Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής
Συνδέεται το επόμενο διάστημα το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου με το Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας & Νόσου Πάρκινσον του Αιγινήτειου Νοσοκομείου μέσω Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) που έχει αναπτυχθεί από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου στην οποία εντάσσονται οι μονάδες υγείας της Λέσβου.
Το ΚΥ Πλωμαρίου είχε ενταχθεί εδώ και ένα χρόνο στην τηλεϊατρική, ωστόσο μετά από παραίτηση της υπεύθυνης γιατρού σταμάτησε να λειτουργεί για το σκοπό αυτό όπως εξηγεί η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Ελένη Μακρή, εκπαιδεύεται γιατρός και έτσι το προσεχές διάστημα η σύνδεση των ασθενών με το Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας & Νόσου Πάρκινσον του Αιγινήτειου Νοσοκομείου θα είναι γεγονός.
«Η τηλεϊατρική σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας είναι η παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περιπτώσεις που η απόσταση είναι κρίσιμος παράγοντας απ’ όλους τους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για την ανταλλαγή έγκυρης πληροφορίας για την διάγνωση, αγωγή και πρόληψη ασθενειών, την έρευνα και εκτίμηση όπως και την συνεχή εκπαίδευση των λειτουργίων υγείας αλλά και για όλα αυτά που βρίσκονται στο πεδίο ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της κοινωνίας» αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Ε» η κα Μακρή.
Στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο στην Α Νευρολογική Κλινική λειτουργεί Ιατρείο Μνήμης – Άνοιας και Νόσου του Parkinson. Σε αυτό μπορούν να απευθυνθούν άτομα που έχουν προβλήματα μνήμης και άνοιας, διαταραχές βάδισης, πτώσης, τρόμου και Πάρκινσον. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα Τετάρτη και Παρασκευή 9:00-13:00.
Όπως σημειώνεται και στην σελίδα του ιατρείου αφορά α) ασθενείς με αιτιάσεις για διαταραχές μνήμης ή άλλες διαταραχές της νοητικής τους κατάστασης (διαταραχές προσανατολισμού, λόγου, κριτικής ικανότητας) ή μεταβολής συμπεριφοράς. Οι διαταραχές αυτές μπορεί να αναφέρονται από τον ίδιο τον ασθενή ή άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ασθενείς που παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα και είναι <65 ετών, ενώ δεν έχουν γνωστή ψυχιατρική νόσο. β)2. Ασθενείς με ή πιθανή νόσο Πάρκινσον ή άλλο παρκινσονικό σύνδρομο με συμπτώματα όπως βραδύτητα κινήσεων, τρόμο, δυσκαμψία, διαταραχή βάδισης και πτώσεις. Τέτοιες εικόνες μπορεί να οφείλονται σε άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, νόσο μικρών αγγείων ή υδροκέφαλο φυσιολογικής πίεσης, που είναι συχνές παθήσεις σε ηλικιωμένα άτομα.
«Το Νοσοκομείο αυτό έχει έρθει σε επαφή μέσω της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τα οποία έχουν τηλειατρική. Οπότε θα ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε με το ιατρείο που σας ανέφερα και θα μπορεί σε λίγο καιρό ο κόσμος να κλείνει ένα ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου 2252350020 για να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του και τον λόγο για τον οποίο θέλει να μιλήσει. Εμείς θα κλείνουμε ραντεβού στην Αθήνα θα τον καλούμε στο τηλέφωνο και θα έρχεται στην ειδική αίθουσα που είναι το μηχάνημα της τηλεϊατρικής και θα μιλάει κατευθείαν μέσω της οθόνης με τον γιατρό στην Αθήνα» καταλήγει στις δηλώσεις της η κα Μακρή.