Έκκληση για βοήθεια από την Αντωνέλλη, για τα παιδιά των μεταναστών

Χωρίς ρούχα και παπούτσια

04/11/2014 - 14:15

Χωρίς τέλος τα προβλήματα αναφορικά με την υποδοχή μεταναστών στη Μυτιλήνη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν να λειτουργούν έστω και πιλοτικά οι εγκαταστάσεις του Προαναχωρησιακού Κέντρου στη Μόρια.

Χωρίς τέλος τα προβλήματα αναφορικά με την υποδοχή μεταναστών στη Μυτιλήνη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν να λειτουργούν έστω και πιλοτικά οι εγκαταστάσεις του Προαναχωρησιακού Κέντρου στη Μόρια.

Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονταν εντός των εγκαταστάσεων χθες, ξεπερνούσε τους 200, με αρκετούς από αυτούς -και κυρίως παιδιά- να αναζητούν ένα ζευγάρι παπούτσια και ζεστά ρούχα για να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Αν και υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία προορίζονται για αγορά ρούχων και παπουτσιών προκειμένου να διατίθενται στους πρόσφυγες που φτάνουν βρεγμένοι από τα απέναντι παράλια, τα κονδύλια αυτά διατίθενται μόνο στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ).

Το ΚΕΠΥ δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ακόμα στη Μόρια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες κυρίως για μικρά παιδιά δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον από τους εθελοντές. Έκκληση προς δημότες και φορείς προκειμένου να μαζευτούν παιδικά ρούχα και παπούτσια απηύθυνε με ανακοίνωσή της η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη.

Το ανθρωπιστικό υλικό θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη κυρίως για ρούχα και παπούτσια παιδιών ηλικίας από τεσσάρων έως 15 ετών. Η συλλογή των προσφορών θα γίνεται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λέσβου, οδός Αλκαίου 18, στη Μυτιλήνη (τηλ. 22510 40640).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κ. Αντωνέλλη δήλωσε: «Είναι κρίμα αθώα παιδιά, θύματα πολέμου τα περισσότερα, αφού ξέφυγαν από τη βαρβαρότητα να βρίσκονται στον τόπο μας χωρίς ρούχα και παπούτσια, εκτεθειμένα στο κρύο!

Όλοι πρέπει να τα συμπαρασταθούμε! Τουλάχιστον να ζεστάνουμε τα κορμάκια τους, αφού οι ψυχές τους θα πάρει πολύ χρόνο να “ζεσταθούν” και να ξεχάσουν τον εφιάλτη που έζησαν!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey