«Στήριξη» ύψους 1.000 ευρώ

08/03/2013 - 23:27

Μέχρι και τις 22 Μαρτίου - και όχι μέχρι στις 31 του μήνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά - θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενδιαφέρονται να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ για το 2013.

Μέχρι και τις 22 Μαρτίου - και όχι μέχρι στις 31 του μήνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά - θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενδιαφέρονται να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ για το 2013.

Ειδικά για φέτος, μετά από νέα αλλαγή που έχει γίνει, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών στο Κτήριο Διοίκησης, ενώ για τη διαδικασία έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, που παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Όπως γράφαμε πριν από λίγο καιρό, για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30 χιλ. ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Αν ο φοιτητής είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονα είναι και προστατευόμενο μέλος του γονέα, τότε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα, θα υπολογίζονται αθροιστικά και στην περίπτωση αυτή δικαιούχος είναι ο γονέας.

Το επίδομα καταβάλλεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου εφόσον η Μυτιλήνη δεν είναι ο τόπος κατοικίας τους και χορηγείται για τόσα έτη, όσα είναι και τα έτη σπουδών της σχολής του τμήματός του. Δε δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτητές βρίσκονται «επί πτυχίω» ή φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη σχολή ή το τμήμα τους ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Ποια είναι η διαδικασία
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που επιθυμούν να λάβουν το επίδομα στέγασης, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών (ΚΕΦ), που βρίσκεται στο Κτήριο Διοίκησης, το αργότερο μέχρι και τις 22 Μαρτίου. Για τη διευκόλυνσή τους, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα (merimna.aegean.gr), όπου βρίσκονται ανηρτημένες όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Στη συνέχεια, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα προωθήσει όλα τα δικαιολογητικά που θα συγκεντρωθούν, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου κάθε πόλης, όπου διαμένει ο κηδεμόνας των φοιτητών, προς έλεγχο και πληρωμή του επιδόματος. Σημειώνεται ότι το ίδρυμα δε φέρει ευθύνη για την ελλιπή προσκόμιση δικαιολογητικών εκ μέρους των φοιτητών, η οποία και μπορεί να έχει επίπτωση στην καταβολή ή μη του επιδόματος.

Περιπτώσεις διαμονής
Αξίζει να αναφερθεί ότι το επίδομα χορηγείται στο πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, ενώ κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός και από τους δύο γονείς ή οι τελευταίοι διαμένουν στο εξωτερικό. Επίσης, δεν μπορεί να χορηγηθεί το επίδομα με υπεύθυνη δήλωση και αποδείξεις σε αντικατάσταση μη υπάρχοντος μισθωτηρίου συμβολαίου, ενώ εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών, θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς τους.

Τέλος, ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν, εφόσον ο φοιτητής προσκομίσει βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σε αυτό και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο, για το ίδιο διάστημα, ενώ θα γίνονται δεκτά και μισθωτήρια συμβόλαια και μέχρι 40 χλμ. από το κέντρο της Μυτιλήνης. Το επίδομα δεν καταβάλλεται σε όσους διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και οικοτροφεία.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, Νίκο Σουλακέλλη, η διαδικασία αφορά πλέον και τους φοιτητές με καταγωγή από τη Λέσβο που σπουδάζουν σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι επίσης είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΑΕΙ φοίτησής τους και όχι στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Μυτιλήνης, όπως προβλεπόταν μέχρι προσφάτως.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey