![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Πολλές είναι οι ντουλάπες που έχουμε δει στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μας στοιχειώνουν όμως αυτές που «ειδικεύονται» στην αποθήκευση (και το μοστράρισμα) παπουτσιών και αξεσουάρ και φυσικά αποτελούν τα αιώνια goals μας. Εννοείται πως δεν αρκεί να αγοράζουμε απλά πολλά παπούτσια ή να περηφανευόμαστε για την κατοχή κομματιών από brands συνώνυμα της πολυτέλειας, όπως Tory Burch τσάντες και παπούτσια. Πρέπει να γνωρίζουμε και πώς θα φροντίζουμε τα στολίδια των ποδιών μας.
Ας δούμε, λοιπόν, κάποια χρήσιμα και βασικά tips, που θα κρατήσουν τα παπούτσια μας κοντά μας για πολλά χρόνια.
Και από το κατάστημα, στον τσαγκάρη
Αν δεν ασχολείσαι με την ποιότητα των παπουτσιών σου, τότε λογικό να συνδέεις τις επισκέψεις στον τσαγκάρη με την παρέα ενός χαλασμένου ζευγαριού ανά χείρας. Όμως, ήρθε η στιγμή να μάθεις ότι όταν αγοράζεις γόβες για παράδειγμα, επιβάλλεται να επισκεφτείς έναν καλό τσαγκάρη, ώστε να αλλάξει την άκρη του τακουνιού σε λαστιχένια. Η άκρη του τακουνιού μιας νέας γόβας είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, το οποίο, όμως, με μια – δύο βόλτες θα παρατηρήσεις ότι φθείρεται αμέσως.
Όσο το αφήνεις να «τρίβεται» στην άσφαλτο, τόσο πιο εύκολο είναι να φθαρεί το τακούνι σε τέτοιο βαθμό, που θα εκτεθούν τα μεταλλικά στοιχεία του, τα οποία είναι και δύσκολο να επιδιορθωθούν.
Ελαφρύ περπάτημα
Όποιο είδος παπουτσιού και αν επιλέγεις να φοράς το ελαφρύ περπάτημα επιβάλλεται για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου σε καλή κατάσταση και να μειώσεις την φθορά της χρήσης τους. Οι Manebi εσπαντρίγιες που αγόρασες με τόσο ενθουσιασμό δεν θέλεις να καταστραφούν επειδή τις σέρνεις στο έδαφος, ούτε οι αγαπημένες σου γόβες είναι αρβύλες για να χτυπάς τα πόδια σου στο έδαφος. Το ελαφρύ και αργό περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο φθοράς των παπουτσιών, αλλά και του τραυματισμού των ποδιών σου.
Μην τα πετάς όπου να ‘ναι
Πολύ κινηματογραφικό το πέταμα της γόβας από το πέλμα στο άπειρο, όμως αυτό μειώνει τις μέρες «ζωής» του παπουτσιού. Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως την επόμενη μέρα, μάθε πρώτα να βγάζεις τα παπούτσια σου σωστά. Χωρίς κλωτσιές στον αέρα, κάνε απλά ένα βήμα έξω από το παπούτσι, ενώ αν χρειάζεσαι ένα χέρι βοηθείας, φρόντισε είτε να είναι το δικό σου με τη minimum προσπάθεια, είτε ένα κόκκαλο για παπούτσια.
Check
Και αφού έχεις αφαιρέσει με προσοχή και αγάπη τα παπούτσια σου, τα ελέγχεις: Έχει φθαρεί το τακούνι; Χρειάζεται συντήρηση το δέρμα του παπουτσιού; Αν έχεις απαντήσει σε όλα ναι, τα μαζεύεις και τα πας στον τσαγκάρη για τη σωστή περιποίησή τους.
Το στοίχημα στην κατοχή παπουτσιών δεν είναι μόνο η απόκτησή τους, αλλά και η ικανότητά μας να τα διατηρήσουμε όπως τα αποκτήσαμε.