Ένας πετυχημένος από όλες τις πλευρές ποδηλατικός αγώνας Μ.Τ.Β. πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην τοποθεσία του Αγ. Γεωργίου Αλυφαντών. Μπορεί η διοργάνωση να ήταν ανεπίσημη και να μη συμπεριλαμβανόταν στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας, ήταν πάντως ένας ωραίος αγώνας, που διεξήχθη χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε για να τη φέρει εις πέρας ο αθλητής του Άτλαντα Μυτ. Γιώργος Σαραϊδάρης και που στο τέλος επιβραβεύτηκε με τα συγχαρητήρια όλου του κόσμου, αλλά και των αθλητών από τη Λέσβο και τη Χίο που συμμετείχαν στις τρεις κατηγορίες της διοργάνωσης, Ανδρών, Παίδων και Βετεράνων.
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες ήταν εξαιρετική και πέρασε από μονοπάτια, ρεματιές και ανηφορίτσες. Δεν εγκατέλειψε κανένας, εκτός από μια περίπτωση, όταν έσκασε το λάστιχο ενός ποδηλάτη. Όλοι οι άλλοι τερμάτισαν κανονικά και στο τέλος χάρηκαν αυτό που έκαναν.
Νικητής στην κατηγορία των Ανδρών αναδείχθηκε ο Γιώργος Σαραϊδάρης, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος, δυνατός και τερμάτισε με ευκολία σχετικά με τους άλλους. Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Σαμαράς, ο οποίος ασχολείται ενεργά με το ποδήλατο, και τρίτος ο Άλντον Σάλβια, ο οποίος προσφάτως εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο (ήταν τερματοφύλακας στη Δάφνη Χίου) και ασχολείται πλέον με το ποδήλατο. Μετά το τέλος των αγώνων και μέσα σε βροχή έγιναν οι απονομές στους νικητές από τη διοργανώτρια επιτροπή των αγώνων και όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη η διοργάνωση να καθιερωθεί να γίνεται συχνά. Άλλωστε από το νησί μας λείπουν τέτοιες διοργανώσεις και είναι ευκαιρία οι φίλοι τού πεντάλ να χαίρονται το άθλημα και ο κόσμος να βλέπει όμορφο θέαμα.
Στην κατηγορία των Παίδων νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Πρίμος, ενώ στην κατηγορία των Βετεράνων πρώτος ήταν ο Χατζέλλης.
Αρκετές ήταν οι συμμετοχές και στις τρεις κατηγορίες και ο συναγωνισμός μεγάλος (πάνω). Οι τρεις πρώτοι νικητές, Γιώργος Σαραϊδάρης, Παναγιώτης Σαμαράς και Άλτον Σάλβια από τη Χίο
Τα αποτελέσματα και στις τρεις κατηγορίες ήταν ως εξής: