Απλώς ήτο Τούρκος … Φωτογραφία: wikipedia

Απλώς ήτο Τούρκος …

26/03/2024 - 09:30 Ενημερώθηκε 22/03/2024 - 23:31

«Πολυπαίχτηκε» η εθνικότητα του ανθρώπου εκείνου που σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου συνελήφθη για κλωτσιά σε αδέσποτη γάτα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, με άμεση ενεργοποίηση των αρχών, που μέσα σε μία μέρα τον συνέλαβαν και έπραξαν τα όσα ο νομοθέτης ορίζει και πολύ καλά έκαναν. 

Βέβαια, έχει διαπιστωθεί ότι σε άλλες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που εμπλέκονται ημεδαποί οι αρχές, παρά την σωρεία εγγράφων, δημοσιευμάτων και εικονοληπτικού υλικού που έχει αναπαραχθεί αποτυπώνοντας τις χυδαιότητες και ανομίες συμπεριφορών που μας έχουν κάνει ρεζίλι σε πανελλαδικό επίπεδο, δείχνοντας την ποιότητα κάποιων ανθρώπων, κινούνται με την... όπισθεν.  

Τρανταχτό παράδειγμα, από τα πολλά που έχουν σημειωθεί στην Λέσβο, είναι το περιστατικό με τις γαϊδουροδρομίες σε χωριό του νησιού, όπου η παρέμβαση ήρθε από τον Άρειο Πάγο, που όπως όλοι γνωρίζουν δεν έχει έδρα την Λέσβο.  

Αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι κάποιοι βρίσκονται σε εγρήγορση όταν οι καταστάσεις βολεύουν, όπως στην περίπτωση του Τούρκου τελικά που κλώτσησε την αδέσποτη γάτα.  

Το μεμπτό της υποθέσεως είναι πως η ιστορία έχει δείξει ότι αντίδραση των μηχανισμών έρχεται ως απόρροια όχι της δράσης αυτής καθαυτής του υποκειμένου, όπως ορίζουν το σύνταγμα και οι νόμοι, αλλά ως απόρροια του προφίλ του δράστη με ότι αυτό σηματοδοτεί για ένα ευνομούμενο κράτος, που θέλει να χαρακτηρίζεται η Ελλάδα.  

Και βέβαια θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις η κακοποίηση των ζώων έρχεται ως αποτέλεσμα της εκμηδένισης της νομοθεσίας σε επίπεδο περιεχομένου από την πολιτική ηγεσία.  

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, αυτό το περιστατικό δεν θα πρέπει να προβληματίσει μόνο τον συγκεκριμένο Τούρκο αλλά κυρίως όσους ζουν στον τόπο αυτό. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey