Συνέντευξη Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό αποδεικνύει ότι είναι... αλλού!

Οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχουν «παραξενιές»!

21/07/2015 - 14:49

Απίστευτης επιπολαιότητας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα λεγόμενα της υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Απίστευτης επιπολαιότητας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα λεγόμενα της υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Την ώρα που η Λέσβος βουλιάζει από τα προβλήματα που προκαλούν οι ροές μεταναστών και προσφύγων και τα οποία το ανύπαρκτο κράτος αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει, η αρμόδια υπουργός αποδεικνύει με συνέντευξή της ότι είναι… αλλού!

Μετά τους μετανάστες, που θα λιάζονται στην Ομόνοια, τώρα συγκρίνει τον τουρισμό στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Λέσβο, με αυτόν στην Ινδία και την Αίγυπτο.

Και ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει σε συνέντευξή της, ότι μπορούμε και εμείς να έχουμε τουρισμό που θα έρχεται στη Λέσβο για την «παραξενιά» των μεταναστών, όπως πάνε στην Ινδία για τα παιδιά στο δρόμο, ή στην Αίγυπτο για τους ανθρώπους που κοιμούνται στα νεκροταφεία!

Εκτός τόπου...
Σε συνέντευξή της την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η κ. Χριστοδουλοπούλου απαντώντας στο ερώτημα «τι θα έλεγε σε έναν τουρίστα που έχει κλείσει τις διακοπές του στη Λέσβο», η υπουργός απάντησε πως «ο τουρίστας γνωρίζει πού έρχεται. Κατά συνέπεια δεν νομίζω ότι αιφνιδιάζεται. Εξάλλου οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχουν παραξενιές. Πάνε στην Ινδία όπου πεθαίνουν τα παιδιά στον δρόμο - δεν έχω δει να έχει ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα. Πάνε στην Αίγυπτο όπου κοιμούνται οι άνθρωποι στα νεκροταφεία.

Γιατί δηλαδή, τι θα κάνει ο Σύρος σε αυτόν που πάει για μπάνιο;». Και συνεχίζει η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία αποδεικνύει ότι αγνοεί πλήρως το τι συμβαίνει στη Λέσβο. «Δεν ξέρω εσείς τι διακοπές κάνετε... Υπάρχουν και πολυτελή ξενοδοχεία που είναι περιορισμένα και δεν βλέπουν τίποτα. Και αυτό που λέω το επαναλαμβάνω: Δεν πάει κανείς πουθενά χωρίς να γνωρίζει. Στην Αθήνα δηλαδή την Ομόνοια έρχεται να δει; Ούτε την πλατεία Βικτωρίας. Θα έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα φέτος. Ρωτήστε λοιπόν αυτούς και όχι εμένα».

Είναι… αλλού!
Και η υπουργός συνεχίζει αποποιούμενη κάθε ευθύνη για την παρουσία των μεταναστών στα νησιά και την άλλη Ελλάδα παραπέμποντας τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες για την ανυπαρξία κράτους κάπου αλλού, που δε λέει ποιο είναι αυτό.

Όπως λέει «ως υπουργός έχω τη νόμιμη μετανάστευση, που είναι 650.000 άνθρωποι και λόγω της συγκυρίας δεν ασχολούμαι με αυτούς και ασχολούμαι με όλους τους άλλους, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να ρωτήσει γι' αυτούς και πώς εγώ διεκπεραιώνω 650.000 νόμιμους μετανάστες. Αυτούς που ζουν στην Ελλάδα με άδεια παραμονής και δικαίωμα εργασίας και πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι κάθε φορά να εξασφαλίζουν την ανανέωση της άδειάς τους.

Αυτή είναι η δική μου αρμοδιότητα και από τους άλλους τους εισερχόμενους έχω το άσυλο». Μετά απ’ αυτά καταλαβαίνει κανείς γιατί το επίσημο κράτος... δεν υπάρχει για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που τείνει να εξελιχθεί σε μείζονος σημασίας θέμα για τη Λέσβο και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αν η αρμόδια υπουργός προσεγγίζει το θέμα έτσι, τότε η εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε εδώ και δύο μήνες όχι μόνο δε θα βελτιωθεί αλλά πολύ φοβόμαστε ότι θα οξυνθεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey