Τελειώνουν ΕΠΑΛ Καλλονής - Παράκαμψη Άγρας, σε εξέλιξη το Γυμνάσιο Ερεσού

Εκεί που το ΕΣΠΑ… «τρέχει»

09/10/2012 - 15:12

Έργα που κινδύνεψαν να ματαιωθούν εξ αιτίας καθυστερήσεων, αλλά και έργα που τελειώνουν πριν καν ξεκινήσουν, τρία σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο νησί της Λέσβου με χρηματοδότηση απ’ το ΕΣΠΑ, επισκέφτηκε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης.

Έργα που κινδύνεψαν να ματαιωθούν εξ αιτίας καθυστερήσεων, αλλά και έργα που τελειώνουν πριν καν ξεκινήσουν, τρία σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο νησί της Λέσβου με χρηματοδότηση απ’ το ΕΣΠΑ, επισκέφτηκε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης. Απ’ την επίσκεψη, που επικεντρώθηκε στην ενημέρωση της περιφερειακής αρχής και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που πρέπει να ξεπεραστούν, φάνηκε πως υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες το πρόγραμμα «τρέχει».

Ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής και ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών επισκέφτηκαν το υπό κατασκευή κτήριο που θα στεγάσει το ΕΠΑΛ/ΤΕΕ Καλλονής, το ήδη διαμορφωμένο τμήμα του δρόμου της Παράκαμψης της Άγρας, αλλά και το υπό κατασκευή κτήριο επέκτασης του Γυμνασίου Ερεσού. Επί τόπου συζήτησαν με τους μηχανικούς για την πορεία των εργασιών, αλλά και για ορισμένα ιδιαίτερα προβλήματα που απαιτούνται παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν.


Στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Τελειώνει το ΕΠΑΛ
Ένα έργο που καθυστέρησε πάνω από τρία χρόνια (συγκρινόμενο με το ΕΠΑΛ του Μούδρου, με το οποίο εντάχθηκαν την ίδια περίοδο) το ΕΠΑΛ/ΤΕΕ Καλλονής, έργο προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ, αποπερατώνεται έως το τέλος του χρόνου, αν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα.

Με το έργο που υλοποιείται, θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολείο δύο ορόφων, ισογείου και πρώτου ορόφου. Στο ισόγειο περιλαμβάνονται χώροι διοίκησης (γραφεία καθηγητών, διευθυντή, υποδιευθυντών, γραμματείας, αρχείου, γραφεία μαθητικών συλλόγων και συλλόγου γονέων και κηδεμόνων), αίθουσα εκδηλώσεων, κυλικείο, τρία εργαστήρια, χώροι υγιεινής, αποθήκες, γραφεία φύλακα και συντηρητή, κατοικία φύλακα, ενώ στον πρώτο όροφο περιλαμβάνονται βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, γραφείο καθηγητών, έξι αίθουσες διδασκαλίας εμβαδού 42 τετραγωνικών μέτρων η κάθε μία, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας εμβαδού 28 τετραγωνικών μέτρων η κάθε μία, και πολλά εργαστήρια. Οι δύο όροφοι «συνδέονται» με τρία κλιμακοστάσια και δύο ανελκυστήρες, ενώ λόγω της σαθρότητας του εδάφους της περιοχής, η θεμελίωση του σχολείου ενισχύθηκε με φρεατοπασσάλους.


Στην παράκαμψη της Άγρας

Μέσα σε λίγους μήνες
Ένα οδικό έργο, πάγιο αίτημα των Αγριτών, ένας δρόμος που θα λύσει προβλήματα, η Παράκαμψη της Άγρας, προϋπολογισμού 4.180.000 ευρώ, παρ’ ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω αλλαγής αναδόχου, φαίνεται πως θα τελειώσει μέσα σε λίγους μήνες. Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή παρακαμπτηρίου οδού του οικισμού της Άγρας, δηλαδή ενός περιφερειακού οδικού άξονα, συνολικού μήκους 2.540 μέτρων.

Το έργο ξεκίνησε πριν ενάμιση μήνα και στο διάστημα αυτό έχει ήδη διαμορφωθεί σημαντικό τμήμα της οδού, ενώ προβλέπεται παράδοση του έργου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Και στο Γυμνάσιο Ερεσού

Το τρίτο έργο που επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης, ήταν το Γυμνάσιο Ερεσού, όπου το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί με 1,8 εκατ. ευρώ την προσθήκη ενός διώροφου κτίσματος στην αυλή του υφιστάμενου σχολείου. Η προσθήκη είναι ανεξάρτητη, καθώς το υπό κατασκευή κτήριο δε βρίσκεται σε επαφή με το παλιό. Το συνολικό εμβαδόν της προσθήκης μαζί με το υπόγειο ξεπερνά σε ωφέλιμους χώρους τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του και τις επαφές που είχε με τους μηχανικούς των υπηρεσιών και τους αναδόχους των έργων, ο κ. Γιακαλής δήλωσε: «Θεωρώ ότι και τα τρία έργα βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο, αναμένοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα την παράδοσή τους, που θα συμβάλουν με την ολοκλήρωσή τους στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Λέσβου και στη βελτίωση του οδικού δικτύου και της οδικής σύνδεσης του νησιού.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey