Το κολατσιό τους στο σχολείο προσφέρει σε 15 μαθητές σχολείων του Λεκανοπεδίου η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής

Πράξη ανθρωπιάς!

27/04/2012 - 13:50

Με αφορμή τα φαινόμενα λιποθυμίας μαθητών από την ελλιπή σίτιση σε όλη τη χώρα, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής, λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, απευθύνθηκε σε όλα τα σχολεία του λεκανοπεδίου Καλλονής, ώστε να ενημερωθεί για το ποια παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης. Από τότε μέχρι και σήμερα, 15 παιδιά έχουν εξασφαλισμένο το κολατσιό τους στο σχολειό.

Μια αξιοθαύμαστη και συγκινητική δράση είναι σε εξέλιξη από τα Χριστούγεννα που πέρασαν. Με αφορμή τα φαινόμενα λιποθυμίας μαθητών από την ελλιπή σίτιση σε όλη τη χώρα, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής, λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, απευθύνθηκε σε όλα τα σχολεία του λεκανοπεδίου Καλλονής, ώστε να ενημερωθεί για το ποια παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης. Από τότε μέχρι και σήμερα, 15 παιδιά έχουν εξασφαλισμένο το κολατσιό τους στο σχολειό.

Τρεις μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, πέντε από το Επαγγελματικό Λύκειο και επτά από το Γυμνάσιο, των οποίων οι οικογένειες τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Άμεσα και πάνω απ’ όλα με διακριτικότητα, οργανώθηκε μια κίνηση κατά την οποία οι άνθρωποι της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Καλλονής μάζεψαν χρήματα από δωρεές πολιτών της περιοχής και τα διέθεσαν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο στα σχολεία. Αγοράστηκαν μπλοκ λαχνών στα οποία αναγράφηκε η τιμή του ενός ή των δύο ευρώ και δόθηκαν στους διευθυντές των σχολείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι διευθυντές με τη σειρά τους, σε κλίμα απόλυτης διακριτικότητας, μοιράζουν καθημερινά τους λαχνούς στα παιδιά, τα οποία πάνε στο κυλικείο των σχολείων και αγοράζουν το κολατσιό τους. Από εκεί και έπειτα, συμφωνά με τους λαχνούς που έχουν συγκεντρωθεί από τους υπευθύνους των κυλικείων, συγκεντρώνεται το ποσό από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης, το οποίο παραδίδεται στους διευθυντές, οι οποίοι με τη σειρά τους τακτοποιούν τα οικονομικά ζητήματα.

Όπως τόνισε στο «Ε» η εκπρόσωπος της Ομάδας, κ. Ασανούλα Κοκκινέλλη - Γιαννή, πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ομάδας για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον εν λόγω σκοπό και γι’ αυτό, το ποσό που θα παρέχει το κολατσιό 15 παιδιών καθημερινά, έχει εξασφαλιστεί μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του καλοκαιριού. «Μας βοήθησαν πολύ, ο κόσμος προσέφερε και μαζέψαμε αρκετά χρήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι δε γνωρίζουμε ποια είναι τα παιδιά, γνωρίζουν μόνο οι διευθυντές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα γιατί εξ αρχής συμφωνήσαμε ότι όλα θα γίνονται κάτω από μεγάλη διακριτικότητα», ανέφερε η κ. Κοκκινέλλη - Γιαννή.

Ενημερώσεις για την οδική ασφάλεια
Σε συνέχεια των ενημερώσεων των μαθητών για την οδική ασφάλεια, που έχει τονίσει ότι θα κάνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλλονής, την Τετάρτη που μας πέρασε, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Καλλονής, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε στα τροχαία ατυχήματα και με ποιον τρόπο μπορούν να αποφευχθούν.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και την παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου της πόλης. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο αστυνόμος Α΄ κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, προϊστάμενος της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους και πώς μπορούν να προστατευτούν. Παράλληλα, τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση τα σχετικά με το θέμα βίντεο. «Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τα παιδιά παρακολουθούν με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση», αναφέρει στο «Ε» η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Καλλονής, κ. Ασανούλα Κοκκινέλλη - Γιαννή, συνεχίζοντας: «Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του κ. Μαϊστρέλλη, ο οποίος καθηλώνει το ακροατήριο με το λόγο του και το υλικό που προβάλλει.»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Καλλονής, από την πλευρά του, ευχαριστεί την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλλονής για τη συνεργασία που έχουν. Χθες το πρωί, έγινε ενημέρωση αναφορικά με την οδική ασφάλεια στους μαθητές του Λυκείου Καλλονής, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν από την ερχόμενη εβδομάδα, οπόταν την Τετάρτη 2 Μαΐου έχει προγραμματιστεί σχετική ενημέρωση στο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής στο χώρο του Γυμνασίου, ενώ πιθανόν την Πέμπτη την ενημερωτική εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής. Επίσης, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, ενημέρωση θα γίνει και στους μαθητές της Άγρας, αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Κεραμίου, από το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, κ. Χαράλαμπο Παπάζογλου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey