Πέρασε και επίσημα πλέον στα χέρια της ΝΕΛ το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», το οποίο, όπως γράφαμε σε σχόλιο τις προηγούμενες ημέρες, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τις ετήσιες ακινησίες των άλλων πλοίων της Εταιρείας.
Πέρασε και επίσημα πλέον στα χέρια της ΝΕΛ το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», το οποίο, όπως γράφαμε σε σχόλιο τις προηγούμενες ημέρες, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τις ετήσιες ακινησίες των άλλων πλοίων της Εταιρείας. Το πλοίο ήταν για πολύ καιρό δεμένο στα ναυπηγεία Ελευσίνας και τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε στο νέο μόλο Δραπετσώνας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την επισκευή του.
Εκτιμήσεις των παραγόντων της ακτοπλοΐας αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό πλοίο, που είναι κατάλληλο για τις άγονες γραμμές της ΝΕΛ και αναπτύσσει ταχύτητα 15 έως 16 μιλίων την ώρα. Ωστόσο, το πλοίο ήταν παροπλισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα είχε σημαντική βλάβη. Άρα η ΝΕΛ θα πρέπει να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις σ’ αυτό για να το επαναφέρει σε καλή κατάσταση.
Το πλοίο δεν είναι άγνωστο στο κατοίκους της Λέσβου. Όταν ανήκε στις επιχειρήσεις του Νομικού, είχε έρθει στις γραμμές του βορείου Αιγαίου με το όνομα «Άνεμος». Τότε, αρχές της δεκαετίας του 1990, η δρομολόγηση του πλοίου είχε προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις από εκείνους που δεν ήθελαν να σπάσει το καμποτάζ - ή καλύτερα το μονοπώλιο της ΝΕΛ. Τελικά το πλοίο έφυγε από τις γραμμές του βορείου Αιγαίου και η ΝΕΛ κράτησε το μονοπώλιο για περίπου άλλα 15 χρόνια.
Από την εποχή που το «Μυρτιδιώτισσα» κυκλοφορούσε στο Αιγαίο με το όνομα «Άνεμος», πολλά έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΑΝΕΝ (Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου), το πλοίο έχει μήκος 101,25 μέτρα, πλάτος 18,02 μέτρα και το βύθισμά του είναι 4,54 μέτρα. Έχει τέσσερις κύριες μηχανές 2.100 ίππων η κάθε μία. Το γκαράζ του μπορεί να πάρει 15 φορτηγά των 12 μέτρων και 72 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ή 170 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Το θερινό του πρωτόκολλο του επιτρέπει να μεταφέρει 700 άτομα και το χειμερινό του 457, ενώ έχει 197 κλίνες σε 53 καμπίνες. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 1975. Σύμφωνα με τα επίσημα έγραφα, η υπηρεσιακή ταχύτητα του πλοίου είναι 19 μίλια, αλλά αυτή η αναφορά αφορά σε άλλες εποχές.