Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του, με την πρώτη συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη
Ξεκίνησε και επίσημα από την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 τη λειτουργία του, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε στις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών - εταίρων, που πραγματοποιήθηκε προ δεκαπενθημέρου, να είναι γεγονός. Και κάπως έτσι, ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο προκειμένου να δημιουργηθούν συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ των φορέων της αυτοδιοιήκησης αλλά και κοινωνικών εταίρων, με στοχευμένη δράση (χωρίς αλληλεπικαλύψεις), δύναται (αν λειτουργήσει ιδανικά) να δώσει ώθηση και δυναμική για παρεμβάσεις ουσίας για τον τουρισμό στη Λέσβο.
Το 13μελές Δ.Σ. του Ο.Τ.Α.Λ., στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου) και όλων των παλλεσβιακής εμβέλειας τουριστικών φορέων του νησιού, είναι το ακόλουθο:
Το συμβούλιο του οργανισμού
Ενώ κατά την 1η συνεδρίαση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, το Δ.Σ. του Ο.Τ.Α.Λ., βάσει του καταστατικού συγκροτήθηκε σε Σώμα, ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Σπυρίδων Γαληνός (Δήμαρχος Λέσβου).
Α’ Αντιπρόεδρος: Ευστράτιος Κύτελης (Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Π.Β.Α.).
Β’ Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Μυρσινιάς (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου).
Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Ζούρος (Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου & Πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO).
Ταμίας: Ταξιάρχης Βέρρος (Αντιδήμαρχος Καλλονής, Μολύβου, Πέτρας).
Διευθυντής: Πάνος Πίτσιος (ειδικός επιστήμων Π.Β.Α., με ειδικότητα “Διεθνές marketing & Επιχειρησιακή Έρευνα).
Επόμενοι στόχοι
Στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού και προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την επίτευξη του βασικού του στόχου, που είναι η τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Λέσβου χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα ακολουθήσει η δημιουργία Συμβουλευτικών Επιτροπών από την κάθε γεωγραφική ενότητα του νησιού, οι οποίες θα απαρτίζονται από εκπροσώπους των τοπικών τουριστικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού και θα λειτουργούν ως “αντένες” - περιφερειακές προεκτάσεις του Δ.Σ.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση ακόμη, εξετάστηκαν και διάφορες επιμέρους οργανωτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου Οργανισμού, ενώ κατατέθηκαν και οι πρώτες γενικές προτάσεις αμιγώς τουριστικού περιεχομένου. Η συνεδρίαση σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε «σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας και συναίνεσης, ενώ όλα τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των χρονοβόρων διαδικασιών σύστασης του Οργανισμού, η ίδρυση του οποίου αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των τουριστικών ενώσεων, ομοσπονδιών και επιχειρήσεων της Λέσβου, προκειμένου να διαδραματίσει σημαίνοντα και καταλυτικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού».
Τέλος να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. βασίζεται στο άρθρο 101 του Νόμου 3852 / 7 Ιουνίου 2010 Φ.Ε.Κ. 87, Τεύχος Πρώτο (Πρόγραμμα “Καλλικράτης”), περί δημιουργίας δικτύων συνεργασίας, μεταξύ Περιφερειών, Δήμων και κοινωνικών εταίρων, όταν υπάρχουν κοινοί επιδιωκόμενοι στόχοι, ώστε να επιτυγχάνεται συνένωση δυνάμεων και αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων.