Ιστορίες της Ιγγλετέριας

01/07/2012 - 05:56
Ίσως κάποιοι εκ των αναγνωστών να ενθυμούνται ότι σε θέμα έκθεσης πανελλαδικών εξετάσεων, οι λέξεις αρωγή και ευδοκίμηση που περιέχονταν στο θέμα, προξένησαν σάλο διότι ήταν ολίγον ακαταλαβίστικες από μεγάλη μερίδα των διαγωνιζομένων και σημαντικός αριθμός απέτυχεν εις τον διαγωνισμό εκθέσεως ιδεών
Ίσως κάποιοι εκ των αναγνωστών να ενθυμούνται ότι σε θέμα έκθεσης πανελλαδικών εξετάσεων, οι λέξεις αρωγή και ευδοκίμηση που περιέχονταν στο θέμα, προξένησαν σάλο διότι ήταν ολίγον ακαταλαβίστικες από μεγάλη μερίδα των διαγωνιζομένων και σημαντικός αριθμός απέτυχεν εις τον διαγωνισμό εκθέσεως ιδεών.
Φαίνεται ότι εις τας προτεραιότητας των κυβερνήσεων, είναι πλέον η παιδεία διότι με τα οικονομικά μέτρα που έλαβεν η Νέα Δημοκρατία δια την αντιμετώπιση της κρίσεως και αυτά που λαμβάνονται ήδη ή πρόκειται να ληφθούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα δώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι την αρωγή τους προς το κράτος και θα έρθει η πολυπόθητος ευδοκίμηση των τραπεζών και άλλων σαρκοφάγων χρηματοπιστωτικών οργανισμών και παραγόντων (σικ) που με την σειρά τους θα δανείζουν με το αζημίωτον. Έτσι οι δυσνόητες αυτές λέξεις θα γίνουν κατανοητές βιωματικώς και θα πλουτίσουν το λεξιλόγιο των καθημερινών διαλόγων.

Τα λίαν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Με ψυχραιμίαν και χωρίς άστοχες ενέργειες. Όποιος δε, έχει δυο αυτοκίνητα, τότε από αρωγός θα λέγεται χορηγός της ευδοκίμησης και το όνομά του θα γραφεί στο μνημείον του άγνωστου αρωγού το οποίον οφείλει πλέον μια σοσιαλιστική κυβέρνηση να αναγείρει στην μνήμη όσων χρεοκόπησαν από τας φορολογικάς μεταρρυθμίσεις!

Όσοι δεν χρεοκόπησαν ακόμη αλλά είναι επί ακμής ξηρού , τότε ας λάβουν ένα τραπεζικόν δάνειον με «ευνοϊκούς όρους» και δεν θα αναμένουν επί μακρόν δια να δούνε το όνομα τους στην σχετική στήλη των ηρώων στο μνημείο του άγνωστου αρωγού!

Πάντως ουδέν κακόν αμιγές καλού, διότι ιστορικώς σε κάθε οικονομική κρίση, κάποιοι βλέπουν τα οικονομικά των να βελτιώνονται όπως έγινε με τους τοκογλύφους στο κραχ του ‘29 και με τους μαυραγορίτας εις την κατοχήν, όπου υπήρχεν ιλιγγιώδης νομισματικός πληθωρισμός και ένδεια τροφών απελπιστική.

Πέρασαν όμως οι εποχές αυτές και τώρα υπάρχει κράτος δικαίου και πρόνοιας δια αυτό εκτόπισεν τους μαυραγορίτας από την αγοράν και ανέλαβε το ίδιον!

Από του χρόνου, όπως διαδίδεται, τα κάλαντα συνοδεία κρουστού οργάνου, θα λέγονται μόνο από όσους έκαναν έναρξη επιτηδεύματος και θα έχουν απαραιτήτως και φορητή ταμειακή μηχανή. Αυτό πως δεν το εσκέφθη ο Αλογοσκούφης και άφησεν πέντε έτη να φύγουν χωρίς να αποδοθεί ο σχετικός φόρος στο κράτος;

Βέβαια ο νεοφιλελευθερισμός που ευδοκίμησε στας ΗΠΑ, άφησε στο πέρασμα του, ένα κακοφορμισμένο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των βετεράνων Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, που έχασαν την ζωή τους το 2008 γιατί ήταν ανασφάλιστοι, είναι κατά 14 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στο Αφγανιστάν την ίδια περίοδο!

Αυτό το σύστημα υγείας εθαύμαζεν και ο Δ. Αβραμόπουλος, δια αυτό με τις προσπάθειες του, κατάφερε να αποδώσει στον ιδιωτικό τομέα υγείας πάνω από το 54% των δαπανών για την υγεία, για να πίνουν στην υγειά του οι μεγάλες εταιρείες και να την έχουμε χάσει εμείς !

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey