Ευχαριστήριο των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας

Για τη Νίκη Ταστάνη

10/08/2018 - 12:14

 

 

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας εγκάρδια  ευχαριστούν και ένθερμα συγχαίρουν τη Δρ. Νίκη Ταστάνη για την επιστημοσύνη και τη μεθοδικότητα με την οποία υποστήριξε την εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσαν, παρουσιάζοντας τον δημοσιογράφο και λαογράφο Στρατή Παπανικόλα στον κατάμεστο από κόσμο χώρο της αυλής της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης (Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη), την Τετάρτη 18 Ιουλίου:

«Η διακεκριμένη φιλόλογος Δρ Νίκη Χ. Ταστάνη, που κατάγεται από τα Παράκοιλα, είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Θέμα της διδακτορικής της διατριβής: «Αναπαραστάσεις της αστικής ζωής στη Λέσβο: Η μαρτυρία του σατιρικού περιοδικού «Τρίβολος» (1931 - 1952)».

Παράλληλα με το διδακτικό της έργο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ασχολείται με την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε παιδαγωγικά, ιστορικά και λαογραφικά συνέδρια και ημερίδες. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Ελπινίκης Ταστάνη συγκαταλέγεται η τοπική ιστορία, η καταγραφή προφορικών αφηγήσεων, η έρευνα και τεκμηρίωση αρχειακού υλικού καθώς και η συλλογή και καταγραφή λαογραφικού και γλωσσολογικού υλικού.

Υπηρετεί ως μάχιμος φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αττικής και ως υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey