Η επιμονή, η μεθοδική δουλειά και η αποφασιστικότητα του Θράσου Καλογρίδη, αποδείχθηκαν ικανά για να τον επαναφέρουν στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου για τα τρία επόμενα χρόνια.
Από τη χθεσινή συνέντευξη της νέας διοίκησης
Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού και αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του «Ε»
Εκλέχθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λέσβου - Λήμνου
Η επιμονή, η μεθοδική δουλειά και η αποφασιστικότητα του Θράσου Καλογρίδη, αποδείχθηκαν ικανά για να τον επαναφέρουν στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου για τα τρία επόμενα χρόνια. Το βράδυ της Τρίτης στη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου, με δηλώσεις τους, οι κ. Καλογρίδης και Μυρσινιάς, ανακοίνωσαν ότι οι παρατάξεις τους ήρθαν σε συμφωνία για το σύνολο των θέσεων της Διοικητικής Επιτροπής.
Η συμφωνία των δύο παρατάξεων για την οποία έγραψε χθες σε αποκλειστικότητα το «Ε», έθεσε εκτός μάχης τις δύο μικρότερες παρατάξεις που έκριναν αρνητικά τη μη εκπροσώπηση τους στη Διοικητική Επιτροπή. Ο κ. Καλογρίδης θα είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ τον τέταρτο χρόνο πρόεδρος θα γίνει ο κ. Μυρσινιάς. Τα δύο πρώτα χρόνια, η παράταξη του κ. Καλογρίδη θα έχει τρεις θέσεις στη Διοικούσα Επιτροπή και δύο η παράταξη του κ. Μυρσινιά. Τη δεύτερη διετία, η παράταξη του κ. Μυρσινιά θα έχει τρεις θέσεις στη Διοικούσα Επιτροπή και η παράταξη του κ. Καλογρίδη δύο.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας στις 9 το βράδυ. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο κ. Μυρσινιάς παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας του Επιμελητηρίου. Έτσι μόνος υποψήφιος έμεινε ο κ. Καλογρίδης.
Δυσφορία…
Τη δυσφορία των παρατάξεων της Λήμνου και του κ.
Ζαφειρίου, εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ.,
Σωτήρης Χασάπης, ο οποίος σε έντονο ύφος είπε: «Για 5,5 χρόνια είχαμε μια χαμένη θητεία στο Επιμελητήριο Λέσβου, τώρα κάνατε μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι για τέσσερα χρόνια». Η δήλωση του αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό των μελών των δύο μεγάλων παρατάξεων, ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι δεν απάντησαν και απέτρεψαν και τους άλλους να απαντήσουν, ώστε να μη δυναμιτιστεί το κλίμα. Μόνο ο Βαγγέλης Μυρσινιάς σε χαμηλούς τόνους απάντησε: «Γιατί μας κατηγορείτε; Εμείς κάναμε αυτό που θέλατε. Ζητούσατε να τα βρούμε μεταξύ μας οι δύο παρατάξεις και το κάναμε».
Ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία ο κ. Καλογρίδης πήρε 13 ψήφους και τέσσερα ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν, επειδή απουσίαζαν, τα μέλη του Δ.Σ.
Σπύρος Φραντζής,
Φωτεινή Στεφανιδάκη,
Ιάκωβος Παπαδόπουλος και
Κατερίνα Παρίσου.
Και οι άλλες θέσεις
Αμέσως μετά κατατέθηκαν υποψηφιότητες για τις υπόλοιπες θέσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Υποψήφιος για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου ήταν ο Βαγγέλης Μυρσινιάς, για τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου ο
Παρασκευάς Φραντζέσκος, για τη θέση του Γραμματέα ο
Νίκος Αθανάσης και για τη θέση του Οικονομικού Επόπτη ο
Παναγιώτης Τατάκης. Για κάθε θέση έγινε ξεχωριστή ψηφοφορία. Οι κ. Μυρσινιάς, Φραντζέσκος και Αθανάσης εκλέχθηκαν με 13 ψήφους υπέρ και τέσσερα λευκά. Μόνο ο κ. Τατάκης πήρε 14 ψήφους υπέρ και τρία λευκά. Η μία επιπλέον ψήφος του κ. Τατάκη προερχόταν από τον κ. Χασάπη.
Ο κ. Καλογρίδης σε δήλωση του αμέσως μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. είτε τον ψήφισαν είτε όχι. Επίσης δήλωσε ότι θα εργαστεί για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου.
Στις 10 το βράδυ είχε ήδη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ.