Πλήρης καταστροφή τού προ τετραετίας έργου, με σκουπίδια να ξεφυτρώνουν από παντού

Τσαμάκια σε μαύρο χάλι

16/05/2013 - 15:10

Πρωινή βόλτα κάτω από τα Τσαμάκια, λίγο παραπέρα από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αυτό που θα αντικρύσει κάποιος στη σκιά των πεύκων είναι σκουπίδια, σπασμένοι τραπεζόπαγκοι, κόπρανα αδέσποτων κι αδέσποτα σκυλιά να δεσπόζουν δεξιά κι αριστερά, κι όχι μόνο.

Πρωινή βόλτα κάτω από τα Τσαμάκια, λίγο παραπέρα από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αυτό που θα αντικρύσει κάποιος στη σκιά των πεύκων είναι σκουπίδια, σπασμένοι τραπεζόπαγκοι, κόπρανα αδέσποτων κι αδέσποτα σκυλιά να δεσπόζουν δεξιά κι αριστερά, κι όχι μόνο. Η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου κολακευτική για την πόλη μας, ειδικά τώρα που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και οι κάτοικοί της ψάχνουν να βρουν μια γωνιά δροσιάς. Ωστόσο, εκτός από τους Μυτιληνιούς, και οι τουρίστες απαθανατίζουν το… τοπίο αυτό με τις φωτογραφικές μηχανές τους! Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιοι αδρανούν επικαλούμενοι - τι άλλο; - έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων.

Σακούλες πλαστικές, αλουμινένια τενεκεδάκια, ατέλειωτοι σωροί σκουπιδιών πεταμένων δεξιά κι αριστερά, γύρω - γύρω από ξεχειλισμένους κάδους.

Πραγματικά, οι ελάχιστοι κάδοι που βρίσκονται μέσα στο χώρο αυτόν, ξεχειλίζουν από απορρίμματα και όπως λένε περαστικοί που συχνάζουν εκεί, έχουν να μαζευτούν πολύ καιρό. Εκείνοι που καθημερινά περπατούν κάτω από τα πεύκα, είπαν στο «Ε» ότι η εικόνα αυτή επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα προσδιόρισαν το χρονικό διάστημα λέγοντας συγκεκριμένα ότι το πάρκο έχει να καθαριστεί από πέρυσι στις αρχές του καλοκαιριού, που το καθάρισαν οι εθελοντές!


Γεμάτοι οι κάδοι από απορρίμματα

Καταστροφές…
Εκτός όμως από τα απορρίμματα που αποτελούν παραφωνία στο χώρο πρασίνου, από τους πιο ξεχωριστούς που έχουμε στην πόλη, παρατηρούνται κι άλλα προβλήματα. Έχουν να κάνουν με τους φράχτες που υπάρχουν στο χώρο, πολλοί από τους οποίους είναι σπασμένοι. Ξύλα όμως λείπουν κι από τους τραπεζόπαγκους. Κάποιοι έχουν πάρει περίεργες κλίσεις, ενώ άλλοι είναι «λειψοί» αφού τους λείπουν κομμάτια...

Αμέτρητα και τα αδέσποτα ζώα. Έως ότου υπάρξει η πολυσυζητημένη μέριμνα που όλο εξαγγέλλεται και ουδέποτε υλοποιείται, οι περαστικοί μιλούν για αγέλες ζώων, που ιδιαίτερα στην περιοχή της Φυκιότρυπας έχουν μετατραπεί στο φόβο και τον τρόμο των περιπατητών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται ακόμα και στην κοπή των ξερών πεύκων που δεν ακολουθείται από φύτευση νέων. Πριν από λίγα χρόνια φυτεύτηκαν κάποια, αλλά και αυτά ξεράθηκαν ή καταστράφηκαν από μοτοσυκλετιστές που κάνουν βόλτα στο δάσος καβάλα στα δίκυκλά τους…

Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι ίσως καθαρίσουν και φροντίσουν την περιοχή όταν ανοίξει η δημοτική πλαζ «Τσαμάκια». Ωστόσο, μέχρι τότε και εάν γίνει κάτι τέτοιο, οι Μυτιληνιοί όπως και οι τουρίστες θα αντικρίζουν αυτό το θέαμα.


Χαλασμένα παγκάκια

Οι αρμόδιοι…
Όσον αφορά στα χόρτα, αυτά αναμένεται να κοπούν περί τα τέλη Μαΐου… Τότε αποφάσισε η δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες εργασίες, όχι μόνο στα Τσαμάκια, αλλά και στα υπόλοιπα πάρκα του νησιού και γενικότερα όπου υπάρχουν άγρια χόρτα.

Στο κεφάλαιο «απορρίμματα», ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, είπε ότι δεν υπάρχουν χέρια και μηχανήματα για να μαζευτούν τα σκουπίδια. Υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι μέσα σε ένα χρόνο έφυγαν με συνταξιοδότηση αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι που δούλευαν στην καθαριότητα. Έχει στη διάθεσή του, μας λέει, 23 διμηνίτες, που η σύμβασή τους λήγει σε 20 περίπου ημέρες. Παράλληλα τόνισε ότι καθυστερούν να φτιαχτούν τα μηχανήματα λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων κι έτσι δεν μπορεί να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων όσο συχνά θα έπρεπε.

Έως ότου λοιπόν φτιαχτούν τα μηχανήματα και βρεθούν τα χέρια, η περιοχή θα παραμένει μαζί με όλο το υπόλοιπο νησί σε μαύρα χάλια!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey