Σεμινάριο βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

01/07/2012 - 05:56
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΔΗΩ διοργανώνει και φέτος το σεμινάριο «Ζω και καλλιεργώ βιολογικά» στο αγρόκτημα του κληροδοτήματος Σημαντήρη στην περιοχή της Αχλαδερής, στη Λέσβο.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΔΗΩ διοργανώνει και φέτος το σεμινάριο «Ζω και καλλιεργώ βιολογικά» στο αγρόκτημα του κληροδοτήματος Σημαντήρη στην περιοχή της Αχλαδερής, στη Λέσβο. Στα πλαίσια του καλοκαιρινού εκπαιδευτικού προγράμματος, 15 άτομα θα μάθουν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, κάνοντας παράλληλα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν 15 εκπαιδευόμενοι, οκτώ με διαμονή στο κτήμα και επτά με διαμονή που θα καθορίσουν οι ίδιοι, εκτός κτήματος. Το κόστος της συμμετοχής είναι 200 ευρώ συν Φ.Π.Α. ανά άτομο. Το κόστος διαμονής είναι επίσης 200 ευρώ συν Φ.Π.Α..
Αυτοί που θα κλείσουν νωρίς θέση θα μείνουν σε έναν παλιό πύργο του 19ου αιώνα, μέσα στο Κτήμα Σημαντήρη. Για την καθημερινή τους διατροφή θα χρησιμοποιήσουν βιολογικά προϊόντα από το Κτήμα Σημαντήρη και άλλους παραγωγούς του νομού.
Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση που μεταξύ άλλων καλύπτει τις ακόλουθες ενότητες:
- Καθημερινή πρακτική άσκηση στο αγρόκτημα
- Γενικά στοιχεία για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία
- Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς: Μέθοδοι λίπανσης και φυτοπροστασίας
- Επίσκεψη σε θερμοκήπια βιολογικής καλλιέργειας κηπευτικών, καθώς και αμπέλια-οινοποιείο
- Εκδρομή σε αξιοθέατα του νησιού
Ο περιφερειακός διευθυντής Αιγαίου της ΔΗΩ, Δημήτριος Γραμματής, αναφερόμενος στο φετινό σεμινάριο μας είπε: «Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά τον κόσμο της βιολογικής γεωργίας, κάνοντας ταυτόχρονα και τις διακοπές του σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Το Κληροδότημα Απόστολου Σημαντήρη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς ήταν ο πρώτος παραγωγός του νησιού που πιστοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, ήδη από το 1995, και αποτελεί ολοκληρωμένο βιολογικό αγρόκτημα, καθώς συνδυάζει την πρωτογενή παραγωγή (βιοκαλλιέργεια ελιάς) με τυροκομείο, τυποποιητήριο και ελαιοτριβείο.»
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τον κ. Δημήτρη Γραμματή, περιφερειακό διευθυντή Αιγαίου, στα τηλέφωνα 22510 27779 και 6936-904296 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey