Απόλυτα επιτυχημένη η βόλτα στη γαστρονομία της Λέσβου, που διήρκησε 11 μέρες και διένυσε 250 νόστιμα χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε το Lesvos Food Fest

17/07/2018 - 19:24

Επί 11 συνεχόμενες ημέρες οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις μυρωδιές και τις γεύσεις της λεσβιακής γαστρονομίας, σε 11 διαφορετικές τοποθεσίες. Οι 9 συνεργαζόμενοι εταίροι του φεστιβάλ υποδέχτηκαν το κοινό, αλλά και τους υψηλούς προσκεκλημένους, ο καθένας στον τόπο του με ενθουσιασμό και παρουσίασαν συνήθειες, ήθη, έθιμα, προϊόντα και συνταγές που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της κάθε περιοχής.

Όσο η σκυτάλη του φεστιβάλ διένυε τα 250 χιλιόμετρα της διαδρομής της και περνούσε από τόπο σε τόπο, η φιλοξενία του 2ου Lesvos Food Fest σε κάθε μια από τις περιοχές κατέγραψε ρεκόρ εθελοντισμού και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα σύμπνοιας και αισιοδοξίας με εντυπωσιακή δυναμική που αδιαμφισβήτητα προσδιορίζει το μέλλον με τις καλύτερες περγαμηνές.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ως κεντρικός οργανωτής του Φεστιβάλ, κάνοντας απολογισμό των δράσεων και επιμέρους εκδηλώσεων, υποδεικνύει τον στοχευμένο σχεδιασμό του φεστιβάλ βάσει των στόχων που έχουν τεθεί μέσα από την καθιέρωση του θεσμού με την προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους σε κάθε μια από τις περιοχές, μέσα από παρουσιάσεις γευσιγνωσίες και μαγειρέματα, την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης μέσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους και την παράλληλη αναζήτησή της μέσα από την παρουσίαση γαστρονομικών τάσεων που εξελίσσονται στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και τη δημιουργία γαστριμαργικών προτάσεων για τους επισκέπτες που ακολούθησαν την πορεία του φεστιβάλ και δημιούργησαν εικόνες καταγράφοντας εμπειρίες πέρα από την καθιερωμένη εμπειρία της εστίασης.

 

Σημαντική και η δικτύωση

Παράλληλα, άκρως σημαντική ήταν η δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης, τοπικών παραγωγών και καλεσμένων του φεστιβάλ μέσα από ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεις με κοινό παρονομαστή την προβολή του τουρισμού και των προϊόντων της Λέσβου, καθώς επίσης η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος, περνώντας χρήσιμα μηνύματα.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «το 2ο Lesvos Food Fest δεν τελειώνει εδώ, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αφουγκράζεται, ανασκουμπώνεται, αναζητάει προτάσεις και παραμένει ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόσκληση, πρόκληση που θα το πάει ένα βήμα παραπέρα, θεωρώντας ότι αποτελεί μια επιτυχημένη οργάνωση που κινητοποίησε όσους έχουν θετική διάθεση για συνεργασία, με κοινό παρονομαστή την από κοινού ανάδειξη του νησιού μας.»

Ευχαριστίες απεύθυναν προς το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, το Σύλλογο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, την Κοιν.Σ.Επ. «Μοδούσα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαφιώνας «Άγιος Αλέξανδρος», καθώς επίσης σε όλους τους τοπικούς φορείς που στήριξαν κατά τόπους το φεστιβάλ.

Το 2ο Lesvos Food Fest είχε την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώθηκε και υποστηρίχτηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey