Το προτελευταίο βήμα της πολεοδόμησης του νότιου τμήματος της Μυτιλήνης «δρασκέλισε» το Δημοτικό Συμβούλιο, με την εξέταση των ενστάσεων των ιδιοκτητών γης στην περιοχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε στην πλειοψηφία τους τις ενστάσεις, ενώ η τελική απόφαση έγκρισης της πολεοδόμησης θα ληφθεί απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το προτελευταίο βήμα της πολεοδόμησης του νότιου τμήματος της Μυτιλήνης «δρασκέλισε» το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο, με την εξέταση των ενστάσεων των ιδιοκτητών γης στην περιοχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποδέχτηκε στην πλειοψηφία τους (δεν ικανοποιήθηκαν περίπου οι 30 απ’ τις 199) τις ενστάσεις, ενώ η τελική απόφαση έγκρισης της πολεοδόμησης θα ληφθεί απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ έως το τέλος του χρόνου. Κλείνοντας το 2009, η δημοτική αρχή ευελπιστεί να ξεκινά και το τελευταίο σκέλος της πολεοδόμησης, την πράξη εφαρμογής, που με την ολοκλήρωσή του θα «προσφέρει» 500 νέα πολεοδομημένα στρέμματα γης, ή αλλιώς πάνω από 2.000 νέα οικόπεδα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις οικιστικές προοπτικές της πόλης.
Το πώς θα «αξιοποιηθούν» αυτά τα κομμάτια γης που μπαίνουν στο σχέδιο πόλης με γενναία αύξηση του συντελεστή δόμησης, αν δηλαδή θα πωληθούν ή θα δοθούν αντιπαροχή και σε τι ποσοστό, για την ανέγερση κατοικιών-μεζονετών ή θα παραμείνουν μπαχτσέδες, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά απ’ τους ίδιους τους ιδιοκτήτες γης στη νότια Μυτιλήνη. Οι οποίοι έχουν και τον τελικό λόγο για το εάν θα μείνει η Βαρειά ένα «πράσινο» προάστιο ή σταδιακά θα μετατραπεί - όπως ήδη σε κάποια σημεία της προ πολεοδόμησης έχει ξεκινήσει να συμβαίνει - σε… Χρυσομαλλούσα. Το σίγουρο πάντως είναι πως με την πολεοδόμηση η περιοχή αποκτά άλλη αντικειμενική αξία, όπως και τις αναγκαίες υποδομές που αποτελούν προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής του μόνιμου πληθυσμού (βιολογικό, σύγχρονα δίκτυα, δρόμους). Η πολεοδόμηση, άλλωστε, έστω και με σημαντική καθυστέρηση λόγω της άναρχης εν μέρει ανοικοδόμησης που προηγήθηκε, δεν κάνει τίποτε διαφορετικό απ’ το να βάλει την επιβαλλόμενη τάξη στη φυσική επέκταση της πόλης της Μυτιλήνης προς τα νότια.
Εύστοχη… προσποίηση
Η δημοτική αρχή, με δηλώσεις του δημάρχου Νάσου Γιακαλή και κυρίως του αρμόδιου αντιδημάρχου Παντελή Πατερέλλη όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε πολλές φορές επισημάνει ότι θα πιάσει την «καυτή πατάτα» της πολεοδόμησης της νότιας Μυτιλήνης δίχως να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Σε ό,τι αφορά, δε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε διανείμει μαζί με το φάκελο της ημερήσιας διάταξης την «τεχνοκρατική» εισήγηση των μελετητών της πολεοδόμησης, οι οποίοι κι έκαναν δεκτές λιγότερες απ’ τις μισές μεταξύ των 199 ενστάσεων που είχαν υποβληθεί.
Με αυτά τα δεδομένα, ενδεχομένως και λόγω παρασκηνιακών ζυμώσεων που είχαν καλλιεργηθεί όλο το διάστημα των τελευταίων ημερών, υπήρχε ένα μεγάλο κοινό πολιτών, άμεσα ενδιαφερομένων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκ προοιμίου θεωρούσε βέβαιο πως δε θα βρει το δίκιο του.
