Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

«Όλα γίνονται!»

27/04/2024 - 12:30

Πριν αρκετό καιρό συζητώντας με παλαιό και έμπειρο αυτοδιοικητικό τον ρώτησα πώς βλέπει το φαινόμενο των τελευταίων 10 - 15 ετών «εκκόλαψης επαγγελματικών στελεχών» στους Δήμους και την Περιφέρεια, που πολιτεύονται πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο, αρκεί να έχουν πάρει την υπόσχεση ότι θα τους δοθεί κάποια έμμισθη θέση είτε ως αιρετοί είτε ως ειδικοί σύμβουλοι. 

«Η αυτοδιοίκηση», μου είπε « είναι πλέον πολύ δυνατό μαγαζί, που διαχειρίζεται πάρα πολλά χρήματα και επηρεάζει τη ζωή μας ίσως και περισσότερο από την κεντρική κυβέρνηση. Κάποιοι το έχουν πάρει είδηση και τρέχουν πότε εδώ και πότε εκεί με το αζημίωτο. Και το αζημίωτο αυτό δεν είναι τόσο οι έμμισθες θέσεις, αλλά τα «τυχερά» που προκύπτουν από το δικαίωμα της σφραγίδας και της υπογραφής. Τα «τυχερά» αυτά συχνά ισοδυναμούν με πολλούς - πολλούς μισθούς».  

Τα θυμήθηκα όλα αυτά παρακολουθώντας την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και τη συζήτηση ενός θέματος που είχε να κάνει με την εκμίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ, στη Θερμή. Καθώς συζητιόταν το θέμα και τίθονταν ερωτήματα περί νομιμότητας και ηθικής και πραγμάτων που γίνονται και δεν γίνονται, αντιδήμαρχος, γνωστός για την «μπρουτάλ» συμπεριφορά του ανέκραξε «Όλα γίνονται!», διαλύοντας κάθε ψευδαίσθηση. Και όποιος δεν κατάλαβε, ας το ψάξει καλύτερα… 

Α.Ω 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey