Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ!
Δεν απασχόλησε τον τύπο και σαν είδηση πέρασε σεμνά! Έντυπο, ηλεκτρονικό με τα λαλίστατα social medial να την απαξιώνουν. Η AEGEAN πραγματοποίησε την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. Αποφάσισε την αγορά 42 αεροσκαφών αξίας 5 δις! Αν ήταν κρατική εταιρεία πόσοι δημοσιογράφοι δεν θα έγραφαν για το σκάνδαλο του αιώνα που έβλαψε τον «φορολογούμενο» για ειδικά δικαστήρια κλπ; Πόσοι «ειδικοί» στην αεροναυπηγική δεν θα εξηγούσαν γιατί είναι έγκλημα αυτή η αγορά; Πόσοι δημοσιογράφοι δεν θα μετατρέπονταν σε αεροναυπηγικούς προκειμένου να… αναλύσουν την είδηση; Και προφανώς γλυτώσαμε ένα άλλο σκάνδαλο ΚΕΛΠΝΟ. Ούτε πανηγύρια υπήρξαν. Υποτίθεται πως μόνο κάποιοι «κακοί» επιχειρηματίες θα κερδίσουν. Εάν όμως είχε γίνει το αντίστροφο, δηλαδή έβαζε λουκέτο η αεροπορική εταιρεία, τότε ναι θα είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον με κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους. Όπως γίνεται σε κάθε επιχείρηση. Κι όλα τα ιδεοληπτικά κατάλοιπα και εμμονές του ελληνικού πολιτικού συστήματος θα έβγαιναν για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μετοχές στην εταιρεία για να νοιώθει ικανοποίηση από μια τέτοια υγιή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην χώρα μας. Έστω κι αν δρα σε σχετικά μονοπωλιακό καθεστώς. Πόσες άλλωστε μονοπωλιακές επιχειρήσεις υπήρξαν και οι οποίες όμως κατέρρευσαν παταγωδώς. Κυρίως κρατικές όπως π.χ. της παραγωγής ζάχαρης. Βέβαια πάντα υπάρχουν οι δικαιολογίες αλλά η ουσία παραμένει. Η Ελλάδα δεν έχει καταστεί χώρα για επενδύσεις. Εδώ κοτζάμ κυβέρνηση δίνει τώρα σκληρό αγώνα για μια μικρή επένδυση από το Χόλυγουντ για την οποία η Αρχαιολογική Υπηρεσία αρνείται! Διερωτούνται όμως αυτοί οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι αλλά και άλλοι, που μονίμως γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται, πως και από πού πληρώνονται; Από τον πλούτο βέβαια που παράγουν οι ιδιώτες. Γιατί το Κράτος δεν παράγει. Ειδικά το Ελληνικό που απομυζεί κάθε ικμάδα… εκπαιδευμένο στον δανεισμό. Ποιός θυμάται άλλωστε τις κραυγές των συνδικαλιστών αλλά και άλλων παραγόντων, για τον… φόβο ιδιωτικοποίησης πριν 25 χρόνια του ΟΤΕ; Τον νοσταλγεί κανείς σήμερα; Όλοι σήμερα, δεξιοί και αριστεροί (κυρίως αυτοί…), αξιοποιούν την ελεύθερη αγορά στις τηλεπικοινωνίες που παράλληλα απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Και πόσο γραφικοί θα μοιάζουν σε λίγα χρόνια, όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για την παραχώρηση των αεροδρομίων; Άνετοι και ωραίοι θα κυλούν τις βαλίτσες τους στα νέα οργανωμένα και καθαρά κτίρια ονειρευόμενοι νέους αγώνες! Κι αν υπήρχε πολιτική βούληση και είχαν προχωρήσει οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και οι επενδύσεις που ακόμα βρίσκονται στο ράφι (π.χ. Ελληνικό), η όψη της χώρας μας θα είχε αλλάξει άρδην.
Η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 18 και 25 Μαρτίου
Μια σταγόνα ιστορίας
ΜΑΡΤΙΟΣ 1980
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Απόστολος Αποστόλου μεταβαίνει στις ΗΠΑ προσκεκλημένος του Παλλεσβιακού Συλλόγου της Αμερικής συνοδευόμενος από τον Νίκο Δαμδούμη. Παραχωρεί συνέντευξη στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Νέας Υόρκης για τον σκοπό του ταξιδιού του αλλά και για τα προβλήματα του Αιγαίου. Στη συνέχεια παραβρίσκεται σε χοροεσπερίδα του Παλλεσβιακού Συλλόγου παρουσία περίπου 1.000 καλεσμένων, καταγόμενοι από την Λέσβο. Τον Δήμαρχο προσφωνεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αυγήρης, ο οποίος τον τίμησε με χρυσή πλακέτα και μετάλλιο. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μυτιλήνης μετέβη στην Βοστώνη όπου παρακολούθησε την παρέλαση της Εθνικής Εορτής. Τέλος μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν Θεσμός στην Ελλάδα».
Είπε
«Στη σημερινή εκπαίδευση δεν μπορεί να μη λάβουμε σοβαρά υπόψη τους διευρυμένους κώδικες επικοινωνίας, αυτούς που προέρχονται μέσα από μορφές έκφρασης, όπως είναι και η μουσική, το βίντεο, τα πολυμέσα και το Διαδίκτυο».
Αθανάσιος Καλαμάτας
Καθηγητής Θεολογίας
(www.ogdoo.gr)