Έτσι, όταν πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας η πρόταση του Βαγγέλη Χριστοδούλου «να συζητηθούν και να ψηφιστούν κατ’ αρχάς οι ενστάσεις που γίνονται δεκτές ώστε να μην περιμένει τόσος κόσμος όρθιος», ο κ. Πατερέλλης ανακοίνωσε ότι ποσοστιαία αυτές οι ενστάσεις φτάνουν το 90% του συνόλου, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους παρευρισκομένους. Ειδικά ορισμένοι πολίτες, που κατ’ επανάληψη είχαν διακόψει έκδηλα αγανακτισμένοι τη συνεδρίαση, δίχως να σταματούν τις παρεμβάσεις και παρά τις προτροπές του προέδρου Σταύρου Δημηρούδη, έμειναν ευχάριστα κατάπληκτοι διαπιστώνοντας ότι ικανοποιούνται οι ενστάσεις τους.
Όπως φάνηκε απ’ τη διαδικασία, η δημοτική αρχή είχε επιλέξει για λόγους στρατηγικής να μη δημοσιοποιήσει εκ των προτέρων τη δική της «πολιτική» εισήγηση, που εν προκειμένω δεν ταυτιζόταν με των μελετητών, αφού συγκριτικά ήταν σαφώς πιο ευνοϊκή για την πλειοψηφία των ενστάσεων. Η μείζονα αντιπολίτευση, διά του επικεφαλής της, Αριστείδη Χατζηκομνηνού, έπεσε σε αντίφαση. Κι αυτό γιατί απ’ τη μια - πριν αποκαλυφθεί το «τέχνασμα» της δημοτικής αρχής με τη «μυστική» έως τότε εισήγηση αποδοχής των ενστάσεων - πρότεινε να γίνουν στο σύνολό τους δεκτές όλες οι προσφυγές των πολιτών, ενώ απ’ την άλλη αναγκάστηκε λίγα λεπτά αργότερα να χαρακτηρίσει ως «έκτρωμα» έναν πολεοδομικό σχεδιασμό που δέχεται το 90% των «διορθώσεων», οι οποίες ζητήθηκαν με ενστάσεις.
Ο κ. Χατζηκομνηνός άσκησε έντονη κριτική για το γεγονός, όπως είπε, ότι δεν υπήρξε συνεργασία με το τεχνικό επιμελητήριο, κάτι που διέψευσε η πλειοψηφία, τονίζοντας πως υπήρξε συνεργασία τέσσερις φορές με το ΤΕΕ.
Ο τελικός κριτής
Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όπως και αρκετοί της μειοψηφίας, συμφωνούσαν με τη θετική τους ψήφο στην αποδοχή των ενστάσεων που διάβαζε ο κ. Πατερέλλης, ζητώντας κατά περίπτωση διευκρινίσεις, ή δεχόμενοι παρεμβάσεις αιτιολόγησης από την εκπρόσωπο των μελετητών Σοφία Νικολαΐδου, η οποία στην αρχή της συνεδρίασης είχε κατηγοριοποιήσει τις ενστάσεις σε επτά κύριες ενότητες (ρέματα, πρασιές, ρυμοτομικές γραμμές, γεωτρήσεις-πηγάδια, νότια παράκαμψη, διατηρητέα κτίσματα, εκτός σχεδίου περιοχές). Ο κ. Χατζηκομνηνός δήλωσε ότι η παράταξή του απείχε της ψηφοφορίας, παρ’ όλα αυτά υπήρξαν περιπτώσεις που σύμβουλοί του, όχι μόνο ψήφιζαν, αλλά και, όπως ο Βασίλης Κουνέλλης, διαχώριζαν τη θέση τους. Ο Γιάννης Ζερδελής υπήρξαν περιπτώσεις που ψήφισε επί των ενστάσεων βάσει της πρότασης των μελετητών, διαφοροποιούμενος απ’ την εισήγηση της πλειοψηφίας. Πάντως, όπως έγινε ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά στη συνέχεια, μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Παλαιολόγου, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι καθαρά γνωμοδοτικού χαρακτήρα.
