Δηκτικά

09/02/2017 - 14:05

Αλλαγές στα δρομολόγια

Στο προχθεσινό ρεπορτάζ του «Ε», αναφέραμε ότι το πρόγραμμα δρομολογίων της «Hellenic Seaways» δεν ανέφερε ποιο πλοίο θα εκτελούσε τα δρομολόγια στην άγονη γραμμή της Καβάλας μετά το τέλος του Μαρτίου. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας ωστόσο, είδαμε μικρές τροποποιήσεις. Συγκεκριμένα, το «Νήσος Μύκονος» θα εξυπηρετεί την άγονη της Καβάλας από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου. Το ίδιο πλοίο από τις 10 Απριλίου ως την 1η Οκτωβρίου, θα ξεκινάει από Πειραιά και θα φθάνει ως την Καβάλα μέσω των νησιών του βορείου Αιγαίου και Σύρου - Μυκόνου. ΄

Είναι φανερό ότι αυτός δεν μπορεί να είναι ο τελικός σχεδιασμός των δρομολογίων. Ελπίζουμε σύντομα η «HSW» να κατασταλάξει σε οριστικές αποφάσεις ώστε να γνωρίζουν οι νησιώτες και οι επισκέπτες των νησιών πότε και πώς θα ταξιδέψουν.

Ν.Μ.

 

Αλλαγές στα δρομολόγια (2)

Άνω - κάτω έκανε η «HSW» και τα δρομολόγια του «Νήσος Ρόδος». Το πλοίο θα πραγματοποιήσει τέσσερα διαφορετικά δρομολόγια τη φετινή χρονιά. Με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις, φαίνεται πως η «HSW» το χρησιμοποιεί για πειραματισμούς. Τον Οκτώβριο, το πλοίο θα κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Πειραιάς. Επίσης από τις 12 Ιουνίου ως την 1η Οκτωβρίου, θα κάνει μια πραγματική κρουαζιέρα στο Αιγαίο διότι θα ξεκινάει από τον Πειραιά, θα κατεβαίνει Πάρο και Νάξο και στην συνέχεια μέσω... Πάτμου, θα περνάει από όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου για να καταλήξει στην Καβάλα.

Τώρα το μόνο που μένει, είναι να δούμε και το δρομολόγιο που θα ξεκινάει από Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Ηράκλειο και από εκεί μέσω Δωδεκανήσων και Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο και στην Καβάλα.

Ν.Μ.

 

«Το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη - Συνήγορος του Παιδιού» διοργανώνει διάλεξη - συζήτηση με θέμα «Το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση», τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Λέσβου, Χρίστος Χατζηλίας. Θα παρευρίσκονται ειδικοί επιστήμονες της Αρχής, που ασχολούνται με τα θέματα των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ο «Συνήγορος» θα έρθει, θα διαπιστώσει και θα προτείνει. Το Υπουργείο Παιδείας όμως, θα υλοποιήσει;

Αν.Παζ.

 

10 χρόνια στίχοι

Συμπληρώθηκαν χτες 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι της Μυτιληνιάς στιχουργού Ντέπης Χατζηκαμπάνη, «αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», που κυκλοφόρησε από τον Φίλιππο Πλιάτσικα και ακούγεται έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Από τις 7 Φεβρουαρίου του 2007 έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 50 τραγούδια της, δύο ποιητικές συλλογές και ένα παραμύθι. Και έρχονται κι άλλα! Άμεσα κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο αλλά και δύο δίσκοι, στον ένα υπογράφει όλους τους στίχους των τραγουδιών και στον άλλο σχεδόν τα μισά τραγούδια!

Πάντα τέτοια!

Αν.Παζ.

 

Απογοήτευση

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης με πολύ γλαφυρό τρόπο κατέγραψε στο facebook την απογοήτευσή του για τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στο Επιμελητήριο Λέσβου κατά την επίσκεψή του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τα αιτήματα που θέσαμε στον κ. Σαμαρά στο ίδιο κτήριο πριν από μερικά χρόνια, μεταφορικό ισοδύναμο, μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, θα τα ξαναβάλουμε κάποτε -ζωή να έχουμε- και στο διάδοχό του κ. Μητσοτάκη. Από δεσμεύσεις για τα ανωτέρω δίκαια αιτήματα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μέχρι τότε ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος του αγώνα. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαρίσουν. Από τη συνάντηση αυτήν βγήκε και μια πικρή αλήθεια για το νησί μας. Τώρα που η “Ryan Air” μειώνει κατά 500 χιλιάδες θέσεις για την Ελλάδα, θα κάνουμε προσπάθεια να τη φέρουμε στο νησί μας!!!! Πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες και λοιποί συγγενείς για την ευκαιρία που χάθηκε. Δυστυχώς, για το νησί μας δεν υπήρξε ποτέ πολιτική τουρισμού. Απλώς αυτοσχεδιασμοί...».

Ν.Μ.

