Συμβουλές βιολογικής καλλιέργειας

01/07/2012 - 05:56
Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε για τα μέλη της προχθές το απόγευμα, στο εστιατόριο «Καλαμιές», η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου.
Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε για τα μέλη της προχθές το απόγευμα, στο εστιατόριο «Καλαμιές», η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου. Όσοι παρευρέθηκαν δοκίμασαν τα κρασιά που παράγονται από τα μέλη της Λέσχης, ενώ άκουσαν χρήσιμες συμβουλές για τη βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού από το γεωπόνο Βασίλη Γάλλο.

Δύο ώρες περίπου κράτησε η ομιλία με θέμα «Βιολογική αντιμετώπιση ασθενειών αμπέλου» του κ. Γάλλου, επίσης μέλους της Λέσχης Φίλων Αμπέλου και Οίνου, που ενημέρωσε τους 40 περίπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές που παρευβρέθηκαν αναλυτικά, με παράλληλη προβολή εικόνων, για τις βασικότερες ασθένειες που προσβάλλουν το αμπέλι, τις μεθόδους που προσφέρονται για τη βιολογική τους καταπολέμηση, αλλά και για τις καλλιεργητικές φροντίδες που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο στα κλίματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης, Τάσο Χαρέλλη, οι συμβουλές αυτές ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες, αφού από τα 70 μέλη της τα περισσότερα ακολουθούν βιολογικές μεθόδους, ως ερασιτέχνες καλλιεργητές των οποίων το τελικό προϊόν καταναλώνεται από την οικογένειά τους.
Ακολούθησε γευσιγνωσία από 20 περίπου κρασιά των μελών της Λέσχης, συνοδευόμενη από ειδικό μενού του καταστήματος, καθώς και κλήρωση ενός ψεκαστήρα, που κέρδισε ο «φίλος» της λέσχης Δημήτρης Βουνάτσος.

Οινο-δραστηριότητες

«Έχουμε ως πρόθεση να διοργανώνουμε συχνά αντίστοιχα σεμινάρια, για την κάλυψη των καλλιεργητικών μας αναγκών. Εξάλλου, και από το καταστατικό μας προβλέπεται η δημιουργία ομάδων εργασιών με προσκεκλημένους γεωπόνους, οινολόγους και γευσιγνώστες, ώστε να βελτιώσουμε λίγο παραπάνω την ποιότητά μας», είπε στο «Ε» ο κ. Χαρέλλης.
Όπως συμπλήρωσε, μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι προγραμματίζεται από τη Λέσχη η παρουσίαση του βιβλίου της χημικού-οινολόγου και καθηγήτριας σχολής σομελιέ (δοκιμαστών) της Αθήνας Μαρίας Τζίτζη, με τίτλο «Στοιχεία οινολογίας - Η τέχνη του οινοχόου», ενώ η Λέσχη ετοιμάζει μια… έκπληξη σχετική με τον τρύγο και το πάτημα του κρασιού, μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey