Άνοιξε το Κέντρο Μεταναστών στη Μόρια!

«Πιλοτικά για αρχή»

17/10/2014 - 13:49

Μικρή αποσυμφόρηση γνώρισε χτες το λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς δεκάδες μετανάστες που κρατούνται, τοποθετήθηκαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της Μόριας.

Μικρή αποσυμφόρηση γνώρισε χτες το λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς δεκάδες μετανάστες που κρατούνται, τοποθετήθηκαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της Μόριας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, στον έλεγχο της οποίας υπόκειται το εν λόγω Κέντρο, μας είπε ότι δεν ξεκίνησε επισήμως, αλλά «πιλοτικά», προκειμένου να εντοπιστούν και να επισκευαστούν τα όποια προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης, χωρητικότητας 450 ατόμων, δεν είναι το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, αλλά σύμφωνα με την Αστυνομία θα συνδράμει η λειτουργία του στην αποσυμφόρηση του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο εβδομάδες αναμενόταν να «ξεκλειδώσει» για τους μετανάστες που συλλαμβάνονταν από το Λιμενικό, κι αυτό γιατί ήταν ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, που διαβεβαίωσε το βουλευτή Λέσβου τής Ν.Δ., Παύλο Βογιατζή.

Η εντολή, ωστόσο, έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αρκετά αργότερα και ενδεχομένως, σύμφωνα με πληροφορίες, να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εν λόγω κίνηση και η επίσκεψη του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου. Είχε εξάλλου προηγηθεί και το ρεπορτάζ τού «Ε» που έκανε το γύρο της Ελλάδας και του διαδικτύου με την ευαισθησία του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου, η οποία εν τέλει και έντυσε και τάισε τους κρατούντες.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι προχτές δεχόταν μόνο το Κέντρο Ταυτοποίησης Αλλοδαπών, απ’ το φθινόπωρο του 2013 στο παλιό στρατόπεδο Παραδέλλη στη Μόρια, που λειτουργεί παρά την ταυτοποίηση ως αντικείμενό του, ως ένα προσωρινό κέντρο υποδοχής.

Το Προαναχωρησιακό Κέντρο, αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ περίπου, άργησε, αλλά ξεκίνησε.

Αυτό που μένει να απαντηθεί, είναι η ημερομηνία λειτουργίας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, για το οποίο όπως μας είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, αρμόδιος φορέας είναι αποκλειστικά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey