Τρεις στη συμπολίτευση, μία στην αντιπολίτευση

01/07/2012 - 05:56
Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές των παρατάξεων του Επιμελητηρίου που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής. Το πιθανότερο σενάριο για το Επιμελητήριο Λέσβου.
Το πιθανότερο σενάριο για το Επιμελητήριο Λέσβου

Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές των παρατάξεων του Επιμελητηρίου που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής. Την Τρίτη βρέθηκε στη Λήμνο αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Συμμετοχή - Ανανέωση - Ανάπτυξη», αποτελούμενη από τους Θράσο Καλογρίδη και Παναγιώτη Τατάκη. Tην Τετάρτη ήταν η σειρά του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση», που εκπροσωπήθηκε από τους Βαγγέλη Μυρσινιά και Παρασκευά Φραντζέσκο. Και οι δύο παρατάξεις συναντήθηκαν με τους πέντε εκλεγμένους στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου από την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», για να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας.

Αυτό που φάνηκε από τις συναντήσεις, είναι πως δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία για διαπαραταξιακό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να συγκροτηθεί προεδρείο στο οποίο θα εκπροσωπούνται τρεις παρατάξεις, με μία από τις δύο «μεγάλες» να μένει εκτός Επιτροπής. Δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο συγκρότησης Διοικούσας Επιτροπής με τη συμμετοχή μίας από τις δύο μεγάλες παρατάξεις και της παράταξης της Λήμνου.
Θυμίζουμε ότι η παράταξη του κ. Καλογρίδη διαθέτει επτά έδρες και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» πέντε, έτσι οι δύο μαζί συγκροτούν πλειοψηφία με 12 έδρες. Η παράταξη του κ. Μυρσινιά διαθέτει έξι έδρες και η παράταξη της Λήμνου πέντε, κι οι δύο μαζί συγκροτούν πλειοψηφία με 11 έδρες στο Δ.Σ..



Τα παζάρια…

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λήμνου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, δήλωσε στο «Ε» πως και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα. Κατά τη διάρκειά τους, η παράταξή του άκουσε τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων, αλλά δεν μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν λεπτομερώς το θέμα της συγκρότησης της Διοικούσας, καθώς θέλει να ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών και στη συνέχεια τα μέλη της να αποφασίσουν με ποιους όρους θα δεχθούν να προχωρήσουν σε συνεργασία.
Η παράταξη του κ. Καλογρίδη έκανε σαφές ότι θέλει η Διοικούσα Επιτροπή που θα συγκροτηθεί, να έχει τετραετή θητεία και ο κ. Καλογρίδης να είναι πρόεδρος σε αυτήν. Από την πλευρά της παράταξης του κ. Μυρσινιά δεν μπαίνει θέμα τετραετούς θητείας, ωστόσο θα ήθελε να έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή. Πιθανότατα η θέση αυτή διατυπώνεται προκειμένου η παράταξη να μπορεί να λάβει με άνεση τις αποφάσεις που θέλει, αλλά και για λόγους εσωτερικών ισορροπιών. Στην απερχόμενη Διοικούσα, η παράταξη διαθέτει τις θέσεις τού Α΄ και Β΄ αντιπροέδρου και τη θέση του γραμματέα.



Η παράταξη της Λήμνου δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα διεκδικήσει την εκπροσώπησή της στη Διοικούσα Επιτροπή, θεωρούμε όμως σχεδόν βέβαιο ότι θα ήθελε να εκπροσωπηθεί τουλάχιστον από τον επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Η παράταξη του Γιώργου Ζαφειρίου που διαθέτει τρεις έδρες, δείχνει να μη θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή της στη Διοικούσα Επιτροπή, αλλά θέτει ως προτεραιότητα ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα οδηγήσει στη συγκρότηση αυτής. Φυσικά, αν της προταθεί, θα δεχθεί να εκπροσωπηθεί στη Διοικούσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το μεσημέρι η παράταξη της Λήμνου και η παράταξη του κ. Ζαφειρίου δεν είχαν έρθει σε επαφή μεταξύ τους. Κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Αν οι δύο αυτές παρατάξεις έρθουν σε συμφωνία και λειτουργήσουν ως ενιαίο μπλοκ, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Είναι, λοιπόν, φανερό ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey