Μόλις… πέντε!

01/07/2012 - 05:56
Παράπονα προς τους εστιάτορες και τους ξενοδόχους της Λέσβου εξέφρασαν ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής, ο αντινομάρχης Χάρης Γραμμός και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου, που αφορούσαν στην πολύ μικρή ανταπόκριση από την αγορά στην προσπάθεια προώθησης του ελαιολάδου.
Παράπονα προς τους εστιάτορες και τους ξενοδόχους της Λέσβου εξέφρασαν χθες το πρωί ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής, ο αντινομάρχης Χάρης Γραμμός και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου, Παναγιώτης Κουτλής, που αφορούσαν στην πολύ μικρή ανταπόκριση από την αγορά στην προσπάθεια προώθησης του ελαιολάδου. Τα παραπάνω ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της απονομής της Ειδικού Σήματος Ποιότητας αποκλειστικής χρήσης λεσβιακού εξαιρετικού παρθένου και παρθένου ελαιολάδου σε μόλις τέσσερα εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο της Λέσβου!

Οι επιχειρήσεις στις οποίες απονεμήθηκε το ειδικό σήμα ποιότητας είναι ένα εστιατόριο ξενοδοχείου της Μυτιλήνης, τρία εστιατόρια του Πλωμαρίου κι ένα εστιατόριο στα Θέρμα του κόλπου της Γέρας.
Συγκεκριμένα απονεμήθηκε σήμα:
1. Στο εστιατόριο-μπαρ του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο II», στη Βίγλα της Μυτιλήνης.
2. Στο εστιατόριο της Μαρίας Μουχτούρη, στη Μελίντα του Πλωμαρίου.
3. Στο εστιατόριο «Αφροδίτη» του Ελευθέριου Χρυσόμαλλου στον Άγιο Ισίδωρο του Πλωμαρίου.
4. Στο ψητοπωλείο της Πελαγίας Χατζηκυριάκου στο Πλωμάρι.
5. Και τέλος στο καφέ-μπαρ «Το Πανόραμα» του Παναγιώτη Βαμβαδλιώτη στα Θέρμα του κόλπου Γέρας.
Να σημειώσουμε ότι το σήμα χορηγείται για δύο χρόνια από τη Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου και έλεγχο ειδικής επιτροπής.

Το… ζήτησαν!
Η καθιέρωση της χορήγησης του Ειδικού Σήματος Ποιότητας αποκλειστικής χρήσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και παρθένου ελαιολάδου για εστιατόρια, ταβέρνες και λοιπά καταστήματα εστίασης του νομού Λέσβου, από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου, ξεκίνησε ως ιδέα το 2008, ύστερα από αιτήματα διαφόρων φορέων παραγωγών, καταναλωτών και άλλων για την επιβράβευση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν αποκλειστικά λεσβιακό εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο.
Οι επιχειρήσεις στις οποίες χορηγήθηκε και σε όσες θα χορηγηθεί στο μέλλον το συγκεκριμένο Σήμα, έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιούν έξτρα παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο που έχει παραχθεί στη Λέσβο για την παρασκευή όλων των φαγητών, των σαλατών και των τηγανητών. Ενώ, πέρα από τη χορήγηση του Ειδικού Σήματος, η νομαρχία προτίθεται να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που το λαμβάνουν θεσπίζοντας και άλλα κίνητρα για την προβολή τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Να σημειωθεί εδώ ότι οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να λάβουν στο μέλλον το Ειδικό Σήμα Ποιότητας αποκλειστικής χρήσης λεσβιακού ελαιολάδου μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου (Βουρνάζων 10, Μυτιλήνη - τηλ. 2251 353400).
Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι επικεφαλής των νομαρχιακών παρατάξεων Μιχάλης Μαμάκος, Δημήτρης Βουνάτσος και Βαγγέλης Παλαιολόγος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey