Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Στο ανοιχτό κάλεσμα 171 αυτοδιοικητικών ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ (στο Ναύπλιο) και υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, θα συμμετέχει ο Στράτος Γεωργούλας και η Μαρία Γιαννίκου του «Άλλου Δρόμου».
Το κείμενο της κίνησης
Στο κείμενο, που συνυπογράφεται και από τον «Άλλο Δρόμο» από την αυτοδιοικητική κίνηση που σχηματίστηκε, σημειώνεται: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μη γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη.
Αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.
Ως αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Όμως η “Ελληνογερμανική Συνέλευση” όπως και το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον” και το “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας” δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.
Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το “Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας” (ή “Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση”), που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άνγκελα Μέρκελ το Μάιο του 2010, την εποχή της ένταξης της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο».
Και καταλήγει το κείμενο με τη διατύπωση πως «απαντάμε και απαιτούμε από τον κ. Φούχτελ και την κυβέρνησή του να σεβαστούν αυτήν τη χώρα. Ως έμπρακτη κίνηση τέτοιου σεβασμού είναι να σταματήσει ο Φούχτελ και η γερμανική κυβέρνηση τις ενέργειες κυριαρχίας και να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, στην καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών καθώς και στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου».