Μεγάλη αναταραχή έχει φέρει στη κοινωνία της Λήμνου η ανάρτηση στο διαδίκτυο της πρότασης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Μεγάλη αναταραχή έχει φέρει στη κοινωνία της Λήμνου η ανάρτηση στο διαδίκτυο της πρότασης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μετά τις αντιδράσεις από πλευράς των εργαζομένων, την παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ, καθώς και σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, έρχεται και ο Δήμος Λήμνου να δηλώσει την πλήρη αντίθεσή του στα επιχειρούμενα σχέδια του Υπουργείου.
«Έχουμε πλήρη επίγνωση της δεινής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, τη ζούμε εξάλλου στην καθημερινότητα του Δήμου, και της ανάγκης για οικονομίες κλίμακας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, τονίζοντας: «Έχουμε πίστη στη φιλοσοφία του “Καλλικράτη” για διοικητική αυτονομία των νέων δήμων, ιδιαίτερα των νησιωτικών, αλλά και στη συνταγματικά καθιερωμένη “Νησιωτικότητα”. Είναι πεποίθησή μας ότι οι κάτοικοι της Λήμνου έχουμε δικαίωμα σε παροχές υγείας αντίστοιχες με αυτές των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας.»
Τέλος, η δημοτική αρχή δηλώνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Λήμνου και εξάρτησής του από ένα νοσοκομείο που εδρεύει σε ένα διαφορετικό νησί, «βρίσκει τους Λημνιούς αντίθετους και αποφασισμένους να αντιδράσουν».