
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Όσοι δεν μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση
Αθρόα η προσέλευση στα συμπολιτών μας στο ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης.
Αθρόα η προσέλευση στα συμπολιτών μας στο ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης.
Αν και η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και μπορούν όλοι από τον υπολογιστή του σπιτιού τους να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία, εν τούτοις δεκάδες συμπολίτες μας έχουν προσέλθει στο ΚΕΠ του Δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Είναι κυρίως άτομα ηλικιωμένα που δεν μπορούν να την υποβάλουν ηλεκτρονικά και δεν έχουν κάποιον οικείο τους να τους εξυπηρετήσει.
Αρκετοί βέβαια απευθύνονται στο ΚΕΠ αισθανόμενοι και τη σιγουριά πως καταθέτουν τα χαρτιά τους σε μια δημόσια υπηρεσία και οι υπάλληλοί της θα τους προφυλάξουν από ενδεχόμενα λάθη.
Καθημερινά αρκετοί πηγαίνουν στα ΚΕΠ ζητώντας από τους υπάλληλους να τους βοηθήσουν στην ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών τους.
Μπορεί η διαδικασία μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών να είναι ευκολότερη και χωρίς ταλαιπωρία για όσους είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του, όμως ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και κυρίως οι μεγαλύτερης ηλικίας είναι λογικό να μην έχουν και πολύ καλή σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Όποιος λοιπόν αδυνατεί να υποβάλει το αίτημα για το επίδομα θέρμανσης ηλεκτρονικά, μπορεί να απευθύνεται στο ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου έχοντας μαζί του λογαριασμό ΔΕΗ, Ε1 και εκκαθαριστικό, αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμό τραπέζης με πρώτο όνομα το δικαιούχο του επιδόματος.
Σημαντικό επίσης για τους αιτούντες είναι να έχουν και τους κωδικούς του Taxis, διότι πολλές φορές δεν είναι δυνατή η είσοδος στο σύστημα με τα στοιχεία του εκκαθαριστικού. Τους κωδικούς αυτούς μπορείτε να τους ζητήσετε από του λογιστές σας αν δεν τους γνωρίζετε ήδη.
Η προϊστάμενη των ΚΕΠ Δήμου Λέσβου, Ευστρατία Βουγιούκα, μιλώντας στο «Ε», επεσήμανε: «Καθημερινά έχουμε πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι απευθύνονται σε εμάς για την υποβολή της αίτησης σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.
Είναι λογικό πως οι ηλικιωμένοι κυρίως αδυνατούν να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικώς και πρέπει με κάποιον τρόπο να βοηθηθούν».