Ανακοίνωση των συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας

Για τις «επιθέσεις» που δέχεται ο θεσμός των συμβουλίων

13/12/2013 - 16:19

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, επιθέσεις που δέχεται ο θεσμός των συμβουλίων, εξέδωσαν οι πρόεδροι και αναπληρωτές πρόεδροι των συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, επιθέσεις που δέχεται ο θεσμός των συμβουλίων, εξέδωσαν οι πρόεδροι και αναπληρωτές πρόεδροι των συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας. Μεταξύ αυτών, και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σταύρος Θωμαδάκης και Νίκος Ζούρος.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η συγκεκριμένη ανακοίνωση, στη δύσκολη περίοδο που διατρέχει η χώρα, «θα πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα και πνεύμα συνεργασίας και να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο πολιτικού και ακαδημαϊκού πολιτισμού και διαλόγου, ιδιαίτερα εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας».

«Υπό το πρίσμα αυτό, χαρακτηρισμοί περί “πέμπτης φάλαγγας” ή “ναζί” είναι απόλυτα έξω από τα αποδεκτά όρια συμπεριφοράς στον ακαδημαϊκό χώρο και συνιστούν βαθύτατη προσβολή για την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα», τονίζουν οι πρόεδροι και οι αναπληρωτές πρόεδροι των συμβουλίων των ΑΕΙ.

«Επισημαίνουμε ότι τα συμβούλια εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία, προκειμένου να υποστηρίξουν και να θεμελιώσουν το ρόλο του νεοσύστατου θεσμού, να ασκήσουν τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και να επιτελέσουν το ρόλο που προβλέπει ο νόμος, προς όφελος της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της έρευνας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τα συμβούλια επιδιώκουν σταθερά τη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα, με στόχο ένα ισχυρό Δημόσιο Πανεπιστήμιο», προσθέτουν.

Τονίζουν, τέλος, ότι θέση τους είναι πως τα «κλειστά» πανεπιστήμια «αναστέλλουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξέλιξής τους και υπονομεύουν τη δημόσια παιδεία», ενώ, σε αντίθεση, τα ανοιχτά πανεπιστήμια είναι προς το συμφέρον όλων και ιδιαίτερα των φοιτητών και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε.

«Όλοι εμείς, με βαθύτατη συναίσθηση των ευθυνών που έχουμε αναλάβει, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας ότι με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα ώστε τα ελληνικά πανεπιστήμια να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των φοιτητών τους και στις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey