεις. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος όλων.
Πριν λίγες μέρες απεσύρθη και ο Καραμανλής, άργησε αλήθεια - και έμειναν οι άλλοι δύο να διεκδικούν βουλευτική έδρα.
Είναι γνωστό ότι οι τέως Πρωθυπουργοί δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης, εκλέγονται οπωσδήποτε εφ' όσον το κόμμα στο οποίο εκτίθενται εισέλθει στη βουλή.
Άποψή μας είναι ότι όταν ένας πολιτικός φτάσει στο ύπατο αξίωμα πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του και να κάνει τις παρεμβάσεις του σε σοβαρά εθνικά και κοινωνικά θέματα, γιατί και ως βουλευτές ελάχιστες φορές παρίστανται στις συνεδριάσεις της Βουλής όπως συμβαίνει σήμερα.
Μπορούν ακόμα οι τέως ν' αναλαμβάνουν εθνικές αποστολές, όπως κάνουν οι Αμερικανοί Πρόεδροι. Αυτοί ακόμα αρχίζουν τις διαλέξεις στα Πανεπιστήμια και πλουτίζουν. Έχουμε και τους υπηρεσιακούς Πρωθυπουργούς αλλά αυτοί είναι μιας χρήσεως και το πλείστον δεν είναι πολιτικοί.
Θεομηνία στη Λέσβο το 1850
Ο χειμώνας εκείνη τη χρονιά ήταν πολύ ήπιος με πολλές βροχές και ανοιξιάτικο καιρό, σχεδόν ζεστό. Με αποτέλεσμα οι χυμοί των δένδρων ν' αρχίσουν να κυοφορούν και ορισμένα να γεννούν ανθούς.
Ξαφνικά ο καιρός αλλάζει άρδην, η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, κάπου διάβασα -15°C και η καταστροφή ήταν ολική. Οι χυμοί που κυκλοφορούσαν στους κορμούς πάγωσαν, διεστάλησαν, τα ελαιόδεντρα καταστράφηκαν από τον παγετό.
Στο νησί έπεσε μεγάλη δυστυχία. Οι κάτοικοι για να ζήσουν αναγκάστηκαν να ξενιτευθούν οι περισσότεροι εκτός Ελλάδας και άλλοι στη Μακεδονία και Θράκη.
Όσοι έμειναν έκοψαν από τον κορμό τα παγόπληκτα δέντρα και τα ξύλα τα έκαναν κάρβουνα ή τα πούλησαν ως καυσόξυλα. Έκαναν αρκετά χρόνια να καρπίσουν οι ελαιώνες και ν' αρχίσουν ν' αποδίδουν και σιγά σιγά άρχισαν να επιστρέφουν οι ξενιτεμένοι στο νησί.
Η Υπατία έγινε αιτία παρανόησης
Σε προηγούμενο σχόλιο με τίτλο «Οι ήρωες του καιρού μας» αναφέρθηκε το όνομα της φιλοσόφου Υπατίας από την Αλεξάνδρεια που έγινε αιτία παρανόησης. Για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση μερικές λεπτομέρειες: Η Υπατία δεν ήταν Χριστιανή. Ήταν ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μέχρι τον θάνατό της.
Υπήρξε νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρολόγος και μαθηματικός. Διηύθυνε τη Νεοπλατωνική Σχολή της Αλεξάνδρειας. Δίδαξε φιλοσοφία, αστρονομία και μαθηματικά. Προκαλούσε το σεβασμό των πνευματικών ανθρώπων της πόλης για τη μόρφωση, την ευγλωττία, τη σπάνια μετριοφροσύνη και την ομορφιά της. Πίστευε στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτου φύλου. Θανατώθηκε με φρικτό τρόπο από «Εωσφοριστές Παγανιστές Ιουδαίους» κατά άλλη μαρτυρία από φανατικούς Χριστιανούς επειδή συνδεόταν με τον ειδωλολάτρη Οράτιο.
Ανάμεσα στους μαθητές της και ο Συνέσιος μετέπειτα επίσκοπος. Το σχόλιό μου στο «Εμπρός» ήθελε να αναδείξει ότι θανατώθηκε για τις ιδέες της. Το κοσμικό «ήρωας» αντιστοιχεί με το «Άγιος της εκκλησίας».
Ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης
Μετά το 65ο έτος της ηλικίας των οδηγών το δίπλωμα ανανεώνεται για μία τριετία αφού ο υποψήφιος εξεταστεί από τέσσερις γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και αφού πληρώσει ορισμένα παράβολα.
Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τους οδηγούς άνω των ογδόντα ετών, αλλά γι' αυτούς η ανανέωση ισχύει για δύο χρόνια. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε νόμος κατά τον οποίο ο οδηγός εξεταζόταν και στην οδήγηση με το δικό του όχημα. Η διάταξη αυτή περιόριζε στο να ανανεώνονται διπλώματα οδηγών με προβλήματα σοβαρά υγείας. Τη διάταξη κατάργησε, κακώς, η παρούσα κυβέρνηση. Δεν επιθυμώ για την ώρα να μπω σε λεπτομέρειες.
Κώστας Καραμανλής ο μικρός
Ας δούμε επιγραμματικά τι έκανε η κυβέρνηση του με υπουργοί Εσωτερικών τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Παρέλαβε Δημόσιο χρέος 150 δις ευρώ και το έφτασε στα 300 δις.
Ψήφισε Αγροτικό κανάλι, διόρισε 56 υπαλλήλους και το κανάλι δεν λειτούργησε ποτέ.
Επαναπροσέλαβε 10.000 αγροφυλάκους το 2007 για να βγουν πολλοί στη σύνταξη το 2008...
Δημιούργησε εκατοντάδες Επιτροπές που κόστισαν 1 δις ευρώ
Υπερδιπλασίασε τη φαρμακευτική δαπάνη.
Διόρισε όλους τους συμβασιούχους των προηγούμενων κυβερνήσεων και δικούς του.
Τέλος ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν ποτέ κριτική της διακυβέρνησης Καραμανλή. Γιατί; Άλλη φορά το σχόλιο.
Αυριανή Πολακισμός
Επί των «ενδόξων ημερών» του Πασοκ η «Αυριανή» εκπροσώπησε ότι πρωτόγονο, άξεστο και εκδικητικό είχε εμφιλοχωρήσει στο κόμμα και συνέτεινε να εγκαταλείψει την σοσιαλδημοκρατική πορεία των πρώτων ετών και να συναγωνίζεται προδικτατορική ΕΡΕ. Με αποτέλεσμα από 46% να καταλήξει στο 4,6%. Ο Πολάκης είναι η χειρότερη μορφή του Αυριανισμού, διότι υποσκάπτει τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα αντιδημοκρατικό με «Σταλινικές» αποχρώσεις.
Αναγκαία διόρθωση
Σε σχόλιο της προηγούμενης στήλης με τίτλο «ο φόβος των ακροδεξιών και τέλος», εκ παραδρομής της διόρθωσης εμφανίστηκε η ΝΔ στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές του 1974 να έχει εκλέξει 22 βουλευτές με το 54%, αντί 220 που είναι το σωστό. Αν και εμφανές το λάθος για το τυπικό του πράγματος είναι αναγκαία η εν λόγω διόρθωση.