Η εισήγηση των μελετητών Σοφίας Νικολαΐδου και Μιχάλη Χατζέλλη, οι ενστάσεις και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επί των ενστάσεων, όπως και η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου (στη συνεδρίαση παρέστησαν η προϊσταμένη του Πολεοδομικού Τμήματος, Μαριάνθη Στυλιανίδου, και η Μυρσίνη Γιαρλού απ’ το ίδιο τμήμα), θα διαβιβαστούν στην υπηρεσία Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία σε διάστημα περίπου έξι με εννέα μηνών θα αποφανθεί επί της πολεοδόμησης, εγκρίνοντας την τελική μορφή της.
Αυτά τα τρία διαφορετικά «ντοκουμέντα» θα αξιολογήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ όπως και τις προτάσεις του ΤΕΕ που θα διαβιβαστούν απ’ το δήμο. Όπως είπε ο κ. Πατερέλλης, δεδομένης της γνωμοδότησης απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η τελική απόφαση για τις ενστάσεις να συμπίπτει με αυτήν του δήμου. Συνήθως - με μικρές διαφοροποιήσεις - είθισται και η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας να είναι ίδια με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δε θα πληρώσουν
Τα προηγούμενα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση προκειμένου να καθησυχαστούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πως η αποδοχή των ενστάσεών τους απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο συνεπάγεται περίπου και τέλος στο άγχος τους για το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή τους. «Εμείς - είπε χθες το πρωί μιλώντας στο «Ε» ο κ. Πατερέλλης -, με σεβασμό στους πολίτες και λαμβάνοντας υπόψη την τεχνοκρατική άποψη αλλά και την κείμενη νομοθεσία, επιδιώξαμε και δώσαμε πολιτική απάντηση στο θέμα της πολεοδόμησης. Προσπαθούμε να συμβιβάσουμε το συμφέρον του καθένα ξεχωριστά με το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής, που πρέπει επιτέλους να τελειώνει με το θέμα της πολεοδόμησης, για να προχωρήσουν σημαντικά έργα σε αυτήν, όπως η μείζονα παρέμβαση του βιολογικού καθαρισμού. Μην ξεχνάμε ότι μπαίνουν με την πολεοδόμηση 500 “φρέσκα” στρέμματα γης στο σχέδιο πόλης και πρέπει με συναινετικές λύσεις να ρυθμιστούν προβλήματα, να υπάρξει πρόβλεψη για το πώς θα εξυπηρετηθεί σε υποδομές όλη η ευρύτερη περιοχή της νότιας Μυτιλήνης.»
Κλείνοντας η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν πρότασης του δημάρχου Νάσου Γιακαλή, αποφασίστηκε όσοι θα εισφέρουν σε γη στο πυκνοδομημένο τμήμα να μην πληρώσουν και σε χρήμα για την πολεοδόμηση. Η ρύθμιση αυτή, που είναι στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά στο στάδιο της πράξης εφαρμογής, «ευνοεί» περί τους 500 ιδιοκτήτες γης, που με την πολεοδόμηση δίνουν γη κι ήταν υπό την κρίση του δήμου αν θα εισφέρουν και σε χρήμα.
«Ευνοημένη» απ’ την πολεοδόμηση θα βγει και η μελλοντική… τρίτη γενιά των Μυτιληνιών, αφού όπως αναφέρθηκε ως παράδειγμα για τις αλλαγές που θα επέλθουν στην περιοχή, το νέο γηροκομείο που θα γίνει απ’ το Ίδρυμα Σαλατέλλη στη Νεάπολη, μετά την πολεοδόμηση μπορεί να έχει τις διπλάσιες κλίνες.