 

Επιτέλους… αντιπολίτευση! (1)

Όπως αρκετές φορές στο παρελθόν, έχουμε ασκήσει κριτική για την… «αναιμική» άσκηση του ρόλου της στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι και τώρα μπορούμε να απονείμουμε τα εύσημα στην αντιπολίτευση για την παρουσία της στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παρεμβάσεις - ερωτήσεις του επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», Στρ. Κυρατζή, στις οποίες ζητούσε χωρίς να ξεφύγει με υπονοούμενα ή αχρείαστες «κορώνες», συγκεκριμένα στοιχεία για τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, καθώς και για τα χρήματα που ενδεχομένως να δόθηκαν στο Δήμο ελέω προσφυγικού, ήταν στην κατεύθυνση του θεσμικού ελέγχου -που πρέπει πάντα να γίνεται και από την αντιπολίτευση- των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. 

 

Επιτέλους… αντιπολίτευση! (2)

Όπως και η παρέμβαση του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου», Στράτου Γεωργούλα, για την παραφωνία του κοινού σχεδίου δράσης για το προσφυγικό και ειδικότερα στα νησιά, η οποία μάλιστα παρά το ότι πήγαινε να εξελιχθεί σε… καβγά, εντούτοις ανέδειξε στο τέλος τον πραγματικό σκοπό της. Και έφερε ένα κοινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκφράζει την εναντίωση στον οποιονδήποτε σχεδιασμό που μπορεί να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών. Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αυτό που γράφεται ως «επιτυχία» σήμερα, όμως η αλήθεια είναι πως για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι. Ως εκ τούτου, έχει ενδιαφέρον και το πώς η δημοτική αρχή θα απαντήσει στις ερωτήσεις (σ.σ. του Στρ. Κυρατζή) που κατατέθηκαν, με δεδομένο πως δεν αποπροσανατολίστηκε η κουβέντα με ανούσιες κόντρες.

Μ.ΟΡΦ

 

Να σου πάλι η… κομπόστα!

Ο Δήμος με ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι παρέλαβε χθες το μηχάνημα που θρυμματίζει κλαδιά και το οποίο μπαίνει στο εξής στο στόλο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος. Επειδή στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου υπάρχει και υποσημείωση πως, μέσω του μηχανήματος αυτού, δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να κάνει και κομπόστ, να υποθέσουμε δηλαδή ότι είναι πλέον περιττή η σχετική σύμβαση του Δήμου με τη ΔΕΔΑΠΑΛ για την κοπή κλαδιών που προσπαθεί εις μάτην εδώ και μήνες να περάσει από την ΑΔΑ;

Εξάλλου, ο Δήμος, βάσει των προηγούμενων εισηγήσεων της δημοτικής αρχής περί της αναγκαιότητας σύναψης σύμβασης με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, ισχυριζόταν ότι το έκανε επειδή η διαδημοτική επιχείρηση είχε και τη δυνατότητα… κομποστοποίησης. Άσχετα βέβαια αν δεν την είχε ούτε η ΔΕΔΑΠΑΛ. Επανερχόμαστε όμως: Τώρα λοιπόν που ο Δήμος μπορεί να κάνει και κομπόστ από μόνος του τα υποπροϊόντα κλαδέματος, θα επιμείνει στη σύμβαση που θέλει να κάνει με τη ΔΕΔΑΠΑΛ για τον ίδιο σκοπό;

Μ.ΟΡΦ

 

Για πάσα νόσο!

Η απόφαση - σύσταση προ πολλών μηνών, της συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου προς τους ξενοδόχους του νησιού, να μη στεγάσουν πρόσφυγες, έχει γίνει η «συνταγή» για πάσα νόσο! Προφανώς αν δεν υπήρχε, δεν θα έδινε «δικαιώματα» στον καθένα να εικάζει το οτιδήποτε, ειδικά από τη στιγμή που η παραπληροφόρηση καλά κρατεί εξαιτίας της στάσης των καναλιών της Αθήνας -πλην όμως πανελλαδικής εμβέλειας- που πληρώνουν (;) ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με τη δημοσιογραφία. Και το τελευταίο έχει σαν αποτέλεσμα ένα μικρό συμβάν να μετατρέπεται σε τεράστιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας και να ταξιδεύει διεθνώς.

Παρόλ’ αυτά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν μπορεί να κάνει πολιτική με αυτές τις «ειδήσεις», αλλά στη βάση της πραγματικότητας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε κλήθηκε η Ένωση πριν το χιονιά -και άρα αφού είχαν συμβεί πλημμύρες, επεισόδια και πυρκαγιές στο Hot-spot- να διαθέσει κλίνες.

Πώς είναι δυνατόν να «χρεώνεται» και να ευθύνεται για τρεις θανάτους;

Και το τελευταίο ειδικά εφόσον όταν κλήθηκε, διέθεσε άμεσα 500 κλίνες σε καταλύματα της Μυτιλήνης και πέριξ, και για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο οι 200 από αυτές γέμισαν; Προφανώς η προτέρα στάση των ξενοδόχων υπήρξε ένα εύκολο άλλοθι για να δικαιολογήσει η κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες.

Αν.Παζ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey