Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Η μάχη που δίνεται ένα χρόνο τώρα απ’ τη δημοτική αρχή για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός μεγάλου έργου για το περιβάλλον, ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, αφού άμεσα εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση για τα δίκτυα αποχέτευσης σε Πολιχνίτο, Βρίσα και Βατερά, καθώς και για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή.
Στο θετικό αποτέλεσμα μέτρησε σημαντικά και η συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου και αυτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως και η στήριξη της προσπάθειας απ’ τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη. Μάλιστα, πριν μερικές μέρες υπήρξε συνάντηση στην Αθήνα του Δημήτρη Βουνάτσου και του Γιάννη Τσακίρη για το θέμα, ενώ χθες ο δήμαρχος Λέσβου υπέγραψε και την αποδοχή των όρων για την ένταξη του έργου. Λίγες ώρες αργότερα, το πολιτικό γραφείο του κ. Σηφουνάκη ανακοίνωσε ότι υπεγράφη απ’ τον αρμόδιο γενικό γραμματέα το Τεχνικό Δελτίο για τα «Έργα αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών του Δήμου Λέσβου», ώστε να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), με προϋπολογισμό 13,5 εκατ. ευρώ.
Σε δήλωσή του, ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι είναι θετικός ο ρυθμός υλοποίησης του ΕΠΠΕΡΑΑ του τομεακού προγράμματος για το περιβάλλον, με την ένταξη σ’ αυτό πολλών έργων αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικοί καθαρισμοί) οικισμών όπως του Δήμου Λέσβου.
Χαρακτήρισε δε, σημαντική εξέλιξη την επικείμενη τελική ένταξη και δημοπράτηση του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, αφού θα απαλλαγεί από τα λύματα, που θα οδηγούνται πλέον στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσής τους.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης, που έχει και την ευθύνη του προγραμματισμού στο Δήμο, είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια ένταξης στο ίδιο πρόγραμμα και της Αγιάσου, ενώ σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, σε επόμενη φάση θα προωθηθεί και η μελέτη κατασκευής δικτύων αποχέτευσης σε Βασιλικά και Λισβόρι.