Με αυξημένα ποσοστά η «Ενωτική Κίνηση» και οι «Ανεξάρτητοι» στο 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου

Ψήφισαν οι οικονομολόγοι

17/12/2013 - 14:35

Χωρίς ακόμη να έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα, αφού είναι σε εκκρεμότητα οι επιστολικές ψήφοι της Λήμνου και της Ικαρίας, φαίνεται πως κερδισμένες των εκλογών στο 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) είναι δύο παρατάξεις.

Χωρίς ακόμη να έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα, αφού είναι σε εκκρεμότητα οι επιστολικές ψήφοι της Λήμνου και της Ικαρίας, φαίνεται πως κερδισμένες των εκλογών στο 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) είναι δύο παρατάξεις, η πρώτη σε δύναμη «Ενωτική Κίνηση», που πολύ πιθανόν να κερδίσει και τέταρτη έδρα στο επταμελές συμβούλιο, αλλά και οι «Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι», που διπλασίασαν τις έδρες τους.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων τού ΟΕΕ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά στο Περιφερειακό Τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου, στη Λέσβο υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή, αφού απ’ τα 257 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν τα 212. Στην κάλπη βρέθηκαν 210 έγκυρα ψηφοδέλτια εκ των οποίων έλαβαν:

- 133 ψήφους η «Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ανατολικού Αιγαίου»

- 64 ψήφους οι «Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι Ανατολικού Αιγαίου»

- 10 ψήφους η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (Δ.Π.Κ.-Ο)»

- Τρεις ψήφους η «Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ)»

Η πέμπτη παράταξη που συμμετείχε στις εκλογές, οι «Οικονομολόγοι Σάμου», δεν έλαβε καμμία ψήφο στην κάλπη της Λέσβου.

Οι έδρες
Απ’ την πρώτη κατανομή κι ενώ ελάχιστα διαφοροποιούνται τα αποτελέσματα απ’ τις ψήφους της Χίου και της Σάμου, λαμβάνει τρεις έδρες η «Ενωτική Κίνηση» και μία η παράταξη «Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι». Απ’ τη δεύτερη κατανομή, αναμένεται να πάρει ακόμη μία έδρα η παράταξη «Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι», αλλά και να βγάλει μία έδρα η Δ.Π.Κ.-Ο, ενώ απ’ τις ψήφους της Λήμνου και της Ικαρίας, θα κριθεί αν η έβδομη έδρα θα πάει στη ΔΗΚΙΟ-Σ ή θα προσμετρήσει ως τέταρτη στην «Ενωτική Κίνηση», δίνοντάς της την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση.

Απ’ την «Ενωτική Κίνηση» εκλέγονται σίγουρα οι Παναγιώτης Μπαρούτης, Παντελής Βερρής και Ιωάννα Νικολού, ενώ οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς (δεν αποκλείεται να άλλαζαν τα αποτελέσματα απ’ τις ψήφους της Λήμνου) στους «Ανεξάρτητους» ήταν οι Λευτέρης Κατερνέλλης, Αντώνης Τατάκης, Στρατής Πανσεληνάς. Απ’ τη Δ.Π.Κ.-Ο, πρώτος σε ψήφους είναι ο Γιώργος Σαλταμάρας.

Θυμίζουμε ότι στην απερχόμενη διοικούσα, τρεις έδρες κατείχε η ΠΑΣΚΟ-Συνεργαζόμενοι (στελέχη της ήταν υποψήφιοι με την «Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων») και από μία οι υπόλοιπες τέσσερις παρατάξεις. Τώρα θεωρείται βέβαιο πως χάνουν την έδρα οι «Οικονομολόγοι Σάμου», ενώ η Λήμνος - που έχει 27 ταμειακώς εν τάξει ενεργά μέλη - θα κρίνει αν θα χάσει ή όχι την έδρα και η ΔΗΚΙΟ-Σ.
Μιλώντας στο «Ε» ο απερχόμενος πρόεδρος του Τμήματος και πρώτος σε σταυρούς (αφού συγκέντρωσε την προτίμηση 118 συναδέλφων του στη Λέσβο), κ. Μπαρούτης, τόνισε: «Οι συνάδελφοί μας στήριξαν την πρόταση που καταθέσαμε για ένα επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους, στήριξαν και επιβράβευσαν με την ψήφο τους όλα αυτά που κάναμε την προηγούμενη τριετία.»

Ο κ. Μπαρούτης αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στη συγκρότηση του σώματος, που θα πραγματοποιηθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey