Σε Μιλάνο και Στοκχόλμη το Βόρειο Αιγαίο

20/02/2015 - 15:06

Στις τουριστικές εκθέσεις «Borsa Internazionale del Turismo» (ΒΙΤ) του Μιλάνου και «Grekland Panorama 2015» της Στοκχόλμης συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στις τουριστικές εκθέσεις «Borsa Internazionale del Turismo» (ΒΙΤ) του Μιλάνου και «Grekland Panorama 2015» της Στοκχόλμης συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η ΒΙΤ πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου και συγκέντρωσε επαγγελματίες του τουρισμού απ’ όλο τον κόσμο,  δημοσιογράφους και απλό κοινό.

Με 1.500 Ιταλούς αλλά και ξένους «Hosted Buyers», περισσότερους από 2.000 εκθέτες και περί τις 70.000 επαγγελματίες-επισκέπτες, η εν λόγω έκθεση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την Περιφέρεια να προωθήσει τους προορισμούς της και στο ιταλικό κοινό.

Η έκθεση τουρισμού «Grekland Panorama 2015» διοργανώθηκε από τις 13  έως τις 15 Φεβρουαρίου και προσέλκυσε περί τις 10.600 επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για ελληνικούς προορισμούς και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα.

H έκθεση αποτέλεσε ευκαιρία για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, να ενημερώσουν τους Σουηδούς που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Ήδη η Σάμος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Σουηδούς, και μάλιστα συγκαταλέγεται στους τρεις σημαντικότερους ελληνικούς προορισμούς για την TUI Σκανδιναβίας, μαζί με τη Ρόδο και την Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε ότι η συμμετοχή στις δύο τουριστικές εκθέσεις εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για διατήρηση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών των νησιών, στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος μετατροπής του Βορείου Αιγαίου σε προνομιακό τουριστικό προορισμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey