Το ξεκαθάρισαν οι Γιατροί στο διοικητή του Νοσοκομείου:

Δεν ξαναμετακινούνται στη Λήμνο, όβερ

05/09/2014 - 23:12

Τελεσίγραφο στο διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έστειλαν οι γιατροί του Βοστάνειου, οι οποίοι με απόφαση της Ένωσής τους χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, γνωστοποιώντας στο Βασίλη Μουζάλα ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ξανά απόφαση που θα αφορά σε μετακίνηση κάποιων στο Νοσοκομείο της Λήμνου που παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις. 

Τελεσίγραφο στο διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έστειλαν οι γιατροί του Βοστάνειου, οι οποίοι με απόφαση της Ένωσής τους χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, γνωστοποιώντας στο Βασίλη Μουζάλα ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ξανά απόφαση που θα αφορά σε μετακίνηση κάποιων στο Νοσοκομείο της Λήμνου που παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις. Δε βρήκαν την ανταπόκριση που θα ήθελαν, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, Δήμος Ανδρεάδης, ενώ το «φως» με τις προσλήψεις επικουρικών αντέτεινε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

«Δεν πρόκειται να ξαναπάμε στη Λήμνο», είπε ο κ. Ανδρεάδης στη συνομιλία που είχε με τον κ. Μουζάλα, εξηγώντας ότι αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση για το πρόβλημα του γειτονικού Νοσοκομείου, καθώς αυτό «δεν μπορεί να λειτουργεί με έναν παθολόγο και ένα χειρουργό μόνο, και να μην έχει προσωπικό, αλλά να περιμένει βοήθεια από τη Μυτιλήνη». Επίσης ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι «την ώρα που φεύγουν από εμάς γιατροί και πηγαίνουν στη Λήμνο, στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα από την έλλειψη γιατρών και ειδικότερα, αδυνατούν να δουλέψουν οι κλινικές». Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο στην Ελλάδα όπου οι γιατροί αναγκάζονται να πάνε σε άλλο νησί και μάλιστα με τις χειρότερες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Μουζάλας συνέστησε υπομονή μέχρι να ανακοινωθούν οι νέες προσλήψεις επικουρικών γιατρών. Σε αυτήν τη λύση, όμως, οι Γιατροί τού ΕΣΥ βλέπουν «παγίδες», γιατί ναι μεν βγαίνουν προκηρύξεις, αλλά κανείς γιατρός δε εκδηλώνει ενδιαφέρον εφόσον οι θέσεις δεν είναι μόνιμου προσωπικού. Στην εν λόγω επιχειρηματολογία, ο κ. Μουζάλας απαντά πως «είναι θετικό κίνητρο, όμως, το ότι οι προκηρύξεις θα είναι τριετούς θητείας», που σημαίνει ότι ένας γιατρός θα ξέρει ότι τουλάχιστον για τρία χρόνια θα έχει δουλειά. Για λύσεις- «μπαλώματα» έκανε λόγο για ακόμα μια φορά ο κ. Ανδρεάδης, λέγοντας: «Εμείς θέλουμε μόνιμους διορισμούς. Μερικοί μήνες και τρία χρόνια δεν αποτελούν κίνητρο για τους γιατρούς να δηλώσουν την περιοχή. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey