Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λήμνου φέρνει στη δημοσιότητα η Συντονιστική Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Λήμνου.
Το Νοσοκομείο Λήμνου, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «καταφέρνει να δουλεύει ακόμη, μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων», ενώ καταγγέλλει σοβαρές δυσλειτουργίες σε δομές όπως σίτιση, καθαριότητα, κλιματισμό, θέρμανση, «που δημιουργούν ένα απολύτως ανθυγιεινό και επικίνδυνο για τους νοσηλευόμενους περιβάλλον».
Σ’ ό,τι αφορά στη στελέχωση και τη λειτουργία των τμημάτων, τονίζει ότι «μεγάλες ελλείψεις προσωπικού κάνουν νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου, όπως η Παθολογική Κλινική, το Αναισθησιολογικό και το Ακτινολογικό Τμήμα, η Τεχνική και Διοικητική Υπηρεσία, να λειτουργούν στα όρια της ασφάλειας».
Σε όλα αυτά, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να προστεθεί «το πρόβλημα της διοικητικής δυσλειτουργίας, που έχει δημιουργηθεί τόσο από την παράλογη διασύνδεση των Νοσοκομείων Λήμνου και Μυτιλήνης, όσο και από την άκριτη επιλογή των προσώπων που ασκούν τη διοίκηση. Ο καιρός δεν επιτρέπει ολιγωρίες! Είναι απαραίτητη η εγρήγορση και η συστράτευση όλων, πολιτών και επαγγελματιών στην Υγεία, για να μπει επιτέλους ένα φρένο σε αυτή την κατρακύλα. Ο χειμώνας που έρχεται, πρέπει να είναι ο χειμώνας των αγώνων για Υγεία - Παιδεία - Δημοκρατία.».
Για τη γενικότερη κατάσταση στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι μετά από δύο χρόνια μνημονιακής πολιτικής, είναι κάτι περισσότερο από ζοφερή, χαρακτηρίζοντάς την και επικίνδυνη. Το εκτρωματικό - όπως σημειώνει - κατασκεύασμα του ΕΟΠΠΥ, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των Ταμείων, έχει φέρει σε απόγνωση τόσο τους πολίτες, όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες του χώρου, αυτοαπασχολούμενους ιατρούς και φαρμακοποιούς.
«Στον πολύπαθο τομέα της Δημόσιας Υγείας, οι καταστροφικές συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής από την “υπάκουη” τρικομματική κυβέρνηση των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, είναι άνευ προηγουμένου», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τα αποτελέσματα περιγράφονται από το ΣΥΡΙΖΑ με «κλείσιμο μονάδων υγείας, κατάργηση κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κλινικές, επιβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε νοσήλια και φάρμακα, μείωση του προσωπικού και έλλειψη υλικών και εξοπλισμού στα νοσοκομεία. Όλα αυτά έχουν δυσχεράνει την πρόσβαση των πολιτών στη Δημόσια Υγεία. Τα νοσοκομεία πλέον θυμίζουν προηγούμενες δεκαετίες.».