Στη δομή του DNA, το μέλλον των επεξεργαστών

01/07/2012 - 05:56
Η αμερικανική εταιρεία υπολογιστών ανακοίνωσε τη συνεργασίας της με ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, για την κατασκευή νέων μικροτσίπ, που θα μιμούνται τον τρόπο δίπλωσης των μορίων του DNA.
Η IBM αναζητά στη δομή του ανθρώπινου DNA, το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς μικροσκοπικών επεξεργαστών. Η αμερικανική εταιρεία υπολογιστών ανακοίνωσε τη συνεργασίας της με ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, για την κατασκευή νέων μικροτσίπ, που θα μιμούνται τον τρόπο δίπλωσης των μορίων του DNA, στοιχείο που θα επιτρέψει τη δημιουργία μικρότερων και πυκνότερων επεξεργαστών.
«Είναι ο τρόπος δημιουργίας ηλεκτρονικών συσκευών του μέλλοντος», δήλωσε ο Μπιλ Χίνσμπεργκ, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της IBM στην Καλιφόρνια. «Πρόκειται για έναν πιθανό τρόπο κατασκευής συσκευών στη νάνο-κλίμακα. Η αγορά ήταν πάντοτε προσανατολισμένη προς τη σμίκρυνση της κλίμακας, λόγω των νέων δυνατοτήτων που ανοίγονται σε μια τέτοια εξέλιξη».
Ένα από τα δόγματα της βιομηχανίας, είναι ο γνωστός Νόμος του Μουρ, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των επεξεργαστών που χωρούν σε έναν υπολογιστή, διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια, επιτρέποντας έτσι την κατασκευή μικρότερων και ισχυρότερων συσκευών.
Η πιο κοινή μέθοδος κατασκευής επεξεργαστών, είναι η λιθογραφία, που έχει επιτρέψει τη δημιουργία τεχνολογικών προϊόντων μεγέθους μόλις 22 νανόμετρων. Με τη νέα μέθοδο που ερευνά η IBM, οι επεξεργαστές θα μπορούν να μειωθούν έως 6 νανόμετρα. «Από ένα σημείο και μετά, γίνεται πολύ δύσκολο να γίνουν μικρότεροι», επεσήμανε ο Μπαρνέτ. Πάντως, μια τέτοια εξέλιξη, σημαίνει ότι οι επεξεργαστές θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.
Πηγή: www.kathimerini.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey