Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
«Στα μαλακά» θεωρείται πως έπεσαν δύο κατηγορούμενοι για το αδίκημα της σωματεμπορίας, που δικάζονταν προχθές Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Η ποινή τους μειώθηκε από τα 20 χρόνια κάθειρξης, στα έξι και επτά χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση, αντίστοιχα. Η πρωτόδικη απόφαση είχε επιβληθεί αρχικά από το Κακουργιοδικείο Χίου.
«Στα μαλακά» θεωρείται πως έπεσαν οι Ε.Α. και Ο.Χ., κατηγορούμενοι για υπόθεση σωματεμπορίας, με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου που πάρθηκε αργά το απόγευμα προχθές Τετάρτη.
Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για σωματεμπορία κατά συρροή και από κοινού, συνδεόμενη με την είσοδο και παραμονή ξένων γυναικών στη χώρα, τις οποίες και εξέδιδαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που διατηρούσαν στην περιοχή της Λάρσου.
Ακόμη, κατηγορούνταν για εξασφάλιση καταλύματος σε υπηκόους τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό κράτος και τέλος, για παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων άλλου προσώπου.
Θυμίζουμε ότι η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στα τέλη Σεπτεμβρίου τού 2006.
Πέρυσι, όταν και πρωτοδίκως εξετάστηκε η υπόθεση από το Κακουργιοδικείο της Χίου, οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξης. Μάλιστα και οι δύο βρίσκονταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα ο ένας στις Φυλακές Κορυδαλλού και ο άλλος στις Φυλακές Χίου. Στην προχθεσινή δίκη εμφανίστηκε και δικάστηκε μόνο ο Ε.Α.. Ο έτερος των κατηγορουμένων καταδικάστηκε χωρίς να είναι παρών, εκπροσωπούμενος διά εξουσιοδοτήσεως.
Η απόφαση...
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου καταδίκασε κατά πλειοψηφία τον Ε.Α. σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και τεσσάρων μηνών και για τις τρεις πράξεις, και τον Ο.Χ. για τις ίδιες κατηγορίες σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών και τριών μηνών.
Ας σημειωθεί ότι για τον πρώτο οι τρεις ένορκοι είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για μαστροπεία και όχι για σωματεμπορία. Και για τους δύο κατηγορουμένους οι τακτικοί δικαστές εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικασθούν σε βαρύτερες ποινές κάθειρξης.
Η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Ευστράτιος Ηλιογραμμένος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Κωνσταντίνος Τζινάκος και Μανώλης Γρηγοράκης, ήταν ότι δεν υπήρχε καμμία καταγγελία από τα φερόμενα ως θύματα.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο βίας ή εξαναγκασμού που να παραπέμπει σε σωματεμπορία, ούτε τα φερόμενα ως θύματα είχαν ποτέ καταγγείλει τέτοιο γεγονός.