Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου έφτιαξε ειδικούς χώρους για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Αντιμετωπίζοντας την αδράνεια και τη βρωμιά…

10/05/2013 - 22:44

Όταν η αυτοδιοίκηση αδρανεί επικαλούμενη την έλλειψη χρημάτων και τις μελέτες που πρέπει να γίνουν πριν από κάθε έργο, έρχονται οι εθελοντές και η καλή θέλησή τους, για να αναπληρώσει το κενό. Και το αναπληρώνει γιατί προσπαθεί και λύνει προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία.

Όταν η αυτοδιοίκηση αδρανεί επικαλούμενη την έλλειψη χρημάτων και τις μελέτες που πρέπει να γίνουν πριν από κάθε έργο, έρχονται οι εθελοντές και η καλή θέλησή τους, για να αναπληρώσει το κενό. Και το αναπληρώνει γιατί προσπαθεί και λύνει προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία.

Προβλήματα τα οποία δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Στο πλαίσιο εθελοντικής ενεργοποίησης, και με στόχο να διαγραφεί η «ρετσινιά» του βρώμικου χωριού και να μην διωχθούν οι υπόλοιποι τουρίστες που θα επισκεφτούν την περιοχή, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου έφτιαξε ειδικούς χώρους για να τοποθετηθούν κάδοι για τα οικιακά απορρίμματα κι τα ανακυκλώσιμα υλικά. Οι χώροι αυτοί θα καλυφθούν, για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και για λόγους αισθητικής.

Τα μέλη του Φορέα κάνουν ό,τι μπορούν για να διαχειρίζονται σωστά τα απορρίμματά τους, ωστόσο δεν παραλείπουν να επισημάνουν σε σχετική ανακοίνωση, ότι και ο Δήμος έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και πιο συγκεκριμένα την τακτική συλλογή σκουπιδιών.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου προχώρησε σε κάποιες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στην κωμόπολη με τα σκουπίδια, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία των πολιτών όσο και στην εικόνα που σχηματίζουν οι επισκέπτες.

Τακτοποιημένοι και με αναλυτικές οδηγίες, οι χώροι όπου θα τοποθετούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα οικιακά απορρίμματα

Τι έκαναν
Ειδικότερα, οι ενέργειες αυτές περιελάμβαναν τον καθαρισμό και την τσιμεντόστρωση της περιοχής, όπου τοποθετούνται οι κάδοι, για να καθαρίζεται ευκολότερα. Μάλιστα τσιμεντοστρώθηκε και το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά στις δημοτικές ανδρικές τουαλέτες.

Επιπλέον δημιουργήθηκε με σιδεροκατασκευή, χώρος για τους κάδους οικιακών απορριμμάτων και χώρος εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών, για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και να είναι ευκολότερη η διαχείρισή τους. Ο χώρος ανακυκλώσιμων θα χρησιμοποιείται μόνο όταν το εμπορευματοκιβώτιο που υπάρχει στην περιοχή για την αποθήκευση των ανακυκλώσιμων, γεμίσει και μέχρι αυτό να αντικατασταθεί με άλλο.

Οι ενέργειες περιελάμβαναν το πλύσιμο των κάδων και του χώρου όπου είναι τοποθετημένοι, για να απομακρυνθεί η δυσοσμία. Ακόμη ενημερώθηκαν οι καταστηματάρχες του κέντρου για τον σωστό τρόπο διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών και αναρτήθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι υπήρξε συνάντηση μέλους του Φορέα με εκπρόσωπο της αρμόδιας εταιρείας ανακύκλωσης προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία της ανακύκλωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey