Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ένα μήνα μετά την κατακύρωση του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμετάλλευση της μαρίνας Μυτιλήνης, μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση με τη μοναδική κοινοπραξία που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Κι αυτό γιατί, μετά τον έλεγχο που έγινε στην τουρκικών συμφερόντων εταιρεία που μετέχει στην κοινοπραξία, κρίθηκε πως δεν υπάρχει κανένα κώλυμα να επενδύσει στη χώρα μας.
Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτης Χατζημιχάλης, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, η κατά νόμο επιτροπή του άρθρου 26 τού Ν. 1892/90 για την άρση απαγόρευσης δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές συνήλθε στις 30 Μαρτίου υπό την προεδρία του και ενέκρινε τη νομιμότητα της εταιρείας που αναδείχθηκε πλειοδότρια στο διαγωνισμό που προκήρυξαν τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, για τη μακρόχρονη σύμβαση εκμετάλλευσης της μαρίνας Μυτιλήνης.
Όπως ενημέρωσε στη συνέχεια τον κ. Σηφουνάκη ο αρμόδιος υφυπουργός Πέτρος Αλεβιζάτος, σύντομα θα προσδιορισθεί η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, που θυμίζουμε πως θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη κατόπιν αιτήματος που είχε θέσει ο κ. Σηφουνάκης.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, φορέας διαχείρισης της μαρίνας Μυτιλήνης για τα επόμενα 40 χρόνια αναδείχθηκε η κοινοπραξία των εταιρειών «Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών και Βιομηχανική Βιοτεχνική, Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «Folli Follie Group», και «Setur Servis Turistik A.Ş.», έναντι ετήσιου ανταλλάγματος 250.000 ευρώ.