![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Κατέπεσε χτες στο δικαστήριο η κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που παρήγαγε πλαστά διαβατήρια για πρόσφυγες και μετανάστες.
Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2015 η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 12 ατόμων για εμπλοκή στο κύκλωμα που κατάρτιζε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθετε έναντι χρηματικής αμοιβής σε μετανάστες στη Λέσβο.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο «αρχηγός» του κυκλώματος, ένας 28χρονος Πακιστανός, καθώς και τρεις Έλληνες, οι ιδιοκτήτες δύο βιβλιοπωλείων και ένας υπάλληλος.
Οι τρεις τελευταίοι αθωώθηκαν.
Τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος έλαβαν ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή πλην του «αρχηγού» της οργάνωσης που έλαβε ποινή 2,5 χρόνων.
Όπως είχε γίνει γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Η προανάκριση και οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.